به گزارش خبرنگار مهر، اولین یادواره زنده یاد «آرمان بنفشی» عصر جمعه با حضور مسئولان استان و جمعی از مردم شهر سنندج در زورخانه پهلوان نادر این شهر برگزار شد، اقدامی نمادین برای قدردانی از کسانی که جان خود را در راه کمک به دیگران فدا میکنند.
رفتارهای پهلوانانه ریشه در تاریخ مردمان این دیار دارد
سرکوت نجفی، مدیرکل امور اجتماعی استانداری کردستان در این مراسم با اشاره به ریشههای عمیق فرهنگ پهلوانی در این خطه، اعلام کرد: رفتارهای پهلوانانه بخشی ازتاریخ مردمان این دیار است که ریشه در فرهنگ مردم کردستان دارد.
وی افزود: «جایزه آرمان»، به عنوان پاسداشت کوچکی برای فداکاران استان تأسیس شده و دبیرخانه آن در استانداری کردستان راهاندازی شد.
نجفی بیان کرد: تلاش این دبیرخانه بر آن است تا هر ساله افراد ایثارگر استان را شناسایی و از آنان تجلیل کند.
وی خاطر نشان کرد: آرمان در این دنیا با نجات جان چهار نفر نام و یاد بزرگی از خود برجای گذاشت و امروز نام او نماد ایثار و جایزههای برای فداکاران کردستان است.
لزوم ارج نهادن به جایگاه انسانهای فداکار
سالار مرادی، نماینده مردم سنندج، دیواندره و کامیاران در مجلس شورای اسلامی نیز ضمن تقدیر از این اقدام، اظهار کرد: ارج نهادن به مقام انسانهای فداکار که از جان خود برای نجات جان دیگران میگذرند ارزشمند است.
وی ارزش انسانیت را فراتر از همه ارزشهای مادی برشمرد و اذعان کرد: درجامعه بشری از بدو خلقت، خوبی و نیکی ماندگار بوده و نمونههای ایثار و جانفشانی در تاریخ ما بسیارند.
مرادی تصریح کرد: تلاش ما این است که تا امتیاز ایثارگری را در ساختار دولتی و حقوقی برای افرادی ایجاد کنیم که مانند آرمان بنفشی برای نجات جان دیگران از جان خود گذشتهاند.
علاوه بر آرمان بنفشی، در این مراسم از یاد و خاطره دیگر ایثارگران کردستان همچون ادهم مظفری، شهید اسماعیل کریمی، شهید حاج محمود اماناللهی و دکتر بابک رشیدیان نیز تجلیل شد؛ مردانی بزرگ که هر یک به نوعی جان خود را در راه نجات و خدمت به دیگران فدا کردند.
تأسیس دبیرخانه دائمی «جایزه آرمان» گامی مهم در راستای تکریم مستمر این قهرمانان خاموش و ترویج فرهنگ ایثار و فداکاری در جامعه کردستان به شمار میرود.
روایتی از فداکاری آرمان بنفشی
فروردین سال گذشته بود که آرمان بنفشی جوان فداکار سنندجی برای نجات پدر و سه پسری که در چاه باغی در روستای خلیچیان سنندج افتاده بودند، اقدام کرد و به همراه دوستش «سیوان» جان هر چهار نفر را نجات داد اما آرمان در نیمه چاه سقوط میکند و جان خود را از دست میدهد.
فداکاری او به جایی رسید که تا همیشه نامش با ایثار و ازخودگذشتگی گره بخورد.
مادر آرمان، با قلبی داغدار اما سربلند، نشان «آرمان» را در این مراسم دریافت کرد، نمادی از ایثار بیدریغ فرزندش که تا ابد در تاریخ ایثار این مرز و بوم نامش جاودانه خواهد ماند.