امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 17 May , 2025
امروز : شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 30081
  پرینتخانه » سلامت زنان، زایمان و بارداری تاریخ انتشار : 17 می 2025 - 19:05 | 3 بازدید | ارسال توسط :

۶۰ درصد زنان متاهل و در سن باروری ۳۹ تا ۴۵ سال هستند

قزوین- رئیس فراکسیون زنان و خانواده گفت: ۶۰ درصد زنان متأهل و در سن باروری ما در سن ۳۹ تا ۴۵ سال هستند و قانون جوانی جمعیت برای این رده سنی ۵ امتیاز ویژه گذاشته است.

۶۰ درصد زنان متاهل و در سن باروری ۳۹ تا ۴۵ سال هستند

فاطمه محمدبیگی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر با اشاره به اهمیت توجه به حوزه جمعیت اظهار کرد: قانون جوانی جمعیت یکی از قوانین فاخر مجلس است که مقام معظم رهبری ۱۰ بار از این قانون تعریف کرده و اجرای آن را لازم دانسته اند و هیچ قانونی را نداریم که مقام معظم رهبری اینقدر از آن تعریف کرده باشند.

وی افزود: ۱۱ ماده از قانون جونی جمعیت فرهنگی است و بسیار هم جامعه است و همه حوزه های فرهنگی در آن دیده شده است اما در حوزه اجرا دستگاه های اجرایی ضعیف عمل می کنند.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده ادامه داد: امروز نباید منتظر دستورالعمل‌های اجرایی از تهران باشیم؛ بلکه هر استان باید بنا به بوم خود طرح اجرایی برای این قانون نوشته و اقدام کند.

ناظر مجلس در ستاد ملی جمعیت با بیان اینکه قرارگاه ملی جوانی جمعیت در وزارت بهداشت ۲۶ جلسه برقرار کرده است، تاکید کرد: ۳۴ ماده از قانون جوانی جمعیت یعنی بالغ بر ۶۰ درصد این قانون مربوط به وزارت بهداشت است.

وی با بیان اینکه ۱۸ هزار خانه بهداشت با ۵۴ هزار نفر بهورز و مراقب سلامت در کشور داریم، تصریح کرد: بسیج برای آموزش بهورزی تلاش کند و اگر این اتفاق بیفتد ما در نقطه به نقطه کشور میتوانیم در حوزه مراقبان سلامت آموزش داشته باشیم.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: نزدیک به ۱۳ هزر ماما در شبکه بهداشت، ۱۰ هزار ماما در بیمارستان، ۲۰۸۶ متخصص زنان در شبکه دولت و ۶۸۰۰ نفر در بخش خصوصی فعال هستند.

وی با بیان اینکه میزان رشد موالید از ۱۴۰۰ تا ۱۴۰۳ افزایشی بود اما در یکسال اخیر روند کاهشی بوده و ۷ درصد کاهش داشته ایم، ادامه داد: شوک های جامعه در یکسال اخیر و تغییرات کشور در این مدت باعث کاهش میزان بارداری و ولادت شده است و این نشان می دهد کنشگری مسئولین در جمعیت کشور اثرگذار است.

نایب‌رئیس اول کمیسیون بهداشت و درمان با بیان اینکه بیشترین میزان موالید کشور در تهران، مشهد، اهواز، شیراز و زاهدان بوده است، گفت: در سال ۹۸ میزان موالید منفی ۱۲ درصد و بسیار بد بود و امروز پس از مدتها فراز و نشیب به منفی ۷ رسیده و باید علت این میزان کاهش بررسی شود.

وی گفت: ۶۰ درصد زنان متاهل و در سن باروری ما در سن ۳۹ تا ۴۵ سال هستند و قانون جوانی جمعیت برای این رده سنی ۵ امتیاز ویژه گذاشته است.

نماینده مردم قزوین، البرز و آبیک در مجلس شورای اسلامی اظهار کرد: خروج این جمیعت از بازه باروری در ۵ سال اخیر بدون توجه به افزایش جمعیت، باعث بسته شدن پنجره جمعیتی در کشور می شود.

وی اظهار کرد: سالانه ۵ درصد از تعداد زنان در سن بارداری کاسته می شود و با ادامه این روند تا ۵ سال آینده این رقم به ۲۵ درصد می رسد.

رئیس فراکسیون زنان و خانواده ادامه داد: میزان موالید زنان در سن ۱۵ تا ۲۴ سال ۲۲ درصد، در سن ۴۰ تا ۵۴ سال ۷ درصد و بیشترین گروه سنی سهم مولید برای سنین ۲۵ تا ۳۶ سال با حدود ۶۹ درصد است.

وی با بیان اینکه فاصله بین عروسی و اولین تولد فرزند در کشور باید نصف شود، تأکید کرد: سن ازدواج به‌شدت در جامعه ایرانی افزایش پیدا کرده است و باید تسهیل ازدواج و ارزان‌سازی آن در دستور کار قرار بگیرد.

محمدبیگی تأکید کرد: هرچقدر بتوانیم در مراسم ازدواج کمک کنیم و زمینه ازدواج آسان را فراهم کنیم به افزایش جمعیت نیز کمک خواهد کرد.

وی در پایان یادآور شد: قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت یک قانون سلامت‌محور با هدف ارتقای سلامت مدر و کودک و والدین است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.