امروز : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
۹۷۲ مجروح انفجار بندرعباس از بیمارستان ترخیص شدند
مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بعد از حادثه انفجار در اسکله بندر شهید رجایی ۱۲۰۵ مصدوم پذیرش شدند که از این تعداد ۹۷۲ نفر به صورت سرپایی یا بستری محدود درمان و ترخیص شدند.
مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: بعد از حادثه انفجار در اسکله بندر شهید رجایی ۱۲۰۵ مصدوم پذیرش شدند که از این تعداد ۹۷۲ نفر به صورت سرپایی یا بستری محدود درمان و ترخیص شدند.
جمیله سلیمیزاده در گفتگو با خبرنگار روابطعمومی سازمان نظام پرستاری بیان کرد: از کل ۱۲۰۵ مصدوم این حادثه تعداد ۲۲۳ نفر هنوز در بیمارستانها بستری هستند، ۶ نفر برای درمان به بیمارستانهای خارج از استان اعزام شدند، متاسفانه چهار نفر پس از اعزام بهدلیل شدت جراحات فوت کردند و ۹۷۲ نفر ترخیص شدند.
وی افزود: روز گذشته بسیار روز شلوغی بود، اما امروز وضعیت تقریبا با ثبات است، همه مجروحان در بیمارستانها تعیین تکلیف شدند، مجروحانی که قرار است جراحی شوند، آماده شدند و در اتاق عمل هستند و همه کارهای پاراکلینیکی آنها انجام شده است و خدمات پرستاری آنها هم در حال اقدام است.
پرستاران از دل و جان مایه گذاشتند
سلیمی زاده اضافه کرد: پرستاران هرمزگان و بهخصوص بندرعباس مشارکت صمیمانهای در این بحران داشتند و از دل و جان مایه گذاشتند. در همان ساعت اولیه پرستارانی که شیفت نبودند یا در بیمارستانهای دیگر و مراکز درمانی مختلف مشغول بودند همزمان با رسیدن مجروحان در بیمارستانهای محل پذیرش مجروحان مانند بیمارستانهای شهید محمدی، سپاه، ارتش، نیروی انتظامی و حتی بعضی از بیمارستانهای خصوصی حضور پیدا کرده و مشغول مداوای مجروحان شدند.
مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان افزود: پرستاران مراکز جراحی محدود، پرستاران بیهوشی و اتاق عمل و … همه پای کار آمدند. واقعا دست تکتک همه پرستاران را میبوسم که بهرغم کمبود نیرو، فشار کاری و خستگی در مواقع بحران مانند این حادثه از جان و دل مایه گذاشتند.
سلیمیزاده ادامه داد: با توجه به کمبود شدید نیرو در استان هرمزگان ممکن است اگر بحرانی طولانی مدت باشد، کمبود نیرو بهشدت احساس شود، اما در اتفاق ناگواری که روز گذشته افتاد همه پای کار بودند. برای مثال بخش سرپایی بعد از تریاژ کلا به پرستاران بیمارستانهای کودکان و زنان واگذار شد و همه پرستاران پای کار آمدند و با همکاری خوب همه پرستاران و همچنین حضور پزشکان متخصص و فوقتخصص از سراسر استان توانستیم مجروحان حادثه را مدیریت کنیم.
وی اظهار کرد: همین جا از مدیران پرستاری و پرستاران دانشگاههای علوم پزشکی شیراز، علوم پزشکی کرمان، علوم پزشکی بوشهر و همه دانشگاهها و پرستاران شهرهایی که روز گذشته تماس گرفتند و آماده کمک بودند، تشکر میکنم.
مدیر خدمات پرستاری دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان بیان کرد: خوشبختانه بهدلیل اینکه پیش از این در نتیجه جلسات بحران، بخشهای بحران پیشبینی کرده بودیم، چینش نیرو و تخت را توانستیم مدیریت کنیم و در این زمینه به مشکل برخورد نکردیم.
وی گفت: البته کمبود برخی از امکانات و دارو داشتیم که وزارت بهداشت روز گذشته تامین و ارسال کرد و توانستیم وضعیت را مدیریت کنیم. بیمارستانهای شیراز و کرمان هم روز گذشته آمبولانس و اتوبوس آمبولانس برای کمکرسانی اعزام کردند.
سلیمیزاده گفت: با توجه به بحرانی که روز گذشته شاهد آن بودیم، اگر بخواهم به دید آسیبشناسانه به این موضوع نگاه کنم باید روی موضوع مدیریت بحران در دانشگاههای علوم پزشکی بهصورت عملیاتی کار بیشتری کنیم.
وی افزود: گر چه روز گذشته توانستیم وضعیت را مدیریت کنیم، اما با برنامهریزی و تلاش بیشتر میتوانیم در مواقع بحران بهتر عمل کنیم. کمبود نیروی انسانی هم در صورتی که بحران طولانیتر باشد بهطور قطع بسیار آسیبزا خواهد بود و باید به این موضوع توجه ویژه داشت.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.