امروز : چهارشنبه, ۱۰ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شعار روز جهانی روانشناس ۲۰۲۵
رئیس انجمن روانشناسی تربیتی ایران، با اعلام شعار روز جهانی روانشناس در سال ۲۰۲۵ گفت: امسال موضوعات و محورهای ویژه روز جهانی روانشناس بر چند حوزه از جمله اثرات روانشناختی مرتبط با هوش مصنوعی، تغییرات اقلیمی و پایداری، صلح و امنیت، تمرکز دارد.
همچنین محور ویژهای درباره ارزیابی آموزش ویژه و تشخیص اختلالات طیف اوتیسم (ASD) در مدارس مطرح میشود که این شامل بررسی ملاحظات حقوقی، اخلاقی و ابزارهای روانسنجی برای ارزیابی دقیقتر دانشآموزان نیازمند آموزش ویژه خواهد بود.
این استاد روانشناسی تربیتی دانشگاه علامه طباطبایی با تاکید بر اینکه روز جهانی روانشناس، که به عنوان “روز ملی قدردانی از روانشناسان” نیز شناخته میشود، در سال ۲۰۲۲ میلادی توسط مایلیا استوری بنیان گذاشته شد، تصریح کرد: روانشناسی به عنوان یک علم، ریشههایی عمیق در تمدنهای باستانی دارد، اما به شکل رسمی و حرفهای از دهه ۱۹۸۰ میلادی در ایالات متحده آمریکا به رسمیت شناخته شد. هدف از نامگذاری این روز، قدردانی از روانشناسان و افزایش آگاهی عمومی درباره نقش کلیدی آنان در ارتقای سلامت روان و بهبود کیفیت زندگی افراد است.
درتاج درباره جشنها و مراسم مرتبط با این روز توضیح داد: در این مناسبت، برنامههای متعددی در سراسر جهان برگزار میشود که از آن جمله میتوان به روز روانشناسی در سازمان ملل اشاره کرد. این مراسم توسط سازمانهای غیردولتی وابسته به سازمان ملل برگزار میشود و بر نقش روانشناسی در مسائل جهانی همچون سلامت روان، تغییرات اجتماعی و عدالت جهانی تمرکز دارد. علاوه بر این، فعالیتهای اجتماعی و دانشگاهی متنوعی همچون کارگاهها، نشستهای آموزشی، آزمونهای شخصیت، نمایشگاههای هنری و چالشهای ذهنآگاهی به منظور درگیر کردن جامعه با مفاهیم روانشناسی برگزار میشود. در حوزه رسانه نیز کمپینهای گستردهای برای تقدیر از روانشناسان و معرفی کاربردهای روانشناسی در زندگی روزمره راهاندازی شده است.
وی با تاکید بر اینکه انجمن روانشناسی آمریکا (APA) و سایر نهادهای جهانی نقش بسیار مهمی در تدوین استانداردهای اخلاقی، برگزاری کارگاههای آموزشی و توسعه حرفهای روانشناسان دارند، افزود: همچنین همکاریهای بیندانشگاهی و بینالمللی برای ارتقای کیفیت تحقیقات، تبادل تجربیات و بهبود روشهای درمانی و آموزشی اهمیت فزایندهای یافته است.
درتاج در ادامه به استراتژیهای آگاهیبخشی و توسعه اشاره کرد و گفت: از جمله اقدامات مهم میتوان به توسعه برنامههای اجتماعی مبتنی بر اجتماع برای تقویت تابآوری افراد، تحلیل دادهها و ایجاد فرآیندهای شفاف برای ارجاع و حمایت از دانشآموزان در محیطهای آموزشی، و بهرهگیری از فناوریهای نوین مانند Canva و ابزارهای هوش مصنوعی (AI tools) برای ارتقای کیفیت ارائههای آموزشی و جذب مخاطبان اشاره کرد. همچنین طراحی برنامههای ارزیابی عدالتمحور با هدف کاهش نابرابریها در دسترسی به خدمات روانشناختی از دیگر رویکردهای مهمی است که باید به طور جدی مد نظر قرار گیرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.