به گزارش خبرنگار مهر، مسابقات دوچرخه سواری قهرمانی کوهستان آسیا اوایل اردیبهشت ماه در کشور چین برگزار می شود. طبق اعلام رئیس فدراسیون دوچرخه سواری در ابتدای سال تنها دو رکابزن زن به عنوان نمایندگان اعزامی ایران راهی این رقابت ها خواهند شد.
آرش امیدفر سرمربی تیم ملی دوچرخه سواری کوهستان در گفتگو با خبرنگار مهر در خصوص ترکیب نهایی تیم اعزامی گفت: فقط دو خانم راهی این رقابت ها می شوند. دلیل این انتخاب این است که این دو نفر شانس این را دارند که مجوز حضور در بازیهای آسیایی ناگویای ژاپن را بگیرند.
وی در پاسخ به این پرسش که «با این شرایط تیم شانس مدال دارد یا فقط به کسب امتیاز برای حضور در بازیهای آسیایی امیدواریم؟» هم ادامه داد: مسابقات در کشور چین برگزار می شود در چین مدال گرفتن معجزه است. در قهرمانی آسیا که حضور تعداد نفرات محدود نیست نفرات اول تا چهارم از چین هستند و بعد از آنها رکابزنان ژاپن، قزاقستان و ایران قرار می گیرند.
شرایط خوب دو نماینده اعزامی
وی در خصوص نحوه امتیاز رکابزنان برای حضور در بازیهای آسیایی هم بیان کرد: رکورد و مدال بچه ها مهم است. بچه ها باید برای حضور در این رقابت ها امتیاز بگیرند. نفرات اول هم بیشترین امتیاز را دریافت می کنند. خانم پرتوآذر در اروپا و در رقابت های کلاس یک و دو پا می زند، از آن سو مدال بازیهای آسیایی را داشته و شرایط خوبی برای حضور در مسابقات قهرمانی آسیا دارد. خانم فاطمه عباسی در دور قبل این مسابقات سوم شد و مدال برنز گرفت و مدتی پیش در مسابقات کاپ یک ترکیه هم با مدال نقره خوش درخشید و با این شرایط شانس خوبی برای کسب مدال در مسابقات رده سنی زیر ۲۳ سال دارد.
چین مدال های آسیا را قبضه کرده است
وی بیان کرد: قبلاً برای بازیهای آسیایی ورزشکاران منتخب هر کشور می رفتند. می دیدیم از برخی کشورهای ضعیف چهار نفر می آمدند و همین نفرات سطح مسابقات را زیر سوال می برد. یا یک کشوری مانند چین چهار ورزشکار می آورد که این نفرات کل مدال ها را می گرفتند. الان این طور نیست و ورزشکاران باید امتیاز بگیرند و تعداد نفرات هر کشور هم محدود شده است. همین مسئله باعث شد تا دو سال قبل در بازیهای آسیایی پرتو آذر بتواند مدال برنز تاریخی را برای ایران دریافت کند چون دیگر چینی ها نمی توانند چهار نفره بیایند. در قهرمانی آسیا اما روال مثل قبل است و همین کار را سخت می کند. مخصوصاً اینکه میزبان خود چین است و این کار را بسیار سخت می کند. مسابقه در آسیا با حضور چین قابل مقایسه نیست نه تنها ما بلکه قزاقستان، ژاپن هم نمی توانند به چین برسند. بعد از کرونا دوچرخه سواری چین در بخش کوهستان، آسیا را قبضه کرده و تمام سکوها برای این کشور است.
دوچرخه سواران مرد کراس کانتری بعید است حتی در بین ده نفر اول آسیا باشند!
سرمربی تیم ملی دوچرخه سواری کوهستان ایران در خصوص چرایی عدم حضور رکابزنان مرد درترکیب تیم هم گفت: من اصلاً در تصمیم گیری نهایی دخیل نبودم. از یک سو هزینه های زیاد بابت دلار و از آن سو هم سطح بچه های آقا در بخش کراس کانتری برای مسابقات در آن سطح نیست و بعید است حتی بتوانند جزء ده نفر باشند هر چند در داتهیل حسین زنجانیان در بین شش نفر جا دارد.
