امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Wednesday, 28 May , 2025
امروز : چهارشنبه, ۷ خرداد , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 32341
  پرینتخانه » سلامت کودکان و نوجوانان تاریخ انتشار : 27 می 2025 - 14:16 | 5 بازدید | ارسال توسط :

هشدار درباره افت ظرفیت گفتگو و مطالعه در نسل جدید

یک نماینده مجلس ضمن ابراز نگرانی از کاهش آستانه تحمل در میان نسل‌های جدید، بر لزوم آموزش مهارت‌های ارتباطی از پایه تأکید کرد.

هشدار درباره افت ظرفیت گفتگو و مطالعه در نسل جدید

به گزارش خبرگزاری مهر، علی یزدی‌خواه عضو یک نماینده مجلس درباره چرایی سخت شدن گفتگو در بین اعضای خانواده، ضمن اشاره به اینکه گفتگو در خانواده‌های امروز به مسئله‌ای چالش‌برانگیز تبدیل شده اظهار داشت: امروز شاهد نسلی هستیم که از نظر ظرفیت ارتباطی، آستانه تحمل و حتی قدرت مطالعه، نسبت به گذشته ضعیف‌تر شده‌اند. منشأ این ضعف، درون خانواده است؛ جایی که اولین تجربه‌های گفت‌وگو شکل می‌گیرد.

یزدی‌خواه با بیان اینکه مهارت گفت‌وگو آموختنی است، افزود: ما در نظام آموزشی خود، جایی برای تربیت ارتباطی نگذاشته‌ایم. نه در مدرسه، نه در دانشگاه و نه حتی در رسانه‌ها، آموزش جدی در زمینه گفتگوی مؤثر وجود ندارد. در حالی که این مهارت باید از پایه آموزش داده شود؛ همان‌طور که ریاضی یا علوم آموزش داده می‌شود.

وی با انتقاد از غفلت والدین از نقش خود در الگوسازی گفت‌وگو بیان کرد: فرزندان در خانه، رفتار گفتاری والدین را تقلید می‌کنند. اگر والدین اهل شنیدن نباشند، اگر در برابر تفاوت نظر عصبانی شوند یا اهل گفتگوی محترمانه نباشند، نمی‌توان از فرزند انتظار بلوغ ارتباطی داشت.

عضو کمیسیون فرهنگی مجلس همچنین به سلطه فناوری بر روابط انسانی اشاره کرد و افزود: فضای مجازی، فرصت تعامل چهره‌به‌چهره را گرفته و آن را با پیام‌های کوتاه و بدون عمق جایگزین کرده است. متأسفانه اعضای خانواده، حتی در یک خانه، گاه روزها بدون گفت‌وگوی واقعی از کنار هم عبور می‌کنند.

وی در ادامه تأکید کرد که فرهنگ گفتگو باید از طریق نظام آموزش رسمی، رسانه‌ها و نهادهای فرهنگی بازسازی شود. جامعه‌ای که افراد آن مهارت گفتگو ندارند، جامعه‌ای است مستعد خشونت، سوء‌تفاهم و گسست.

یزدی خواه در رادیو گفتگو در پایان تصریح کرد: برای بازسازی سرمایه اجتماعی و آرامش در خانواده‌ها، راهی جز آموزش مهارت‌های گفتگو، شنیدن فعال، پذیرش تفاوت و افزایش آستانه تحمل وجود ندارد. و این مسیر، از خانواده آغاز می‌شود و باید در آموزش پایه نهادینه گردد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.