امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 25 May , 2025
امروز : یکشنبه, ۴ خرداد , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 31869
  پرینتخانه » استارت آپ های سلامت تاریخ انتشار : 25 می 2025 - 16:45 | 2 بازدید | ارسال توسط :

توقف دارورسانی دیجیتال؛ عقب‌گردی در مسیر تحول سلامت

کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با انتشار بیانیه‌ای، به تصمیم اخیر سازمان غذا و دارو مبنی بر منع همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های دارورسانی واکنش نشان داد و آن را مصداقی از تقابل ساختارهای سنتی با نوآوری توصیف کرد. در این بیانیه آمده است که ممنوعیت فعالیت سکوهای مجاز دارورسانی، برخلاف نص صریح […]

توقف دارورسانی دیجیتال؛ عقب‌گردی در مسیر تحول سلامت

کمیسیون سلامت دیجیتال سازمان نظام صنفی رایانه‌ای کشور با انتشار بیانیه‌ای، به تصمیم اخیر سازمان غذا و دارو مبنی بر منع همکاری داروخانه‌ها با پلتفرم‌های دارورسانی واکنش نشان داد و آن را مصداقی از تقابل ساختارهای سنتی با نوآوری توصیف کرد.

در این بیانیه آمده است که ممنوعیت فعالیت سکوهای مجاز دارورسانی، برخلاف نص صریح قوانین موجود است و نه‌تنها مسیر تحول دیجیتال در حوزه سلامت را سد می‌کند، بلکه نشانه‌ای نگران‌کننده از بی‌اعتنایی به نقش حاکمیت قانون در تنظیم‌گری نوین به شمار می‌رود.

کمیسیون سلامت دیجیتال ضمن انتقاد از نگاه محدودکننده و انحصارگرایانه سازمان غذا و دارو، اعلام کرده است که این نهاد به‌جای ایفای نقش تنظیم‌گر در یک بازار رقابتی، عملاً به سمت ایجاد انحصار اطلاعاتی، محدودسازی رقابت سالم، و تحمیل سامانه‌ای غیرشفاف و فاقد پشتوانه قانونی رفته است؛ اقدامی که در تضاد کامل با مسیر رشد هوشمند و الزامات تحقق اقتصاد دیجیتال است.

این بیانیه تصریح می‌کند که چنین تصمیماتی، نه‌تنها تهدیدی برای استارتاپ‌ها و سرمایه‌گذاران این حوزه است، بلکه به‌صورت مستقیم به زیان بیماران و نظام توزیع دارو در کشور خواهد بود. بر اساس این اظهارات، ترک‌فعل ۱۳ ماهه سازمان غذا و دارو در اجرای دستورالعمل‌های قانونی دارورسانی، اکنون مبنای تصمیمی شده است که کسب‌وکارهای مشروع و دارای مجوز را با تهدید مواجه می‌کند.

کمیسیون سلامت دیجیتال همچنین با ابراز تأسف از نادیده‌گرفتن نقش مشورتی این نهاد در سه سال گذشته، اعلام کرده که گفت‌وگوهای متعدد با سازمان غذا و دارو به نتیجه نرسیده و عملاً فقط دیدگاه انجمن داروسازان مبنای تصمیم‌گیری تلقی شده است؛ رویکردی که موجب حذف سایر بازیگران قانونی زیست‌بوم سلامت دیجیتال شده است.

در پایان، این کمیسیون خواستار لغو فوری این بخشنامه شده و تأکید کرده است در صورت تداوم روند فعلی، از تمام ابزارهای قانونی برای دفاع از حقوق پلتفرم‌های سلامت دیجیتال، سرمایه‌گذاران و کاربران استفاده خواهد کرد.

‎⁨بیانیه-کمیسیون-سلامت-دیجیتال⁩

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.