وبدا، به مناسبت گرامیداشت هفته سلامت نشست و دیدار سرپرست و اعضای هیئت رئیسه دانشگاه علوم پزشکی چهارمحال و بختیاری با نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد برگزار شد.
به گزارش وبدا، در این دیدار موارد مرتبط با اجرای برنامه سلامت خانواده و نظام ارجاع و اجرایی سازی قانون حمایت از خانواده و جوانی جمعیت مطرح و ضمن بررسی چالش ها، راهبردهای مرتبط با آن تشریح گردید.
دکتر صالحی فرد سرپرست دانشگاه علوم پزشکی استان در این نشست گفت: برقراری ارامش، تامین و حفظ سلامت و رفاه مردم استان مهم و ضروری است.
وی افزود: هم اکنون بزرگترین تهدید جامعه، سالمندی و پیری جمعیت است، از این رو “جوانی جمعیت” به عنوان سیاست کنونی نیازمند مشارکت همگانی است.
دکتر صالحی فرد ادامه داد: امسال برنامه “پزشکی خانواده و نظام ارجاع” به منظور سطح بندی خدمات بصورت ساختارمند، برای برقراری عدالت در سلامت بویژه در نقاط روستایی و شهری دنبال می شود.
وی افزود: جلب مشارکت مردمی، مدیریت صحیح داشته های فعلی، ارتقا سواد سلامت، افزایش تعامل با رسانه برای فرهنگسازی، ترویج سبک زندگی سالم و تغذیه صحیح، جلوگیری از بیماری های پنهان و سکته های ناگهانی، ترغیب به فرزند آوری به هنگام و درمان ناباروری، توجه به سلامت جسم و روح و روان و سلامت معنوی از برنامه ها و سیاست های دانشگاه علوم پزشکی در استان است.
دکتر صالحی فرد با اشاره به اینکه بیش از ۵۰ درصد تصادفات بر اثر عوامل انسانی و بی احتیاطی است گفت: همچنین اجرای پویش “نه به تصادف” به منظور کاهش مرگ و میر بویژه در گروه سنی ۵ تا ۲۹ سال مورد تاکید است.
حجت الاسلام و المسلمین فاطمی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه شهرکرد نیز در این نشست ضمن گرامیداشت هفته سلامت گفت: بر اساس توصیه امام صادق(ع) یکی از راه های جلوگیری از بروز بیماری ها دوری از پرخوری است.
وی یادآور شد: توکل به خدا و توسل به اولیا و امیدواری به شفا در اعتدال روح و علاج بیماری ها تاثیر بسزایی دارد.
حجت الاسلام و المسلمین فاطمی ادامه داد: تقویت اعتقادات در کنار نبوغ و سایر توانایی ها موجب رعایت انصاف، حق و عدالت، کنترل بر نفس می شود.
وی با اشاره به حدیث پیامر اعظم(ص) «العلم علمان، علم الادیان و علم الابدان» گفت: علم بر دو قسم است: علم ادیان و دین ، و علم ابدان و طبابت که این دو موجب موفقیت جامعه میشود.