امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 15 April , 2025
امروز : سه شنبه, ۲۶ فروردین , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 22335
  پرینتخانه » آخرین اخبار تاریخ انتشار : 14 آوریل 2025 - 1:59 | 10 بازدید | ارسال توسط :

تیمی جهانی برای یافتن ریشه‌های یک اختلال پیچیده

وزیر بهداشت آمریکا که به یک فرد ضدواکسن معروف است از تشکیل یک تیم تحقیقاتی برای شناسایی علل اپیدمی اوتیسم در جهان و خصوصا در آمریکا خبر داد و گفت: این تیم تحقیقاتی از صدها دانشمند در سراسر جهان شتکیل شده است.

تیمی جهانی برای یافتن ریشه‌های یک اختلال پیچیده
بیماری اوتیسم که به عنوان اختلال طیف اوتیسم(ASD) نیز شناخته می‌شود یک ناتوانی رشدی دائمی است و به دلیل اختلال در مغز ایجاد می‌شود. افراد مبتلا به اوتیسم اغلب در ارتباط و تعامل اجتماعی دچار مشکل بوده و رفتارها یا علایق محدود و تکراری دارند.

به گزارش سازمان جهانی بهداشت، از هر ۱۰۰ کودک یک نفر مبتلا به اوتیسم است که توانایی‌ها و نیازهای این افراد متفاوت است و می تواند در طول زمان تکامل یابد. این درحالی است که برخی از افراد مبتلا به اوتیسم می‌توانند به طور مستقل زندگی کنند و برخی دیگر دارای ناتوانی شدید هستند و نیاز به مراقبت و حمایت مادام العمر دارند.

رابرت اف کندی ، جونیور وزیر بهداشت و خدمات انسانی آمریکا در سال‌های اخیر به دلیل مطرح کردن ادعاهای عجیب جنجال به‌ پا کرد و به عنوان یک فرد ضدواکسن مطرح شد. او ادعا ‌کرد تیمروزال که یک ماده حاوی جیوه و مورد استفاده در در برخی واکسن‌های قدیمی و سایر مواد نگهدارنده در واکسن‌ها است، باعث اوتیسم می‌شود.

وی برای این ادعا به مطالعه جعلی اندرو ویکفیلد ۱۹۹۸ استناد کرد که بعداً به دلیل تخلفات علمی رد شد و نویسنده آن مجوز پزشکی خود را از دست داد. کندی معتقد است که سموم محیطی به‌ویژه جیوه موجود در صنعت و غذاهای دریایی نقش کلیدی در افزایش نرخ اوتیسم دارند. او مدعی بود که شرکت‌های دارویی و نهادهای نظارتی مانند CDC و FDA تحقیقات درباره خطرات واکسن‌ها را سرکوب کرده‌اند.

اما حالا کندی مدعی شده که این کشور تا ماه سپتامبر سال جاری علت بیماری اوتیسم را شناسایی خواهد کرد زیرا اوتیسم در آمریکا همچون یک اپیدمی گسترش یافته است.

کندی در جلسه کابینه ایالات متحده در روز پنجشنبه ۱۰ آوریل با اعلام این خبر که به صورت تلویزیونی پخش می‌شد با بیان اینکه قصد دارد علل اوتیسم را با تلاش گسترده تحقیقاتی و پژوهشی مورد بررسی قرار دهد گفت: ما یک تلاش تحقیقاتی و پژوهشی عظیم آغاز کرده‌ایم که در آن صدها دانشمند از سرتاسر جهان را وجود دارند و تا ماه سپتامبر سال جاری متوجه خواهیم شد چه عواملی باعث اپیدمی اوتیسم شده است و قادر خواهیم بود این خطرات را از بین ببریم.

به گزارش مرکز کنترل و پیشگیری از بیماری آمریکا (CDC) در سال ۲۰۲۳ از هر ۳۶ کودک ۸ ساله، ۱ نفر مبتلا به اوتیسم تشخیص است که این رقم نسبت به سال ۲۰۱۸ حدود ۲۲% افزایش داشته است.

از هر ۳۶ کودکی که در سال ۲۰۱۲ در ایالات متحده به دنیا آمده، یکی مبتلا به اوتیسم است. فراوانی این اختلال در سال ۱۹۹۲یک به ۱۵۰ بود.

دونالد ترامپ رئیس جمهوری آمریکا با استناد به همین آمار اظهار داشت این یک آمار وحشتناک است و باید چیزی مصنوعی وجود داشته باشد که در ابتلای کودکان به اوتیسم دخیل است.

اوتیسم با علائم نقص در مهارت‌های اجتماعی، مهارت‌های کلامی و غیر کلامی اصرار بر یکنواختی و علایق محدود حرکت‌های تکراری و کلیشه‌ای و ارتباط چشمی دیده می‌شود. همچنین گستره دیگری از علائم و نشانه ها نیز در افراد اوتیسمی دیده می‌شود.این علائم در کودکان دارای اوتیسم به شکل و شدت متفاوتی مشاهده می‌شود و همین امر نیز میتواند منجر به تشخیص طیفهای مختلف اختلال اوتیسم شود.

هر چند در حال حاضر هیچ توضیح دقیق و پذیرفته شده ای برای علل اختلالات اوتیستی وجود ندارد اما یک تحقیق که از سال ۲۰۲۲ در حال انجام است به تازگی در مورد شیوع جهانی اوتیسم چندین عامل را به عنوان دلایل افزایش این آمار مطرح کرده است.

دانش فعلی درباره علل ابتلا به اوتیسم ضعیف
داود فتحی روانشناس حوزه کودکان در گفت‌وگو با خبرنگار آنا؛ در خصوص دلایل و عوامل تعیین کننده اوتیسم گفت: تاکنون هیچ دلیلی که ثابت کند بیماری اوتیسم چرا در یک کودک ایجاد شده وجود ندارد.

وی با تاکید بر اختلال اوتیسم شیوع بسیاری دارد، افزود: تا کنون تحقیقات بسیاری بر ژن‌ها انجام شده اما اینکه کدام ژن باعث بیماری شده هنوز مشخص نشده زیرا ژن‌ها از پیچیدگی بالایی برخوردار هستند و ترکیب‌های مختلف ژنتیکی می‌توانند به یک خصوصیت قابل مشاده در افراد تبدیل شود.

روانشناس حوزه کودک تشریح کرد: در خانواده‌هایی که سوابق اوتیسم وجود دارد، احتمال ابتلا افراد بیشتر است. همچنین عوامل محیطی مانند عفونت‌های پیش از تولد حین تولد و بعد از تولد مانند قرار گرفتن در معرض اشعه‌ها و کابل‌های فشار قوی برق در شکل‌گیری این بیماری بسیار موثر هستند اما دانش فعلی ما درباره علل ابتلا به اوتیسم ضعیف است.

همه این موضوعات نشان می‌دهد سال های بسیاری است که محققی و اساتید برجسته در تمام دنیا به دنبال یافتن دلایل و عوامل موثر در ایجاد بیماری اوتیسم هستند اما این اظهارات رابرت اف کندی اگر شبیه به گفته‌های قبلی خود نباشد می‌تواند به عنوان محرکی برای پیدا کردن دلایل بیماری اوتیسم باشد تا شاید بتوان آمار بروز به این بیماری را کاهش داد.

 
 
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.