امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Wednesday, 23 April , 2025
امروز : چهارشنبه, ۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 24578
  پرینتخانه » سلامت مردان تاریخ انتشار : 23 آوریل 2025 - 14:12 | 2 بازدید | ارسال توسط :

روحیه فداکاری شهدا ناشی از باور آنان به معاد و یاد خداوند است

قم- رئیس موسسه آموزشی و پژوهشی امام خمینی (ره) گفت: اگر شهدا حاضر شدند تمام هستی‌شان را در راه خدا فدا کنند، به خاطر این بود که یاد مرگ و معاد برایشان تبدیل به باور شده بود است.

روحیه فداکاری شهدا ناشی از باور آنان به معاد و یاد خداوند است

به گزارش خبرگزاری مهر، آیت‌الله محمود رجبی در جلسه درس اخلاق هفتگی خود که در مسجد معصومیه قم برگزار شد با اشاره به ضرورت معارف الهی برای سعادت ابدی انسان، تأکید کرد: عقل و تجربه بشری به تنهایی قادر به ترسیم نقشه راه کامل برای سعادت ابدی نیستند.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با بیان اینکه برخی معارف سرنوشت انسان را تعیین می‌کنند، افزود: این معارف باید به باوری عمیق در جان انسان تبدیل شوند تا تأثیرگذار باشند.

وی با اشاره به محدودیت‌های عقل بشری خاطرنشان کرد: حتی فلاسفه و عرفا با وجود استفاده از روش‌های عقلی و سلوکی، دچار اختلاف‌نظر می‌شوند، زیرا عقل تحت تأثیر شرایط روحی، جسمی و محیطی قرار می‌گیرد. به عنوان مثال، در شرایط بحرانی مانند بیماری یا اضطراب، قدرت تفکر انسان کاهش می‌یابد و ممکن است خطا کند.

عضو هیئت رئیسه مجلس خبرگان رهبری با استناد به آیات قرآن کریم، توضیح داد: در اصول دین، مانند وجود خدا و ضرورت بعثت پیامبران، عقل می‌تواند راهگشا باشد، اما در جزئیات دستورات زندگی، تنها وحی الهی است که می‌تواند مسیر صحیح را نشان دهد.

این استاد حوزه علمیه در ادامه افزود: هیچ مکتب بشری نتوانسته ادعا کند که پیروانش را به سعادت کامل رسانده، مگر مکتبی که بر اساس وحی الهی استوار باشد. عضو جامعه مدرسین حوزه علمیه قم با اشاره به آیاتی مانند «إِنَّا لِلَّهِ وَإِنَّا إِلَیْهِ رَاجِعُونَ»، تأکید کرد: همه انسان‌ها، خواه ناخواه، در مسیر بازگشت به سوی خداوند هستند و این حرکت اجتناب‌ناپذیر است. تفاوت انسان‌ها در چگونگی پیمودن این مسیر است، برخی با پیروی از وحی و برخی با تقلید کورکورانه از گذشتگان.

آیت‌الله رجبی یادآور شدند: یاد مرگ و معاد، نقش کلیدی در جهت‌دهی به زندگی انسان دارد و اگر این باور در جان انسان نهادینه شود، رفتار او را متحول می‌کند.

وی در ادامه با اشاره به سرنوشت نهایی انسان در قیامت، تصریح کردند: پایان این مسیر یا سعادت ابدی است یا عذاب جاودان، و این انتخاب انسان است که با پیروی از معارف وحیانی، مسیر درست را برگزیند.

رئیس مؤسسه آموزشی و پژوهشی امام‌خمینی (ره) با استناد به آیات قرآن و روایات معصومین (ع)، بر نقش محوری «یاد معاد» در زدودن تعلقات دنیوی و رسیدن به مقامات معنوی تأکید و با اشاره به آیه «رِجَالٌ لَّا تُلْهِیهِمْ تِجَارَةٌ وَلَا بَیْعٌ عَن ذِکْرِ اللَّهِ» تصریح کرد: مردان الهی کسانی هستند که تجارت و معامله‌های دنیوی، آنان را از یاد خدا غافل نمی‌کند. جایگاه این افراد در خانه‌هایی است که نور خداوند در آن حضور دارد.

عضو شورای عالی حوزه‌های علمیه با تبیین ویژگی‌های این گروه افزودند: «اینان نماز را به پا می‌دارند، زکات می‌پردازند و از روز قیامت می‌ترسند. راز مصونیت آنان از فریب دنیا، همین ترس از روزی است که دل‌ها دگرگون می‌شود.

وی در ادامه خاطرنشان کرد: خداوند در آیات دیگر، انبیا و اولیای خود را به خاطر یاد معاد، خالص شده می‌خواند. اگر این باور در جان انسان بنشیند، هر لحظه را به انتخاب بین سعادت و شقاوت تبدیل می‌کند.

این استاد اخلاق با اشاره به تأثیر یاد مرگ در زهدورزی گفت: «شهدا و بزرگان دین که حاضر به فداکاری همه‌چیز شدند، این باور را در عمق جان خود داشتند. مرحوم آیت‌الله احمدی نمونه‌ای بود که حتی تحمل فضای غیرالهی را نداشت و از مجالس دنیوی فرار می‌کرد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.