امروز : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴
- شایعترین علت خونریزی مغزی را بشناسیم
- نشست مشترک معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی سراب با پزشکان خانواده شهری و روستایی برگزار شد
- معاون آموزشی دانشکده علوم پزشکی سراب از برگزاری مصاحبه تخصصی برای جذب اعضای هیئت علمی خبر داد
- شایعترین علامت مثانه عصبی عدم توانایی در کنترل ادرار است
- لبخند بیمار در ویزیت بعد از عمل و فرصت دوبارهاش برای زندگی، مهمترین انگیزه من جهت ادامه فعالیت در رشته جراحی است
- شایع ترین علت درد گردن، کشیدگی رباطها ، تاندونها و ضعف عضلات گردنی است
- اجرای برنامه جامع «طرح ملی آمایش امید» در مناطق زیر پوشش دانشگاه علوم پزشکی مشهد
- درمان کامل تومورهای هیپوفیز و قاعده جمجمه، با بهره گیری از روش کم عارضهی آندوسکوپی
- بهترین و بدترین غذاها در شرایط آلودگی هوا
- ناگفتههای زندگی دکتر «سیدداوود شیروانی» شهید حمله به اوین
- دبیر شورای بدوی انضباطی دانشجویان دانشگاه ، منصوب شد
- شاخصهای بهداشتی یک ابزار مهم برای ارتقای سلامت جامعه و بهبود کیفیت زندگی مردم باشد
- دیدار با خانواده جانباز آزاده مرحوم حسین دشتی/گزارش تصویری
- آغاز نامنویسی آزمون استخدام پیمانی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر/ مجوز استخدامی پیمانی ۳۱۵ نفر در دانشگاه علوم پزشکی بوشهر
- تسلیت رییس مرکز حراست وزارت بهداشت در پی درگذشت مدیر حراست دانشگاه علوم پزشکی ارومیه
- آنجا که شیون مادر، از آژیر بلندتر بود/وقتی موشک به انجمن پزشکی اصابت کرد اما درمان از نفس نیفتاد
- تأکید بر اهمیت خدمترسانی به مردم/ بررسی چالشها و فرصتهای خدمات اورژانس
- برگزاری جلسه وبیناری با مدیران روابط عمومی دانشگاههای علوم پزشکی کشور با حضور رئیس مرکز روابط عمومی وزارت بهداشت
نحوه تاثیر ژنتیک والدین بر موفقیت تحصیلی و رشد کودک
نتایج تحقیقات جدید کالج دانشگاهی لندن نشان میدهد که ژنهای والدین حتی زمانی که بهطور مستقیم توسط کودک به ارث نمیرسند، ممکن است در نتایج آموزشی و سلامت روان آنان نقش داشته باشند.

محققان ۱۲ تحقیق منتشر شده شامل ۳۸ هزار و۶۵۴ خانواده از بریتانیا، استرالیا، هلند، ایسلند و آمریکا را بررسی کردند و در کنار آن، تجزیهوتحلیل اولیه با استفاده از دادههای ژنتیکی ۴۵۸۰ خانواده در بریتانیا انجام دادند. آنان از ابزار آماری به نام «امتیازدهی چندژنی» برای خلاصه کردن اثر تجمعی صدها هزار گونه ژنتیکی در سراسر ژنوم (مجموعه کامل دستورالعملهای ژنتیکی یک فرد) که با ویژگیهای خاصی مانند پیشرفت تحصیلی مرتبط هستند، استفاده کردند.
پژوهشگران دریافتند که نمرات چندژنی والدین برای تحصیلات، حتی پس از در نظر گرفتن انتقال ژنتیکی، تاثیر زیادی بر نتایج تحصیلی کودکان، مانند سالهای کامل تحصیل یا نمرات مدرسه دارد زیرا والدینی که از نظر ژنتیکی استعداد بیشتری برای تحصیل دارند، بیشتر احتمال دارد که برای فرزندانشان کتاب بخوانند یا در منابع آموزشی سرمایهگذاری کنند. این رفتارها میتوانند صرفنظر از اینکه ژنهای مربوطه را به ارث برده باشند یا خیر، تاثیر مثبتی بر کودک داشته باشند.