روی رکابزنان جوان سرمایه گذاری می کنیم
وی در مورد روند افت سطح رکابزنان کوهستان روی مرد هم توضیح داد وگفت: تقریباً از سال ۹۸ وقتی دلار صعودی و شرایط اقتصادی بد شد، هر دوچرخه کوهستان نزدیک به ۵۰۰ میلیون تومان شد. از آن سو مربی خارجی نیامد و نفرات به رقابت های برون مرزی و تدارکاتی اعزام نشدند. فدراسیون هم در این شرایط تصمیم گرفته که به جای اینکه چند میلیارد هزینه کند و دوچرخه سواران نتیجه نگیرند، این هزینه را روی جوانان سرمایه گذاری کند و آنها را به رقابتهای کلاس یک و دو کشورهای اطراف اعزام کنیم. این صحبتی بوده که فدراسیون با من در مورد این تصمیم گیری کرده است. قطعاً بچه ها با این شرایط به جای یکی دونفر که به چین اعزام شوند، ۵ تا ۶ نفر به چندین مسابقه کلاس بندی شده در کشورهای منطقه یا رقابت های آنکارا اعزام می شوند و این فرصت خوبی برای جوانان است.
پشتوانه سازی نکردیم
وی بیان داشت: متاسفانه ازسال ۹۸ که تحریم ها شکل گرفت، پشتوانه سازی نکردیم و همان نفراتی که در سال ۲۰۱۴ برای ما پا می زدند و الان ۳۹ سال دارند، هنوز هم همان نفرات شاخص ما هستند و الان هم در مسابقات کشوری همان نفرات شاخص هستند. همه حامیان مالی رکابزنان رفته اند، وقتی دوچرخه ۵۰۰ میلیون تومان می شوند و حامیان مالی می روند، قطعاً وضعیت فنی دوچرخه سواران از نظر کیفی و کمیت پایین می آید.
سرمربی تیم دوچرخه سواری کوهستان ایران تصریح کرد: ما مربی خارجی داشتیم و آخرین مربی خارجی که به ایران آمده الان در اروپا با پرتو آذر کار می کند. حضور یک مربی الان ماهی ۵۰۰ میلیون تومان هزینه دارد. این وقفه و مشکلات پیش آمده باعث این فاصله شده است. اما الان فدراسیون دوچرخه سواری یک کمیته استعدادیابی راه اندازی کرده است. از ورزشکاران روی دوچرخه های ثابت و با تکنولوژی جدید تست گرفته اند و من هم خودم یکی از مربیان حاضر در این طرح هستم. در حال حاضر برای رشته های کورسی و رده های سنی مختلف ۸ تا ۱۲ مسابقه جایزه دار در طی سال در نظر گرفته ایم و بچه های می آیند در اردوها و تست ها شرکت می کنند، قطعاً وقتی تعداد مسابقه بالا برود از بین این صد و خورده ای نفر می توانیم ده ورزشکار خوب را برای ادامه مسیر قهرمانی پیدا کنیم.این کار یک سال و نیم است شروع شده است و قطعاً نتیجه می دهد. امسال آرش میرباقری پس از سالها توانست ۵ مدال را در رده سنی جوانان برای ایران در آسیا کسب کند.
تجهیزات عباسی با حمایت اسپانسر تامین می شود
امیدفر در مورد برنامه های آماده سازی دو رکابزن کوهستان اعزامی ایران به مسابقات چین هم گفت: پرتو آذر در ایران نیست و در مسابقات اروپا، آمریکای جنوبی و آفریقا تمرین و مسابقه دارد. خانم عباسی در تهران و در شهر خودشان زیر نظر مربی تمرین می کند. قرار است چند روز زودتر از مسابقات راهی چین شویم و با گرفتن مجوز تمرین چهار جلسه تمرین در مسیر مسابقه داشته باشیم. از نظر تجهیزات هم خانم پرتو آذر مشکلی ندارند چرا که در باشگاه حرفه ای پا می زند و تجهیزات وی را تامین میکند برای خانم عباسی هم تا جایی که بشود تجهیزات شان تامین می شود و از اسپانسرهای فدراسیون کمک می گیریم.