دکتر ایمانی معاون بهداشت دانشگاه:
۲۰ تا ۳۰ آوریل مصادف با ۴ تا ۱۱ اردیبهشت هر سال، با هدف ترویج استفاده از واکسن و در راستای محافظت افراد در برابر بیماری های واگیردار هفته جهانی ایمن سازی نامگذاری شده است.
هدف از این نام گذاری ترویج استفاده از واکسن ها برای حافظت افراد بر علیه بیماری ها در کلیه سنین است.
ایمنسازی سبب نجات جان میلیون ها نفر شده بطوری که طی ۵۰ سال گذشته از مرگ ۱۵۴ میلیون نفر در جهان جلوگیری کرده و به عنوان یکی از موفق ترین و اثر بخش ترین مداخلات بهداشتی شناخته شده است.
هدف از گرامی داشت هفته جهانی واکسیناسیون که امسال با شعار (ایمن سازی برای همه انسان ها امکان پذیر است) می باشد، افزایش آگاهی مردم در خصوص اهمیت حیاتی ایمن سازی کامل در تمام طول عمر و نقش آن در سلامتی نیروی انسانی و دستیابی به اهداف توسعه یک کشور است.
واکسیناسیون گسترده یکی از موفق ترین و مقرون به صرفه ترین راه های شناخته شده برای سلامت عموم است که توانسته کارایی خود را در مهار بیماری های باز پدید و نو پدید از جمله سویه های مختلف آنفلوآنزا و همچنین کرونا به اثبات برساند.
گروه هدف اصلی ایمنسازی در هر کشوری را می توان تمام کودکان زیر پنج سال ذکر کرد که بر علیه بیماری های قابل پیشگیری نظیر سل، سرخک،سرخجه،اوریون، دیفتری، کزاز، سیاه سرفه و فلج اطفال و گروهی دیگر از بیماری های مهلک واکسینه می شوند.
در جمهوری اسلامی ایران نیز برنامه ایمن سازی کودکان بر علیه بیماری های قابل پیشگیری با واکسن به موازات شکل گیری شبکه بهداشتی درمانی در کشور و ایجاد ساختارهای لازم، بصورت مدون و ساختار یافته از سال ۱۳۶۳با هدف ایجاد مصونیت فعال در کودکان گروه سنی زیر یک سال در برابر بیماری های دیفتری، کزاز،سیاه سرفه، سرخک، فلج اطفال و سل آغاز شد.
جمهوری اسلامی ایران با بهره گیری از ساختار قدرتمند شبکه مراقبتهای اولیه بهداشتی و کارکنان دلسوز آن، نظام مراقبت از بیماریهای قابل پیشگیری با واکسن و زنجیره سرد مناسب، توانسته است پاسخ شایسته ای به نیاز جامعه داده و حدود ۹۹ درصد گروه هدف را تحت پوشش واکسیناسیون همگانی قرار دهد.
در پایان می توان گفت واکسیناسیون نقشی شگرف در سلامت جامعه ایفا کرده است بطوری که پس از تامین آب آشامیدنی سالم، بیشترین تاثیر را در کاهش مرگ و میر به ویژه مرگ و میر کودکان و افزایش رشد جمعیت داشته است.