امروز : یکشنبه, ۵ مرداد , ۱۴۰۴
- اشتباهات مرگبار در خواب که میتواند باعث حمله قلبی و سکته مغزی در طول شب شود!
- راز موفقیت در باشگاه ورزشی
- روایتهایی از رنج گرسنگی مردم غزه
- شیرخشک نوزادان کاهش یافت+ جزئیات سهمیهبندی جدید
- یک حادثه تروماتیک چگونه به اختلال استرس پس از سانحه منجر میشود؟
- کاهش ۱۹ درصدی شکایات از سازمان انتقال خون
- نگاه مشترک دستگاههای اجرایی برای افزایش سلامت جامعه
- ۴ انتصاب جدید در حوزه معاونت تحقیقات و فناوری دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد
- ۴ هزار بار مزاحمت تلفنی برای اورژانس از سوی یک نفر!
- کمپین پیشگیری از غرقشدگی در چهارمحال و بختیاری
- ثبت دو مورد اهدای عضو در یک هفته اخیر
- تغذیه مناسب، سدی در برابر آسیبهای اشعه ماوراء بنفش
- پیگیری توسعه زیرساختهای بهداشتی و درمانی غرب گلستان در دیدار با وزیر بهداشت
- افزایش سلامت معنوی بانوان موجب کاهش چشمگیر ترس از زایمان می شود
- چه سردردهایی را باید جدی بگیریم
- وزیر بهداشت خواستار مداخله فوری جامعه جهانی برای نجات جان غیرنظامیان در غزه شد
- ترافیک سنگین صبحگاهی در برخی از معابر و بزرگراههای پایتخت
- اعزام کاروانهای ارکان محلات چهارمحال و بختیاری به عتبات عالیات
آمار عجیب از تصادفهای منجر به فوت موتورسیکلت
بر اساس اعلام پزشکی قانونی در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰، ۴۲ هزار و ۶۸۵ موتورسوار در حوادث رانندگی جان خود را از دست دادهاند که ۹۵.۶ درصد آنان مرد و مابقی زن بودند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، در مقالهای پژوهشی با عنوان «بررسی اپیدمیولوژی تصادفات مجر به مرگ در موتورسواران ایرانی» که توسط پزشکی قانونی منتشر شد موضوع مرگ و میر موتورسیکلت سواران، دلایل و نحوه آن در دهه ۹۰ مورد بررسی قرار گرفته است.
در این مقاله پژوهشی آمده است، تصادفات جادهای نهمین عامل مرگ و میر در جهان و دومین عامل مرگ و میر در ایران بعد از بیماریهای قلبی و عروقی است. یکی از عوامل مهم در افزایش تصادفات جادهای، افزایش روزافزون وسایل نقلیه است.
از سوی دیگر در این مقاله بر این نکته نیز تأکید شده است که موتورسواران ۳۴ درصد بیشتر از سرنشینان سایر وسایل نقلیه در معرض مرگ و میر حوادث جادهای قرار دارند و تصادفات موتورسیلکتها در حدود ۹۰ درصد موارد منجر به آسیب جدی و یا مرگ افراد میشود.
بررسی گروههای سنی موتورسواران قربانی حوادث رانندگی در فاصله سالهای ۱۳۹۰ تا ۱۴۰۰ نیز نشان داد که بیش از نیمی از درگذشتگان در گروه سنی جوان قرار داشتهاند. بر این اساس از کل تلفات موتورسیکلت سواران ۵۳.۶ درصد (۲۲ هزار و ۷۹۷ نفر) در گروه سنی کمتر از سی سال قرار داشتند که این قربانیان (زیر ۳۰ سال) در استانهای ایلام، کهگیلویه و بویراحمد و البرز بیشترین درصد تلفات موتور سیکلت را به خود اختصاص دادهاند.
گزارشهای متعددی از ایران و دیگر کشورهای جهان نیز موید این نکته است که گروه سنی جوانان بیشترین موارد مرگ و میر حوادث ترافیکی موتورسواران را در بر میگیرند. به عنوان مثال در مطالعه وی را و همکاران در برزیل میانگین سنی موتورسواران حادثه دیده ۲۷.۷۸ سال بود و یا در پژوهشی دیگر در سنگاپور که توسط هک و همکارانش انجام شد، میانگین سنی افراد آسیب دیده در تصادفات موتور ۱۶ تا ۲۵ سال بود.
در این مقاله بر اساس یافتههای به دست آمده تأکید میشود بیشترین آمار متوفیات تصادفات موتورسیکلتها را مردان جوان با شغل آزاد و تحصیلات زیر دیپلم تشکیل میدهند، بنابراین لازم است به منظور کاهش این حوادث علاوه بر استراتژیهای پیشگیرانه مانند احترام به قوانین، نحوه استفاده صحیح از این وسایل نیز آموزش داده شود.
نکته مهم دیگر آنکه بر اساس نتایج این مقاله پژوهشی، در دهه ۹۰، در تصادفات موتورسیکلت سواران، ۵۴.۶ درصد به دلیل ضربه به سر جان خود را از دست دادهاند که این موضوع نشان دهنده اهمیت استفاده از کلاه ایمنی استاندارد برای راکب و سرنشین موتور سیکلت است.
از نظر محل وقوع سانحه نیز، ۴۷.۳ درصد موتورسواران در مسیرهای برون شهری و ۳۹ درصد در راههای درون شهری دچار حادثه شدهاند، ضمن آنکه ۵۱.۲ درصد نیز در بیمارستانها جان خود را از دست دادهاند.
هرچند نتایج این مقاله پژوهشی نشان میدهد که نرخ فوت ناشی از تصادفات موتورسیکلت در سال ۱۴۰۰ نسبت به سال ۱۳۹۰، با کاهش ۲۳.۵ درصدی مواجه و روند تلفات کاهشی بوده است، اما از آنجا که از سال ۱۴۰۰ به بعد آمار تلفات حوادث رانندگی در کشور با افزایش مواجه بوده است، به نظر میرسد با توجه به افزایش تلفات تصادفات، آمار مرگ و میر موتورسواران نیز بیشتر شده باشد. (با این توضیح که به دلیل محدودیتهای موجود، از سال ۱۴۰۱ به بعد آمار تفکیکی مرگ و میر موتورسیکلت سواران توسط سازمان پزشکی قانونی کشور جمعآوری نمیشود).
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.