امروز : چهارشنبه, ۱۳ فروردین , ۱۴۰۴
چگونه اضطراب فراگیر را با تکنیکهای شناختی مهار کنیم؟
اضطراب فراگیر (GAD) یکی از انواع اختلالات اضطرابی است که میتواند زندگی روزمره را تحت تاثیر قرار دهد. در این گزارش یک رواندرمانگر به زبان ساده به توضیح این اختلال و راههای مدیریت آن میپردازد.
آرزو آقاخانی رواندرمانگر و روانشناس بالینی در گفتوگو با خبرنگار آنا با بیان ایینکه اضطراب فراگیر به حالتی اطلاق میشود که فرد به طور مداوم و بیش از حد نگران موضوعات مختلف زندگی مانند کار، خانواده، سلامتی یا مسائل مالی است، گفت: این نگرانیها معمولاً غیرمنطقی و خارج از کنترل هستند و ممکن است باعث ایجادمختل شدن عملکرد در زندگی روزمره شوند.
افرادی که از اضطراب فراگیر رنج میبرند، ممکن است از نشانههایی مثل احساس نگرانی دائمی درباره مسائل مختلف، احساس خستگی شدید حتی بعد از خواب کافی، دشواری در تمرکز بر کارها یا فعالیتها، احساس عصبانیت یا تحریکپذیری بیشتر از حد معمول، مشکلاتی در خوابیدن یا بیدار شدن برخوردار باشند.
شناسایی و پذیرش احساسات اولین قدم برای مدیریت اضطراب، شناسایی و پذیرش احساسات خود است. دانش این موضوع که احساس نگرانی طبیعی است و همه افراد آن را تجربه میکنند بسیار مفید است. همچنین این افراد میتوانند زمانی که احساس اضطراب کردند، با انجام چند دقیقه تنفس عمیق به آرامش برسند.
وی افزود: ورزش منظم میتواند به کاهش اضطراب کمک کند. حتی یک پیادهروی ساده میتواند تاثیر زیادی در این موضوع داشته باشد. علاوه بر این صحبت کردن با دوستان یا خانواده درباره احساسات خود میتواند به بیمار کمک کند تا آنها را بهتر درک کنند.
آقاخانی گفت: اگر اضطراب به شدت زندگی بیمار را تحت تاثیر قرار داده باشد، مشاوره با یک رواندرمانگر میتواند بسیار مفید باشد. درمانهای مختلفی مانند CBT میتوانند به فرد در مدیریت اضطراب کمک کنند.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.