امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Wednesday, 2 April , 2025
امروز : چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 19638
  پرینتخانه » آخرین اخبار تاریخ انتشار : 01 آوریل 2025 - 13:59 | 2 بازدید | ارسال توسط :

آیا چت‌بات‌ها جایگزین روانشناسان می‌شوند؟

در طول این سال‌ها متوجه شده بودم که دیدگاه‌ها و شایده‌های بیمارانم همیشه به من کمک می‌کنند تا به‌عنوان یک درمانگر رشد کنم. اگر دقت می‌کردم و آماده شنیدن بودم، بیماران اغلب ما را به همان مسیری راهنمایی می‌کردند که باید طی کنیم. به همین دلیل، وقتی این بیمار و چند نفر دیگر شروع به بیان تجربه‌هایشان از کار با چت‌بات‌ها در جلسات مشاوره کردند، تصمیم گرفتم به حرف‌هایشان گوش کنم.

آیا چت‌بات‌ها جایگزین روانشناسان می‌شوند؟
ردپای هوش مصنوعی در روان‌درمانی
کمی به عقب برمی‌گردیم.در حالی که بسیاری از افراد، در دو سال اخیر با هوش مصنوعی آشنا شده‌اند، در دهه ۱۹۵۰ میلادی «آلن تورینگ» که به پدر هوش مصنوعی ملقب است، مقاله‌ای تحت عنوان Computing Machinery and intelligence را با این جمله شروع کرد« پیشنهاد می‌کنم این سوال را در نظر بگیریم، “آیا ماشین‌ها می‌توانند فکر کنند؟”»

به گزارش میگنا در سال ۱۹۶۶، ما با چت بات «الیزا» که بیماران را متقاعد می‌کرد، با یک درمانگر واقعی صحبت می‌کنند، شاهد ورود هوش مصنوعی در روانشناسی بودیم. در سال‌های اخیر، با استفاده از الگوریتم‌هایی که می‌توانند استنتاج‌های آماری قدرتمندی را از داده‌های بسیار زیاد داده استخراج کنند، می‌توان پی برد، هوش مصنوعی پتانسیل مراقبت از سلامت روان را نیز دارد.

زمانی که شرکت Open Ai هوش مصنوعی ChatGPT را معرفی کرد، افراد بیشتری با پتانسیل هوش مصنوعی آشنا شدند، حتی ChatGPT تراپی و ایجاد ابزارهای هوش مصنوعی برای درمانگران نیز افزایش یافت. امروزه عباراتی مانند “هوش مصنوعی تراپی” یا “هوش مصنوعی تراپیست” جزء کلید واژه‌های محبوبی هستند که بسیاری از افراد برای دریافت مشاوره آنلاین با هوش مصنوعی و یا سایت‌های تراپی هوش مصنوعی از آن‌ها استفاده می‌کنند. در سال ۲۰۲۳ یک مقاله با عنوان Information Systems Frontiers منتشر شد.

در این مقاله یک ابزار ارزیابی با کمک هوش مصنوعی را توصیف می‌کند که در شناسایی و طبقه‌بندی اختلالات سلامت روان بیماران تنها از طریق ۲۸ سوال، بدون مشارکتی انسانی، تا ۸۹درصد بسیار دقیق است. اما دانشمندان این نوید را می‌دهند که قرار نیست هوش مصنوعی جایگزین روانشناسان و درمانگران بشود.

با این وجود هوش مصنوعی وارد حوزه خدمات درمانی شده است و با روان درمانی به شیوه‌های مختلف پیونده برقرار کرده است. ماشین لرنینگ، یادگیری عمیق، تشخیص چهره و پردازش زبان انسانی، حوزه‌هایی است که هوش مصنوعی در آن روز به روز قوی‌تر می‌شود و در نتیجه می‌تواند به حوزه روانشناسی نزدیک‌تر گردد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.