استفاده از عوامل بیولوژیک در ۵۳۰۰هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی | ایران مدلبز

استفاده از عوامل بیولوژیک در ۵۳۰۰هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی | ایران مدلبز
🔹شعار مجله سلامت و پزشکی ایران مدلبز🔹
⚕️ ایران مدلبز؛ پلی بین دانش پزشکی و زندگی روزمره ⚕️
Wednesday, 23 July , 2025
امروز : چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
شناسه خبر : 43474
خانه » اخبار سلامت استان‌ها تاریخ انتشار : 23 جولای 2025 - 9:11 | 7 بازدید | ارسال توسط :

استفاده از عوامل بیولوژیک در ۵۳۰۰هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی

ارومیه – معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی، از استفاده عوامل بیولوژیک در ۵ هزار و ۳۰۶ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان به منظور کنترل عوامل خسارت‌زا خبر داد.

استفاده از عوامل بیولوژیک در ۵۳۰۰هکتار از اراضی کشاورزی آذربایجان غربی

به گزارش خبرگزاری مهر، علی دیانتی در این زمینه با اعلام این خبر افزود: در راستای کاهش مصرف سموم شیمیایی و توسعه کشاورزی پایدار، این میزان از اراضی کشاورزی استان تحت پوشش برنامه‌های کنترل بیولوژیک قرار گرفته است.

وی با اشاره به مزایای استفاده از روش‌های بیولوژیک در کنترل آفات گفت: مبارزه بیولوژیک با استفاده از دشمنان طبیعی آفات، از جمله حشرات و میکروارگانیسم‌ها، به جای سموم شیمیایی انجام می‌شود که منجر به کاهش آلودگی زیست‌محیطی، حفظ حشرات مفید و جلوگیری از بروز مقاومت در آفات می‌شود.

معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان‌غربی در ادامه به اقدامات انجام شده در این زمینه اشاره کرد و گفت: در سه ماهه نخست سال جاری، با همکاری بخش خصوصی، بالغ بر ۲۳۲ هزار زنبور براکون و ۶۴۸ گرم زنبور تریکوگراما برای کنترل آفات کرم میوه‌خوار (هلیوتیس) و بید گوجه‌فرنگی در سطح ۱۹۷ هکتار از مزارع گوجه‌فرنگی توزیع و رهاسازی شده است. این عملیات در مرحله داشت مزارع گوجه‌فرنگی همچنان ادامه دارد.

دیانتی همچنین از توزیع تجهیزات و فرآورده‌های غیرشیمیایی در سطح وسیعی از اراضی استان خبر داد و افزود: توزیع تجهیزات و فرآورده‌های غیرشیمیایی از جمله تله‌های فرمونی، نوری و جلب‌کننده، کارت‌های رنگی و آفت‌کش‌های بیوشیمیایی و میکروبی و ترغیب کشاورزان به استفاده از آنها به جای سموم شیمیایی پرخطر، در سطح ۵۱۰۹ هکتار از اراضی باغی و زراعی استان انجام شده است.

وی تاکید کرد: هدف از اجرای این طرح، کاهش مصرف سموم شیمیایی، حفظ تعادل اکولوژیکی، توسعه کشاورزی پایدار، جلوگیری از بروز مقاومت در آفات، جلوگیری از آلودگی زیست محیطی و حفاظت از حشرات مفید است. با توجه به مصرف تازه خوری محصول گوجه فرنگی و اهمیت کاهش باقیمانده سم در آن، هرساله عملیات مبارزه بیولوژیک با رهاسازی دشمنان طبیعی در مزارع هدف انجام می‌گیرد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
  • لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.