به گزارش خبرنگار مهر، جعفر میعادفر رئیس سازمان اورژانس کشور در جلسه علنی امروز و در جریان بررسی کیفیت خدمات و اقدامات اجرایی دستگاههای مسئول در شبکه حمل و نقل کشور به مسافران در ایام نوروز ۱۴۰۴، گفت: ویژگی ممتاز این سال، تمرکز ویژه بر مقوله پیشگیری از حوادث ترافیکی ذیل شعار ملی «پویش نه به تصادف» بود. این شعار به ابتکار و تدبیر وزیر بهداشت پیشنهاد و با حمایت مستقیم رئیس جمهور و همکاری سایر وزارتخانهها و نهادهای ذیربط، به عنوان راهبردی اساسی در اولویت برنامه اجرایی کشور قرار گرفت.
وی بیان کرد: این اقدام پاسخی به مطالبه به حق مردم ایران در راستای کاهش حوادث جادهای بود. سازمان اورژانس کشور به موجب ابلاغ وزیر بهداشت، مسئولیت راهبری کمیته سلامت نوروزی در ستاد مرکزی خدمات سفر را همچون سنوات گذشته بر عهده گرفت. این مأموریت شامل هماهنگی و نظارت بر ارائه خدمات در سه حوزه حیاتی اورژانس پیش بیمارستانی، بهداشت و درمان و همچنین سازمانهای غذا و دارو و انتقال خون بود.
رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: در اواسط بهمن ۱۴۰۳، جلسات کارشناسی و عملیاتی آغاز شد تا کلیه ظرفیتها برای مقابله با حوادث احتمالی و ارائه خدمات مطلوب در ایام نوروز بسیج شود. خوشبختانه با همافزایی نهادهای داخلی وزارت و نیز تعامل مؤثر با سایر دستگاههای اجرایی کشور، آمادگی مطلوبی حاصل شد.
میعادفر اظهار کرد: در اجرای سلامت نوروزی، با توجه به نوع ارائه خدمات سازمان اورژانس کشور از طریق اورژانس زمینی، هوایی و دریایی، از ۳۹۵۴ دستگاه آمبولانس، ۶۸ دستگاه اتوبوس آمبولانس، ۵۲ بالگرد، یک فروند هواپیما و ۵ فروند آمبولانس دریایی بهرهبرداری شد. ۲۸۸۵۰ نفر نیروی آموزشیدیده در قالب ۳۴۰۸ پایگاه استفاده شد و ۳۵۰ ایستگاه سلامت نوروزی در مبادی ورودی شهرهای گردشپذیر استقرار یافت.
وی با اشاره به اقدامات انجام شده سازمان اورژانس کشور، تصریح کرد: پاسخگویی به بیش از ۹۱۳ هزار تماس با تلفن ۱۱۵، انجام ۲۸۰ هزار مأموریت در شهرها، جادهها و روستاها و انتقال ۱۵۹۳۷۰ بیمار و مصدوم به مراکز درمانی از جمله این اقدامات بود. ۹۷ درصد مصدومان ترافیکی ایرانی و ۳ درصد از مصدومین اتباع خارجی و ۷۴ درصد مصدومین مرد و ۲۶ درصد مصدومین زن بود.
رئیس سازمان اورژانس کشور تصریح کرد: اوج حوادث ترافیکی در روزهای ۲۸ اسفند و ۱۳ فروردین در مرکز مدیریت هدایت عملیات و بحران سازمان اورژانس کشور ثبت گردید. استانهای تهران، خراسان رضوی، خوزستان، اصفهان، فارس و کرمان به ترتیب بالاترین مصدومین ترافیکی را داشتهاند.
وی ادامه داد: احیای موفق ۲۰۲ بیمار دچار ایست قلبی-تنفسی، انتقال ۱۵۲۵ بیمار سکته قلبی و سکته مغزی در زمان طلایی، انجام ۲۶۹ پرواز انتقال هوایی جهت انتقال ۲۷۶ بیمار و مصدوم، انجام ۴۵ مأموریت اورژانس دریایی جهت انتقال ۵۲ بیمار و مصدوم به مرکز درمانی، ثبت ۱۴۱ زایمان در حین انتقال بیماران در آمبولانسها و ارائه خدمات فوریت پزشکی به ۱۲۶۹۰ نفر در ایستگاههای سلامت، از دیگر اقدامات ما بود.