امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 27 April , 2025
امروز : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 12177
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 26 فوریه 2025 - 9:55 | 26 بازدید | ارسال توسط :

آمار نگران‌کننده کم‌شنوایی در جهان و اهمیت تشخیص زودهنگام

متخصص شنوایی‌شناسی و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اهواز، اظهار داشت: پیش‌بینی می‌شود تا سال ۲۰۵۰، حدود دو میلیارد نفر در سراسر جهان با درجات مختلف کم‌شنوایی مواجه شوند. از این تعداد، تخمین زده می‌شود که حدود ۷۰۰ میلیون نفر دچار کم‌شنوایی ناتوان‌کننده خواهند بود. این آمار زنگ خطری برای جوامع مختلف است تا به این موضوع توجه بیشتری داشته باشند.

آمار نگران‌کننده کم‌شنوایی در جهان و اهمیت تشخیص زودهنگام

به گزارش وبدا، دکتر مجتبی توکلی،با بیان اینکه کم‌شنوایی نهان، علائم ظاهری ندارد و یکی از نگرانی‌های اصلی سازمان جهانی بهداشت است، گفت: افراد مسن و بزرگسالان معمولاً به دلیل آگاهی و توانایی بیان، مشکلات شنوایی خود را مطرح می‌کنند. اما کودکان به دلیل عدم توانایی در بیان، با مشکلات بیشتری روبرو هستند و تأخیر در تشخیص این مشکل می‌تواند خسارات جبران‌ناپذیری به همراه داشته باشد.

توکلی با اشاره به اینکه ۸ اسفند به عنوان روز جهانی شنوایی تعیین شده است تا آگاهی عمومی در این زمینه افزایش یابد، ادامه داد: آمار سازمان جهانی بهداشت نشان می‌دهد که تعداد افراد مبتلا به کم‌شنوایی ناتوان‌کننده از ۳۶۰ میلیون نفر در سال ۲۰۱۹ به ۴۶۶ میلیون نفر افزایش یافته است و بیش از ۳۰ تا ۴۰ درصد این افراد را کودکان تشکیل می‌دهند.

وی تصریح کرد: تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی در کودکان، به‌ویژه قبل از ۶ ماهگی، می‌تواند از بروز مشکلات جدی‌تر جلوگیری کند. برخی از مشکلات شنوایی ناشی از عفونت گوش میانی یا انسداد مجرای گوش خارجی با اقدامات پزشکی قابل درمان هستند، در حالی که برخی دیگر مادرزادی هستند و نتیجه ازدواج‌های خویشاوندی می‌باشند.

این عضو هیات علمی با بیان ضرورت مشاوره ژنتیک قبل از ازدواج به‌ویژه در ازدواج‌های فامیلی، برای جلوگیری از بروز مشکلات وراثتی و مادرزادی، اظهار کرد: غربالگری شنوایی، که در بدو تولد در تمام بیمارستان‌های کشور انجام می‌شود، بهترین راه برای تشخیص زودهنگام کم‌شنوایی نهان است.

توکلی در پایان خاطرنشان کرد: کم‌شنوایی در صورت عدم تشخیص و درمان زودهنگام، می‌تواند عوارض ثانویه‌ای مانند عقب‌ماندگی تحصیلی در کودکان و زوال عقل، افسردگی و انزوای اجتماعی در بزرگسالان ایجاد کند و کیفیت زندگی را به شدت کاهش دهد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.