امروز : جمعه, ۳ مرداد , ۱۴۰۴
- گسترش خدمات تشخیص و درمان هپاتیت C اولویت نظام سلامت کشور است/ اجرای هفته اطلاعرسانی هپاتیت از ۴ تا ۱۱ مرداد
- توصیه های متخصص بیماریهای عفونی و گرمسیری برای جلوگیری از گرمازدگی و نحوه برخورد با فردگرمازده
- آیا مصرف کیک، بیسکویت و آبمیوه برای وعده صبحانه کودکان مناسب است؟ پاسخ: خیر
- توصیههایی برای پیشگیری از مشکلات گوارشی در پیادهروی اربعین
- حتی یک نفر از کارکنان مراکز درمانی البرز محل خدمت را ترک نکرد/حضور بیسابقه ۲۰۰ نیروی داوطلب و جهادی در خط مقدم سلامت البرز
- جاده کندوان یکطرفه شد؛ ترافیک سنگین در راهها
- تاریخ کربلا امروز در غزه تکرار میشود
- راهپیمایی «جمعه خشم و نصر» در یزد
- تجمع «جمعه خشم و نصر» در گناوه برگزار شد
- خط یک متروی تهران به سرویسدهی کامل بازگشت
- فریاد مرگ بر اسرائیل در راهپیمایی جمعههای خشم خوزستان
- راهپیمایی مردم قم در حمایت مظلومان غزه و محکومیت جنایات رژیم صهیونی
- راهپیمایی «جمعه خشم و نصر» در قم
- رژیم صهیونی با «سلاح گرسنگی» مردم غزه را میان کوچ و مرگ قرار داده است
- «عاشورا و غزه» درسهای تاریخی برای بیداری و مقاومت امروز
- اردوی تیم ملی پارادو و میدانی نابینایان و کمبینایان برپا شد
- صرفهجویی در مصرف آب ضرورت دارد
- کمخوابی نوجوانان، دروازه ورود به مشکلات روانی
چرا باید کشور بهخاطر شاخص بالای پرتو فرابنفش تعطیل شود؟!
رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت گفت: شاخص UV حتی اگر از ۱۱ فراتر رود، نیازی به تعطیلی نیست و رعایت حفاظتهای استاندارد کفایت میکند.

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از مهر، علی گورانی، رئیس اداره پرتوهای وزارت بهداشت، ضمن رد برخی شایعات منتشر شده در فضای مجازی مبنی بر ضرورت تعطیلی کشور در صورت بالا رفتن شاخص پرتو فرابنفش (UV) به عدد ۱۱ یا بالاتر، اظهار داشت: شاخص UV مقیاسی بین ۰ تا بیش از ۱۱ دارد که برای سنجش شدت پرتو فرابنفش خورشیدی استفاده میشود و در برخی گروهها و شبکههای اجتماعی مطرح شده که اگر این شاخص به عدد ۱۱ یا بیشتر برسد، باید کشور تعطیل شود؛ این برداشت کاملاً اشتباه است.
وی در ادامه توضیح داد: شدت پرتو UV هرچقدر هم بالا باشد، در صورت رعایت پروتکلهای بهداشتی و حفاظتی، زندگی روزمره قابل ادامه است. بهعنوان نمونه، پرتوهای ایکس که در رادیولوژیها مورد استفاده قرار میگیرند، بسیار پرانرژیتر و خطرناکتر از پرتوهای UV خورشیدی هستند، اما ما با رعایت ملاحظات حفاظتی از آنها استفاده میکنیم؛ بیماران، پرسنل و حتی ساکنین مجاور نیز در برابر این اشعهها محافظت میشوند.
رعایت حداکثر حفاظت برای شاخص ۱۱ کافی است
گورانی تأکید کرد: بالا بودن شاخص UV به معنای اجبار به تعطیلی نیست، بلکه به این معناست که باید اقدامات حفاظتی مانند استفاده از پوشش مناسب، عینک آفتابی، کرم ضدآفتاب، و کاهش زمان حضور در معرض نور مستقیم خورشید در ساعات اوج تابش رعایت شود.
وی افزود: این نکته نیز مهم است که بدانیم اگر شاخص UV از عدد ۱۱ عبور کند و به ۱۲، ۱۵ یا حتی ۱۷ برسد، لزوماً به معنی نیاز به حفاظت بیشتر نیست، حداکثر حفاظت مورد نیاز، همان است که برای شاخص ۱۱ تعریف شده و افزایش بیشتر عدد شاخص، به معنای لزوم ایجاد حفاظتهای جدیدتر یا قویتر نیست. همان ملاحظاتی که برای شاخص ۱۱ رعایت میشود، برای اعداد بالاتر نیز کفایت میکند.
گورانی در پایان خاطرنشان کرد: قطعاً ماندن در خانه خطر مواجهه را کاهش میدهد، اما این بدان معنا نیست که خروج از منزل غیرممکن یا ممنوع باشد و کنترل مخاطرات ناشی از پرتوها با رعایت اصول ساده بهداشتی و حفاظتی ممکن است و نیازی به تعطیلی سراسری وجود ندارد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.