محققان همچنین ارتباط احتمالی بین ژنهای غیرارثی و ویژگیهای سلامت روان، از جمله بیشفعالی و بیتوجهی، علائم عاطفی، مشکلات رفتاری و مشکلات همسالان یا رفتارهای اجتماعی مثل کمک به دیگران، به اشتراک گذاشتن، ابراز همدلی و دلداری دادن به فرد مضطرب را یافتند.
قویترین تاثیرات حدود سه سالگی مشاهده شد و شامل تمایلات ژنتیکی والدین برای صفاتی مانند انگیزه، پشتکار، تنظیم هیجان و خودکنترلی (مثل مهارتهای غیرشناختی) بود.
این یافته نشان میدهد، والدینی که مهارتهای غیرشناختی بهتری دارند، ممکن است بهویژه قادر به حمایت از فرزندان خود در اوایل زندگی باشند و برای هر دو پیامد تحصیلی و مرتبط با سلامت روان، تاثیرات ژنتیکی غیرمستقیم در اوایل کودکی قویتر بود.
خوزه جی. موروسولی از علوم روانشناسی و زبان کالج دانشگاهی لندن و یکی از محققان این تحقیق گفت: از طریق این طرح، ما نشان میدهیم که چگونه ژنتیک و محیط بهطور عمیقی در هم تنیده شدهاند و این ایده را که ژنتیک ارثی به تنهایی نتایج را تعیین میکند، به چالش میکشیم.
موروسولی افزود: ما دریافتیم که هم وراثت مستقیم ژنها و هم محیطی که توسط ژنتیک والدین شکل میگیرد، بر آموزش و سلامت روان کودکان تاثیر میگذارد. نادیده گرفتن این اثرات ژنتیکی غیرمستقیم میتواند منجر به نتیجهگیریهای گمراهکننده شود. علاوه بر این، تاثیر ژنتیک و محیط با رشد کودکان تغییر میکند که نشان میدهد، مداخلات زودهنگام با تمرکز بر والدین ممکن است مفید باشد، در حالی که تلاشهای بعدی میتوانند از هدف قرار دادن خود کودکان سود ببرند.
وقتی گروه تحقیقاتی وضعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده و تحصیلات والدین را در نظر گرفت، اثرات ژنتیکی غیرمستقیم حدود ۷۵ درصد کاهش یافت. این امر نشان میدهد که تاثیر ژنهای غیرارثی تا حد زیادی توسط موقعیت اجتماعی-اقتصادی خانواده و تحصیلات والدین توضیح داده شده است. برای مثال، والدینی که از وضعیت اجتماعی-اقتصادی و سطح تحصیلات بالاتری برخوردارند، ممکن است دسترسی به منابع لازم برای فراهم کردن فرصتهایی مرتبط با نتایج بهتر برای فرزندانشان، صرف نظر از عوامل ژنتیکی، داشته باشند.
در نتیجه، محققان خواستار تحقیقات بیشتری در آینده برای بررسی نابرابریهای خاص مبتنی بر منابع شدند که باعث عدم موفقیت تحصیلی میشوند.
ژان باپتیست پینگالت، محقق ارشد این تحقیق اظهار کرد: یافتههای ما شواهدی را تایید میکند که منابع و فرصتهای خانواده تا حدودی بر پیامدهای رشدی کودکان تاثیر میگذارند که اهمیت ارائه حمایت مداوم و متناسب با رشد کودکان و خانوادههایشان را بیشتر نشان میدهد.
به گزارش مدیکالنت نیوز، این تحقیق از فراخوان دولت بریتانیا برای رویکردهای دوره زندگی به منظور رشد و سلامت روان پشتیبانی میکند و اهمیت مداخله زودهنگام و حمایت پایدار در طول دوران کودکی را برجسته میسازد.
محدودیتهای تحقیق
تاکید بر این نکته ضروری است که اثرات ژنتیکی یافتشده این تحقیق، کوچک هستند و قطعی نیستند. نمیتوان از آنها برای پیشبینیهای فردی یا هدایت سیاستهای آموزشی استفاده کرد. ارزش این کار در بهبود درک ما از رشد انسان و ارائه تحقیقات بهتر در مورد علل صفات و رفتارها، بهویژه تحقیقاتی که با هدف درک تعامل بین عوامل اجتماعی و بیولوژیکی انجام میشوند، نهفته است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.