امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 14 April , 2025
امروز : دوشنبه, ۲۵ فروردین , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 22239
  پرینتخانه » کادر درمان، پزشکان و پرستاران تاریخ انتشار : 13 آوریل 2025 - 13:20 | 4 بازدید | ارسال توسط :

تهران یکی از فقیرترین استانها از نظر تعداد پرستار است

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: تهران یکی از فقیرترین استانها از نظر تعداد پرستار است، هر پرستار به جای دو نفر کار می‌کند، مساله کمبود نیرو امروز مهمترین مساله پرستاری کشور است و پیگیری برای رفع این مشکل یکی از اولویت‌های مهم امسال سازمان نظام پرستاری است.

تهران یکی از فقیرترین استانها از نظر تعداد پرستار است

رئیس کل سازمان نظام پرستاری گفت: تهران یکی از فقیرترین استانها از نظر تعداد پرستار است، هر پرستار به جای دو نفر کار می‌کند، مساله کمبود نیرو امروز مهمترین مساله پرستاری کشور است و پیگیری برای رفع این مشکل یکی از اولویت‌های مهم امسال سازمان نظام پرستاری است.

به‌گزارش روابط‌عمومی سازمان نظام پرستاری، دکتر احمد نجاتیان در دیدار با رئیس مجتمع و مدیران پرستاری بیمارستان امام خمینی (ره) تهران که با حضور حسین کشتکار رئیس هیئت مدیره نظام پرستاری تهران برگزار شد، افزود: برای بیمارستانی مانند بیمارستان امام خمینی (ره) که عمده خدمات آن تخصصی و فوق تخصصی است کمبود پرستار به تخت یک فاجعه مدیریتی در حوزه نظام سلامت است. 

وی افزود: با وجود کمبود شدید پرستار در بیمارستانها نگاه اداری و کوچک سازی دولت که در سازمان‌های برنامه و بودجه و امور استخدامی وجود دارد، نگاه قابل قبولی نیست. بنابراین یکی از اولویتهایی که سازمان نظام پرستاری امسال باید از نهادهای مسئول پیگیری کند، کمبود پرستار است.

دکتر نجاتیان گفت: بیمارستان امام خمینی (ره) تهران چه در حوزه پزشکی و چه در حوزه پرستاری همواره برند ملی است. همکاران کادر درمان چه پزشک و چه پرستار حس تعلق خاطر خاصی به این بیمارستان دارند و این موضوع جای تقدیر دارد.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: در پرستاری با طیف متنوعی از مسايل و مشکلات مواجه بودیم. سال گذشته هم سال خاصی بود. برای اولین بار در سال گذشته در کشور با مجموعه اعتراضات و اعتصابات مواجه شدیم و حضور دولت چهاردهم فرصت مهمی را فراهم کرد که برای حل مسائل پرستاری وارد عمل شویم.

نجاتیان افزود: اعتراضات پرستاری در بسیاری از شهرهای ایران طی یکسال گذشته وجود داشت اما کمترین تنش را در بیمارستانهای تهران به خصوص بیمارستان بزرگ امام خمینی(ره) داشتیم. البته رابطه خوب کارکنان و مدیران، پرداخت‌های به‌نسبت بهتر و به‌موقع که در دانشگاه چه دوره پیش و چه در این دوره اتفاق افتاد در این موضوع بی تاثیر نبود و این موارد باعث شد که کمترین اعتراضات را در  تهران شاهد بودیم.

نسبت یک پرستار به ازای هر تخت فاجعه است

رئیس کل سازمان نظام پرستاری بیان کرد: می‌دانیم که پرستاری کشور با معضلات وسیعی مواجه است و مهمترین آن کمبود نیرو است. بر اساس آماری که ارائه شده نسبت یک پرستار به ازای یک تخت واقعا فشار زیادی را به همکاران وارد می‌کند.

وی افزود: بر اساس محاسبه‌ای که در وزارت بهداشت انجام دادیم، اگر بخواهیم حداقل خدمات را ارائه کنیم، متوسط ۱٫۸ پرستار به ازای هر تخت نیاز داریم. به عبارت دیگر امروز هر پرستار در بیمارستان امام خمنیی (ره) به جای دو نفر کار می‌کند.  زیرا کار روی زمین نمی‌ماند، ممکن است مقدار از کیفیت خدمات کم شود، اما کارهای ضروری بیماران انجام می‌شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: امروز تهران کمترین نسبت استاندارد پرستار به تخت را دارد. زمانی سیستان و بلوچستان رتبه اول را داشت، اما امروز تهران هم به وضعیتی رسیده است که نه می‌توانیم پرستار جذب کنیم و نه می‌توانیم آن را نگه داریم.

دکتر نجاتیان اضافه کرد: در سیستان و بلوچستان بیشتر بیمارستان‌ها جنرال و ۳۲ تختخوابی هستند، اما برای بیمارستانی مانند بیمارستان امام خمینی (ره) که عمده خدمات آن تخصصی و فوق تخصصی است کمبود پرستار به تخت یک فاجعه مدیریتی در حوزه نظام سلامت است.

قول استخدام ۱۵ هزار پرستار پارسال انجام نشد

وی گفت: در گفتگو با وزیر بهداشت هم مطرح کردم اولویتی که سازمان نظام پرستاری امسال باید پیگیری کند، کمبود پرستار است.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود: در چهار سال گذشته فقط توانستیم ۱۰ هزار پرستار جذب کنیم. جذب ۱۵ هزار پرستاری هم که نوید آن برای در خرداد داده می‌شود، قولی است که مرداد ماه سال گذشته داده شد. گفتند مجوزها صادر شده و قرار است این تعداد پرستار جذب شود و متاسفانه هنوز بعد از گذشت ۸ ماه این اتفاق نیفتاده است.

