امروز : شنبه, ۲۱ تیر , ۱۴۰۴
- تردد در راههای مازندران عادی و روان است
- آخرین وضعیت ترافیکی معابر و بزرگراههای پایتخت
- صفحه نخست روزنامه های استان فارس شنبه ۲۱ تیرماه
- هوای اصفهان برای دهمین روز پیاپی ناسالم است
- فارس میزبان مسابقات کشوری کشتی پهلوانی رده نوجوانان
- شناسایی و توقیف ۸ دستگاه خودروی شوتی سوخت بر در بندرعباس
- رژیم غاصب در تنگنای استیصال؛ توهین به رهبر انقلاب ناشی از ضعف است
- کمبود بودجه سد راه مقابله با ریزگردهای اصفهان
- محموله ۳۳ تنی گازمایع قاچاق در توقیف پلیس هرمزگان
- سهم ۱۵ درصدی معادن کرمان در بودجه نشست؛ حالا نوبت اجرا و نظارت است
- عزم دامپزشکی برای ارتقای بهداشت و سلامت آبزیان
- صفحه اول روزنامه های گیلان ۲۱ تیر ۱۴۰۴
- احداث ۳۲۰ واحد مسکن برای مددجویان بهزیستی در استان بوشهر
- صفحه اول روزنامه های زنجان ۲۱ تیر ۱۴۰۴
- هشدار زرد هواشناسی اصفهان؛ باد و باران همرفتی تا سهشنبه ادامه دارد
- کتاب «دلوین در سرزمین کان زر» منتشر شد
- شهادت سه نفر از حافظان امنیت در درگیری روز گذشته چابهار
- پایداری جو و افزایش دما در خراسان شمالی تا میانه هفته
واکنش محیط زیست به وجود آرسنیک و سیانور در گردوغبار تهران
مدیرکل محیط زیست تهران گفت: با استناد به نتایج ارزیابیهای تخصصی، ادعاهای مطرح شده درباره وجود آرسنیک و سیانور در گرد و غبار تالاب بندعلیخان فاقد هرگونه پشتوانه علمی و فنی است.
به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از روابط عمومی سازمان حفاظت محیط زیست، حسن عباس نژاد، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پی انتشار مطلبی با عنوان آلودگی هوای تهران به آرسنیک و سیانور در روز چهارشنبه ۱۸ تیرماه، اظهار کرد: با استناد به نتایج ارزیابیهای تخصصی، ادعاهای مطرح شده درباره وجود آرسنیک و سیانور در گرد و غبار تالاب بندعلیخان فاقد هرگونه پشتوانه علمی و فنی است و تاکنون هیچ شواهد معتبری از حضور این مواد در منطقه مشاهده نشده است.
وی با اشاره به ارزیابیهای کارشناسان محیط زیست و نمونه برداریهای دقیق از آب، خاک و گرد و غبار تالاب، تصریح کرد: بررسیها نشان میدهد فرآیندهای صنعتی در شهرک صنعتی چرمشهر، از جمله دباغی چرم، فاقد استفاده از مواد پرخطر نظیر آرسنیک و سیانور هستند و هیچ ردپایی از این عناصر در پساب این واحدها یافت نشده است.
عباس نژاد توضیح داد که آرسنیک و سیانور عمدتاً در صنایع معدنی و شیمیایی خاص کاربرد دارند و هیچ کدام از واحدهای صنعتی در شهرکهای چرمشهر و سالاریه پتانسیل استفاده یا تولید این مواد را ندارند.
به گفته وی، سیانور ترکیبی ناپایدار و فرار است که در شرایط محیطی به سرعت تجزیه میشود و بقای آن در بستر خشک تالاب از نظر علمی بعید به نظر میرسد و همچنین، آرسنیک نیز معمولا در ساختارهای معدنی خاص پایدار میشود و در ساختار زمین شناسی منطقه ورامین حضور قابل توجهی ندارد.
با این حال، مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران تأکید کرد: پساب برخی واحدهای صنعتی در چرمشهر ورامین سالاریه حاوی ترکیبات کروم، به ویژه کروم شش ظرفیتی است که از آلایندههای شناخته شده محیط زیست محسوب میشود.
وی افزود: اگرچه کروم ممکن است در شرایط خاص وارد گرد و غبار شود، اما میزان و اثر آن قابل مقایسه با آلودگیهای ادعا شده نیست.
این مقام مسئول از اجرای طرحهای نظارتی و آموزشی برای کاهش بار آلایندهها در شهرک صنعتی چرمشهر خبر داد و گفت: با همکاری نهادهای مسئول و برخی واحدهای صنعتی، اقدامات گستردهای برای ارتقاء استانداردهای زیست محیطی در دست اجراست و همچنین با حمایت مرجع محترم قضایی، برخورد با واحدهای متخلف درحال انجام است.
عباس نژاد همچنین از تشکیل «کمیته احیای تالاب بندعلیخان» در پی مصوبات سفر ریاست محترم جمهوری به شهرستان ورامین خبر داد و بیان داشت: تأمین حق آبه زیست محیطی تالاب در دستور کار قرار دارد و جلسات هماهنگی با حضور مسئولان محلی و استانی در حال برگزاری است.
مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در پایان خاطرنشان کرد: شرکت شهرکهای صنعتی عملیات ارتقا و توسعه تصفیه خانه فاضلاب شهرک چرمشهر را آغاز کرده و این پروژه با نظارت این اداره کل و همراهی دستگاه قضایی پیگیری میشود تا از ورود هرگونه پساب آلاینده به تالاب جلوگیری شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.