امروز : جمعه, ۱۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴
نقش رشته روانشناسی در حل چالشهای فردی و اجتماعی
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی گفت: رشته روانشناسی یکی از رشتههای کلیدی در دنیای امروز است که نقش مؤثری در ارتقای سلامت روان جامعه و حل چالشهای فردی و اجتماعی دارد.
وی بیان کرد: دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با دارا بودن آزمایشگاههای تخصصی و کارگاههای عملی، بستر مناسبی برای آموزش و پژوهش در حوزه روانشناسی فراهم کرده؛ دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با برنامهریزی دقیق و توسعه کمی و کیفی این رشته، تلاش میکنیم تا پاسخگوی نیازهای جامعه و بازار کار باشیم و گامهای مؤثری در راستای تربیت روانشناسان متعهد و کارآمد برداریم.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی تصریح کرد: دردها و مشکلات جسمی سریع خود را نشان میدهند؛ اما دردهای روانی و روحی ممکن است مدتها پنهان بمانند در اینجاست که حضور روانشناس و مشاور میتواند نقشی بسیار حیاتی ایفا کند. مشاوره و روانشناسی نه تنها برای بهبود وضعیت روانی افراد؛ بلکه در جلوگیری از بروز مشکلات جسمی نیز بسیار مؤثر است.
ولیلو با اشاره به آمارهای اخیر درباره مشکلات روانی و تأثیر آنها بر سلامت جسمی افراد خطاب به دانشجویان رشته روانشناسی مطرح کرد: در بسیاری از موارد، مشکلات جسمی ریشه در مشکلات روانی دارند به همین دلیل است که باید علم روانشناسی و مشاوره را گسترش دهیم تا شما بهعنوان مشاوران و روانشناسان، بتوانید به درمان آلام روحی و روانی افراد کمک کنید.
وی با بیان جایگاه والای دختران در تاریخ اسلام تبیین کرد: نسل پیامبر اکرم(ص) از طریق حضرت فاطمه زهرا(س) ادامه پیدا کرد. این یک برگ برندهای بوده که در دست دختران مسلمان ماست. دختران امروز، مادران و مدیران فردای جامعه اسلامی هستند و نقش آنان در پیشرفت علمی، فرهنگی و اجتماعی کشور غیرقابل انکار است. دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان غربی با افتخار از حضور پررنگ دانشجویان دختر در عرصههای علمی و پژوهشی استقبال میکند و همواره از برنامههای توانمندسازی و حمایتی برای رشد همهجانبه آنان استفاده میکند.
رئیس دانشگاه آزاد اسلامی آذربایجان به دانشجویان توصیه کرد که همواره از خدمات مشاورهای دانشگاه بهرهمند شوند تا در مسیر تحصیلی و زندگی شخصی خود موفقتر باشند.
علم روانشناسی ضرورت اجتماعی است
رئیس سازمان نظام روانشناسی استان آذربایجان غربی نیز با بیان اهمیت رشد و توسعه علم روانشناسی در کشور و نیاز به اقدامات جدی در این زمینه گفت: علم روانشناسی امروز دیگر یک انتخاب نیست؛ بلکه ضرورت اجتماعی است و باید به بحرانها و چالشهای روانی در جامعه جهانی و کشور توجه کرد.

وی با بیان چالشهای موجود در حوزه آموزش روانشناسی توضیح داد: شیوه آموزشی فعلی در بسیاری از دانشگاهها بهویژه در زمینههای کلینیکال نیاز به بازنگری دارد. بسیاری از دانشجویان بعد از فارغالتحصیلی هنوز در جستجوی فرصتهای آموزشی و کارآموزی هستند.
رئیس سازمان نظام روانشناسی استان آذربایجان غربی با اشاره به نقش حیاتی دانشگاه آزاد اسلامی در ارتقای علمی فارغالتحصیلان روانشناسی و فراهم آوردن فرصتهای کارآموزی با بیان مشکل«روانشناسی زرد» تصریح کرد: باید مرزهای بین روانشناسی علمی و غیرعلمی را مشخص کنیم؛ برخی افراد غیرحرفهای در این حوزه فعالیت میکنند که آسیبهای جدی به علم روانشناسی وارد میکنند. جامعه باید از این خطای فرهنگی آگاه شود و به روانشناسان علمی اعتماد کند.
سلیمانی از طرحهای جدید برای حمایت از روانشناسان در کشور نیز خبر داد و اضافه کرد: در حال پیگیری طرحهایی برای استخدام روانشناسان در ادارات و مراکز صنعتی هستیم تا بهرهوری سازمانها و کارخانهها افزایش یابد. همچنین طرحهایی برای ورود روانشناسان به آموزشهای عمومی مانند مدیریت هیجانات حین رانندگی نیز در دست اقدام است. اگر روانشناسان در پروژههای کلان جامعه مشارکت کنند، میتوانند نقش مؤثری در کاهش مشکلات اجتماعی ایفا کرده و سلامت روان جامعه را بهبود بخشند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.