تعرفه‌های پرستاری پارسال ۷۰ و امسال ۴۷ درصد رشد کرد

نجاتیان ادامه داد:‌ در موضوع افزایش حقوق و اضافه‌کار، دولت ظرفیتی برای افزایش دارد، اما جایی که به‌طور خاص بتوانیم در پرستاری کمک کنیم، در حوزه تعرفه است. در سال ۱۴۰۳ شاهد افزایش حدود ۷۰ درصدی تعرفه بودیم و متوسط تعرفه پرستاری کشور به حدود ۸ و نیم میلیون رسید. امسال هم با افزایشی که اتفاق افتاد باید شاهد رشد ۴۷ درصدی تعرفه باشیم. در حالی که به سمت متعادل سازی آن هم پیش می‌رویم.

وی بیان کرد: پیش از این در برخی از بخش‌ها مانند اتاق عمل و اورژانس مشکل داشتیم، اما به نظر می‌رسد امسال با تغییراتی که در تعرفه اتفاق افتاد، در اتاق عمل شاهد رشد به نسبت بهتری بودیم. البته ایده‌آل ما اتفاق نیفتاد، اما با مقدورات دولت، بد نبود. اگر افزایش ۴۷ درصدی اتفاق بیفتد، باز هم اتفاق خوبی بیفتد.

پیگیری کاهش مالیات پرستاران

رئیس کل سازمان نظام پرستاری اظهار کرد:‌ در حوزه مالیات حدود درآمد ۲۴ میلیون تومانی برای همه کارکنان دولت معاف از مالیات شد. فکر می‌کنم نزدیک ۸۰ درصد حقوق همکاران از مالیات معاف خواهد شد. امیدواریم امسال بتوانیم برای اضافه‌کار و کارانه هم پیگیری‌هایی انجام دهیم که بتوانیم موضوع مالیات آن را هم حل کنیم. البته با توجه به بسته شدن بودجه باید دید تا چه اندازه می‌توانیم موفق باشیم.

نجاتیان گفت: در بحث بازپرداخت تعرفه هم امیدواریم به سمت شفافیت بازپرداخت حرکت کنیم. نکاتی مانند سطح‌بندی‌ها، نمرات کیفی و … هست که باعث دلخوری‌هایی در کشور شده است. در دستورالعمل جدید نمره کیفی را به حداقل رساندیم. سطح‌بندی هم به یاری خدا در حال برداشته شدن است. به‌نظر می‌رسد به سمت شفافیت موضوعات در حال حرکت هستیم که بتوانیم عدالت پرداخت را شاهد باشیم.

تغییرات حق سختی کار و فوق العاده خاص

وی افزود: موضوع فوق‌العاده خاص هم در دولت برای بسیاری از مشاغل پیگیری می‌شود و امیدواریم در قانون سختی کار که آیین‌نامه آن هم تصویب شده است تغییری در سختی کار و فوق‌العاده خاص پرستاری هم ایجاد شود.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری ادامه داد: مشکلات پرستاری سال‌ها است ادامه دارد و می‌دانیم که نمی‌توان در عرض یک یا دو سال همه مشکلات را حل کرد، اما درخواست کردیم به‌طور خاص در تهران برای نگهداشت پرستاران تعدادی پانسیون ایجاد شود.

تامین مسکن مشکل اصلی پرستاران در تهران است

وی گفت: برای تشویق پرستاران به کار در تهران و نگهداشت آنها به پانسیون نیاز داریم و هیچ راهکار دیگری نیست. هر چقدر دولت تلاش کند می‌تواند حقوق را تا اندازه‌ای بالا ببرد یا تعرفه ظرفیتی دارد، اما در شهری مثل تهران مسکن مشکل اصلی پرستاران است.

نجاتیان اضافه کرد: در یکی از دانشگاه‌های تهران بعد از فراخوان استخدام پرستاران حتی به‌اندازه ظرفیت استخدام ثبت نام نکردند. حدود ۱۲۰۰ مجوز جذب وجود داشت اما حدود ۳۰۰ نفر آمدند. حدود ۱۰۰ نفر هم همان ماه اول رفتند. به‌نظر می‌رسد امسال باید از ظرفیت‌های نظام سلامت در تهران به‌طور ویژه استفاده کنیم.

وزارت بهداشت برای حل مشکلات پرستاران حسن نیت دارد

وی اظهار کرد: در جلساتی که کمیسیون بهداشت برای پزشکان و پرستاران برگزار می‌کند موضوعی که مطرح شده این است که ظرفیت برای افزایش تعرفه محدود است، اما شاید بتوانیم از طریق تامین مسکن بخشی برای نگهداشت آنها اقدام کنیم.

رئیس کل سازمان نظام پرستاری افزود:‌ هیئت مدیره نظام پرستاری تهران هم خوشبختانه در حوزه رفاهی برای پرستاران اقداماتی انجام داده است تا پرستاران بتوانند از اوقات فراغت خود بهره بیشتری ببرند. امیدواریم این فعالیت‌ها امسال بیشتر شود. در سازمان نظام پرستاری هم پیگیری مشکلات در دستور کار است.

نجاتیان گفت: رابطه سازمان نظام پرستاری با وزارت بهداشت در یکی از بهترین حالت‌ها است و امیدواریم بتوانیم از این فرصت استفاده کنیم. همه حسن نیت دارند، از طرفی هم همه ما محدودیت‌های دولت را در سطح کلان و بین‌الملل می‌شناسیم. امیدوارم از ظرفیت‌های موجود استفاده کنیم که پرستاران خدمات بهتری به مردم ارائه کنند و مردم با رضایت بیشتری از در بیمارستان‌ها بیرون بروند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.