امروز : دوشنبه, ۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
طرز تهیه مربای ریواس خانگی؛ مقوی و لذیذ
ریواس یک گیاه پرخاصیت است که در آشپزی ایرانی جایگاه ویژگی دارد و اغلب برای تهیهی خورش استفاده میشود؛ اما میتواند برای درست کردن مربا و تنوع بخشیدن به میز صبحانه یا عصرانه هم گزینهی مناسبی باشد. اگر علاقهمند به یادگیری طرز تهیه مربای ریواس هستید و میخواهید با تمام فوتوفنهای آمادهسازی آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله از دیجیکالا مگ همراه ما باشید.
ریواس یک گیاه پرخاصیت است که در آشپزی ایرانی جایگاه ویژگی دارد و اغلب برای تهیهی خورش استفاده میشود؛ اما میتواند برای درست کردن مربا و تنوع بخشیدن به میز صبحانه یا عصرانه هم گزینهی مناسبی باشد. اگر علاقهمند به یادگیری طرز تهیه مربای ریواس هستید و میخواهید با تمام فوتوفنهای آمادهسازی آن آشنا شوید، تا انتهای این مقاله از دیجیکالا مگ همراه ما باشید.
زمان آمادهسازی | زمان پخت | مناسب برای | میزان سختی |
۲۰ دقیقه | ۳۰ تا ۴۵ دقیقه | ۸ نفر | آسان |
ساشه شیرین کننده اریتریتول و استویا بی لو – ۱ گرم بسته ۵۰ عددی
پودر شیرین کننده بدون قند کم کالری کامور بسته ۵۰ عددی
مشاهده همه
طرز تهیه مربای ریواس
با چند مادهی ساده و کمی حوصله میتوانید یک مربای ریواس خوشمزه درست کنید. در ادامه مواد لازم و روش تهیهی این مربا را مشاهده خواهید کرد.
مواد لازم
مواد مورد نیاز | مقدار |
ریواس پاکشده | ۵۰۰ گرم |
شکر | ۵۰۰ گرم |
آبلیمو | ۲ قاشق غذاخوری |
پودر هل | نصف قاشق غذاخوری |
مرحلهی اول: آمادهسازی ریواس
ساقههای ریواس را با دقت پاک کرده و بخشهای اضافی آنها را جدا کنید. سپس ساقهها را به قطعات مساوی و مکعبی شکل خرد کنید و با آب بشویید. پس از شستوشو، اجازه دهید آب اضافی کاملا خارج شود.
مرحلهی دوم: خواباندن ریواس در شکر
در این مرحله از طرز تهیه مربای ریواس باید یک قابلمهی مناسب انتخاب کنید و ریواس خردشده را همراه با شکر و به صورت لایهلایه درون آن بچینید. سپس قابلمه را به مدت ۲۴ ساعت درون یخچال قرار دهید تا ریواسها آب بیندازند.
مرحلهی سوم: پخت مربا
قابلمهی حاوی ریواس و شکر را روی حرارت متوسط قرار دهید تا مواد به جوش آید. به محض جوشیدن، شعله را کم کرده و اجازه دهید مربا به آرامی بپزد و غلیظ شود. در دقایق پایانی پخت، آبلیمو و هل را اضافه کرده و شعله را پس از چند دقیقه خاموش کنید. سپس اجازه دهید مربا خنک شود.
مرحلهی چهارم: بستهبندی و نگهداری
مربای آماده را در شیشههای تمیز و کاملا خشک بریزید و آنها را در یک مکان خنک قرار دهید.
مربا آلبالو سحر – ۹۰۰ گرم
مربای تمشک موسوی – ۲۲۵ گرم
مشاهده همه
رازهای خوشمزه شدن و نگهداری مربای ریواس
اکنون که متوجه شدید مربای ریواس چگونه درست میشود، بد نیست با فوتوفنهای تهیهی آن هم آشنا شوید. چرا که انتخاب مواد اولیهی مناسب و رعایت اصول پخت تاثیر بسزایی در کیفیت نهایی مربا دارد.
در این بخش به مهمترین توصیهها و نکاتی که رعایت آنها به شما در تهیهی یک مربای خوشرنگ، خوشطعم و ماندگار کمک میکند، اشاره میکنیم:
- انتخاب ریواس مناسب: برای تهیه مربای باکیفیت توصیه میشود از ساقههای تازه و جوان ریواس استفاده کنید. ساقههای ضخیم و چوبی به دلیل بافت سفت و طعم ناخوشایند خود گزینهی مناسبی برای تهیهی مربا نیستند.
- میزان شکر: با توجه به طعم نسبتا ترش ریواس توصیه میشود میزان شکر را کاهش ندهید.
- افزودنیهای طعمدهنده: استفاده از وانیل، زعفران، گلاب، دارچین یا هل در طرز تهیه مربای ریواس اختیاری است. چنانچه طعم طبیعی ریواس را دوست دارید، میتوانید از افزودن این مواد صرفنظر کنید.
- ترکیب با سایر میوهها: برای داشتن یک مربای متفاوت میتوانید ریواس را با میوههایی نظیر توتفرنگی یا تمشک ترکیب کنید.
- تنظیم حرارت: پخت ریواس با حرارت ملایم و باز گذاشتن درب قابلمه در حین پخت به جلوگیری از تیره شدن رنگ مربا کمک میکند.
- نحوهی استفاده از دارچین: در صورتی که از پودر دارچین استفاده کنید، ممکن است رنگ مربا تیره شود. به همین دلیل، چوب دارچین گزینهی مناسبتری برای تهیهی این مربا است.
- تست قوام مربا: برای اطمینان از مناسب بودن غلظت مربا میتوانید مقداری از شهد را در یک ظرف کوچک بریزید و داخل یخچال قرار دهید. اگر شهد پس از خنک شدن مثل عسل حالت کشدار پیدا کرد، مربا به غلظت مطلوب رسیده است.
- انتخاب ظروف مناسب: برای پخت مربای خوشرنگ بهتر است از قابلمههای مسی سفید یا چدنی استفاده کنید. ظروف آلومینیومی یا تفلون انتخاب مناسبی برای این منظور نیستند.
- ابعاد ظرف: هر چقدر قطر قابلمه بیشتر باشد و سطح آن تماس بیشتری با شعله داشته باشد، فرآیند تبخیر سریعتر و بهتر انجام میشود و در نتیجه مربا خوشرنگتر خواهد شد.
- نکات مربوط به نگهداری: برای افزایش ماندگاری مربا باید از ظروف کاملا تمیز، خشک و با درپوش سالم استفاده کنید. باز و بسته کردن مکرر درب شیشه هم توصیه نمیشود؛ چرا که ورود هوا میتواند احتمال فاسد شدن مربا را افزایش دهد. بهتر است مربا را داخل شیشههای کوچک بریزید.
- رعایت بهداشت هنگام مصرف مربا: هرگز قاشق خیس یا آلوده را وارد ظرف مربا نکنید. همچنین پس از هر بار استفاده، از بسته بودن کامل درب ظرف مطمئن شوید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.