امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Wednesday, 14 May , 2025
امروز : چهارشنبه, ۲۴ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 29525
  پرینتخانه » اخبار بین المللی سلامت تاریخ انتشار : 14 می 2025 - 16:25 | 1 بازدید | ارسال توسط :

نقش مهم پزشک خانواده در مدیریت بیماری‌ها

وزیر بهداشت با بیان اینکه پزشک خانواده نه تنها به عنوان ارائه دهنده مراقبت، بلکه به عنوان یک آموزش دهنده نیز عمل می‌کند، گفت: پزشک خانواده نقش مهمی در مدیریت بیماری‌ها دارد.

نقش مهم پزشک خانواده در مدیریت بیماری‌ها

به گزارش خبرگزاری مهر، در آستانه برگزاری مجمع جهانی سلامت در سوئیس، نشست سالیانه وزرای بهداشت کشورهای عضو جنبش عدم تعهد به میزبانی مجازی دولت اوگاندا برگزار شد.

بنابر اعلام وزارت بهداشت، در این نشست، بیگلری مدیر کل همکاری‌های بین‌الملل وزارت بهداشت به نمایندگی از محمدرضا ظفرقندی، وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی جمهوری اسلامی ایران، ضمن ایراد سخنرانی، بر ضرورت اتحاد کشورهای عضو جنبش برای مقابله با اقدامات قهری یکجانبه در حوزه سلامت تأکید کرد.

در متن سخنرانی محمدرضا ظفرقندی – وزیر بهداشت، درمان و آموزش پزشکی آمده است: «باعث افتخار است که در نشست مهم وزرای بهداشت جنبش عدم تعهد که به میزبانی دولت اوگاندا برگزار می‌شود، شرکت می‌کنم. جمهوری اسلامی ایران به عنوان عضوی متعهد از جنبش عدم تعهد، تعهد خود را به ارتقای همبستگی و همکاری، به ویژه در تقویت سیستم‌های بهداشت جهانی، مجدداً اعلام می‌دارد.

اجازه دهید با به اشتراک گذاشتن تجربه ایران در پیشبرد مراقبت‌های بهداشتی اولیه از طریق دو ابتکار کلیدی یعنی برنامه پزشک خانواده و سیستم ارجاع – سنگ بنای ما در دستیابی به پوشش همگانی سلامت (UHC)- شروع کنم.

در ایران، پزشک خانواده نه تنها به عنوان ارائه دهنده مراقبت، بلکه به عنوان یک آموزش دهنده و هماهنگ کننده سلامت نیز عمل می‌کند و نقش مهمی در مدیریت بیماری‌های مزمن، ترویج واکسیناسیون و غربالگری و تضمین تشخیص و ارجاع به موقع ایفا می‌کند. سیستم ارجاع ساختار یافته ما، دسترسی به خدمات تخصصی را تسهیل می‌کند، سیستم‌های اطلاعات سلامت را تقویت می‌کند و سیاست‌گذاری و پاسخگویی مبتنی بر شواهد را در سراسر نظام سلامت امکان‌پذیر می‌سازد.

این ابتکارات نشان‌دهنده نوآوری ملی هستند و همچنین به عنوان یک مدل بالقوه برای «همکاری جنوب-جنوب» عمل می‌کنند و سایر کشورها را قادر می‌سازند تا سیستم‌های مراقبت‌های بهداشتی اولیه خود را تقویت کرده و پیشرفت به سمت پوشش همگانی سلامت و عدالت در سلامت را تسریع کنند.

همه‌گیری کووید -۱۹، آسیب‌پذیری در سیستم‌های بهداشت جهانی را آشکار کرد. اکنون، با عبور جهان از مرحله اضطراری اعلام شده توسط سازمان بهداشت جهانی، گسترش همکاری‌های بین‌المللی جدید و برنامه‌ریزی استراتژیک آینده‌نگر ضروری است. اولویت باید شامل تقویت زیرساخت‌ها، به‌روزرسانی خدمات و رسیدگی به نابرابری‌ها باشد.

همچنین باید مجدداً تأکید کنیم که دسترسی عادلانه، مقرون به صرفه و بدون مانع به اقدامات پزشکی، محصولات و تجهیزات بهداشتی یک حق مسلم است. همه کشورهای عضو باید از اقدامات محدودکننده‌ای که توانایی سیستم‌های بهداشتی را برای پاسخگویی مؤثر به تهدیدات بهداشت عمومی مختل می‌کند، خودداری کنند.

متأسفانه، اعمال مداوم اقدامات قهری یکجانبه توسط برخی کشورها، سیستم‌های بهداشتی دیگران را به شدت تضعیف می‌کند و رنج ناعادلانه‌ای را به مردم بی‌گناه تحمیل می‌کند. جامعه بین‌المللی – و به ویژه جنبش عدم تعهد – باید متحد شوند تا اطمینان حاصل شود که حق سلامت هرگز با چنین اقدامات غیرانسانی به خطر نیفتد.

اجازه دهید از این جلسه به عنوان فرصتی برای تأکید مجدد بر تعهد جمعی جنبش عدم تعهد به ارتقای سلامت و همکاری هماهنگ و یکپارچه برای غلبه بر چالش‌های مشترک استفاده کنیم. امیدوارم این جلسه به عنوان تسهیل‌کننده‌ای برای همکاری بیشتر بین کشورهای عضو و ناظر جنبش عدم تعهد عمل کند.»

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.