امروز : دوشنبه, ۶ مرداد , ۱۴۰۴
- نصب و راهاندازی دستگاه اکوکاردیوگرافی در کلینیک تخصصی وحدت ایرانشهر – بهبود کیفیت مراقبتهای قلبی
- ۵۷ دانشگاه کشور کلینیک هپاتیت فعال دارند/بیماران هپاتیت C در بخش دولتی رایگان درمان میشوند
- قدردانی از عملکرد وزارت بهداشت در مدیریت بحران جنگ ۱۲ روزه
- ۳۴۰ میلیون مبتلا به هپاتیت در جهان / واکسیناسیون هپاتیت B در ایران از سال ۱۳۷۳ آغاز شده است
- نشست هماندیشی جوانان ری با فرماندار برگزار شد
- تسهیل سفر ساکنان جزیره خارگ به مراسم اربعین حسینی
- کاروان پیادهروی اربعین اهالی گاومیشآباد
- تمرکز بر پیشگیری از بیماریهای دامی؛ اولویت مدیرکل دامپزشکی کرمانشاه
- مهار آتش سوزی لکهای در ۲ عرصه طبیعی شهرستان کلاردشت
- تداوم گرمای تابستانه در کرمانشاه تا پایان هفته؛ احتمال رگبار و غبار
- ازدواج و فرزندآوری دو رکن پویایی جامعه است
- پروژههای مدرسهسازی در استان بوشهر ۶۱ درصد پیشرفت دارد
- فرماندار گناوه: دهیاران نقش سازنده در روستاها دارند
- جهاد تبیین، مهمترین وظیفه موکبداران اربعین است
- اشعه فرابنفش در مشهد در شرایط «خطر بسیار زیاد» قرار گرفت
- حملونقل زائران اربعین از مرز تمرچین تا اربیل رایگان خواهد بود
- پیکر شهید مدافع امنیت در شهر «نخل تقی» تشییع و خاکسپاری شد
- باید راه و منش شهدا را در رفتار و مسئولیت پذیریمان زنده کنیم
بیماران تنفسی در هوای آلوده، از قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی زا و رفتن به محیط های باز بپرهیزند
فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران تنفسی در زمان آلودگی هوا، از قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی زا و رفتن به محیط های باز یا فعالیت های ورزشی و آلودگی منتقله از راه هوا، تا حد ممکن اجتناب کنند. دکتر یاسر یادگاری، در گفتگو با وب دا، به دو […]


فوق تخصص آلرژی و ایمونولوژی دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: بیماران تنفسی در زمان آلودگی هوا، از قرار گرفتن در معرض مواد آلرژی زا و رفتن به محیط های باز یا فعالیت های ورزشی و آلودگی منتقله از راه هوا، تا حد ممکن اجتناب کنند.
دکتر یاسر یادگاری، در گفتگو با وب دا، به دو مدل از آلودگی هایی که با بیماری های تنفسی از جمله آسم و آلرژی ارتباط دارد اشاره کرد و گفت: یک سری از آلودگی ها مثل سیگار و مواد محرک و… جزء آلودگی های هوازی به شمار می روند که در کنترل فرد قرار دارد و باید از آنها پرهیز کند. اما آن بخش از آلودگی ها که در کنترل فرد قرار ندارد و در هوای محیط ریزگردها در حال گسترش هستند دو مدل ریزد گرد یا آلاینده اساسی است که باعث درگیری اختلال تنفسی می شوند.
وی ادامه داد: یکی از این موارد ریزگردها یا گرد خاک، گرده های درختان، گیاهان و گرده هایی است که با تغییرات اقلیمی از تالاب ها بلند می شوند ( از فضاهایی که قبلاً، دریاچه ای بوده و با خشک شدن آنها موارد مختلف از جمله نمک ها، فلزات سنگین، سولفور و سولفید در هوا معلق می شوند) و نوع دوم آلاینده، آلاینده های صنعتی هستند که با ترافیک و کارخانه ها ارتباط دارد و یا به دنبال استفاده از سوخت های نامناسب ( مثلاً در نیروگاه ها) پراکنده می شوند و البته خروجی هر دو عامل، تقریباً یکی است که آن هم تشدید بیماری های تنفسی و آلرژیک می باشد.
دکتر یادگاری اثرات هر دو آلاینده را در سطحی تقریباً یکسان برشمرد و گفت: آلاینده های مذکور دو نوع اثر بر روی سیستم تنفسی افراد می گذارد، نخست افرادی که بیماری زمینه ای ندارند و در معرض میزان زیاد این آلاینده ها قرار می گیرند، که در نهایت خود این مواد به تدریج باعث آسیب، تحریک و بروز بیماری های مزمن ریه مثل COPD یا تحریک راه های فوقانی و تحتانی و تشدید علائم تنفسی باعث ایجاد آسم هایی می شوند و نوع دوم این اختلال در افرادی بروز می کند که یک سابقه بیماری آلرژی یا زمینه ای مثل آسم و آلرژیک یا رینیت آلرژیک دارند.
وی ادامه داد: این آلاینده ها در میزان زیاد همان علائم گروه اول را ایجاد می کند اما، در میزان کم می تواند به صورت کمک کننده و یا تشدید علائم اول باشند؛ یعنی راه هایی هوایی این افراد به صورت پایه ملتهب است و هر گونه تحریک حتی به میزان کم می تواند، التهاب ها را افزایش دهد و در مجموع باعث تشدید علائم از جمله، عطسه، سرفه و خس خس، تنگی نفس و مسدود شدن راه های بینی میشود.
همچنین این مواد آلاینده با چسبیدن به مواد آلرژیک مثل گرده های گیاهان و درختان، پُرز حیوانات، پرندگان، حشرات و…باعث تسهیل ورود و پایداری آنها به راه های هوایی می شوند و علائم آنها را تشدید می کنند.
دکتر یادگاری اولین اقدام درمانی در این راستا را، دوری از ماده آلرژی زا دانست و گفت: باید کسانی که دارای علائم هستند و در معرض خطر قرار دارند، از رفتن به محیط های باز، فعالیت های ورزشی و فعالیت هایی که نیاز به تنفس زیاد ( فعایت های هوازی) دارد و محیط های آلوده مثل محل های تجمع، ترمینال ها، کارخانه ها حتی المقدور دوری کنند. همچنین این افراد باید در منزل، در و پنجره ها را ببندند و در صورت امکان از فیلتر هوا استفاده کنند، ضمناً زمانی که خارج از منزل هستند حتماً از ماسک استفاده کنند، در داخل ماشین شیشه ها را ببندند و طولانی مدت در فضای آزاد قرار نگیرند.
وی با بیان اینکه میزان شاخص آلودگی در شهرهای بزرگ را می توان، به صورت رسمی از سایت های رسمی هواشناسی و شهرداری دریافت نمایند و به صورت اپلیکیشن روی گوشی های همراه قابل استفاده است افزود: از این طریق میزان آلاینده های صنعتی مشخص و معمولاً شاخص های آلودگی به رنگ سبز، زرد و قرمز نشان داده خواهد شد . علاوه بر این اپلیکیشن های هواشناسی وجود دارند که میزان ریزگردهای ساده هوا را نشان می دهد و افرادی که به مواد خاص آلرژی دارند در آن شرایط باید از رفتن به محیط های آزاد و محیط های آلوده پرهیز کنند تا دچار بروز علائم نشوند. البته افرادی که دارای بیماری های آلرژیک هستند، باید بیماری های زمینه ای آنها کنترل و داروهای خود را مرتب استفاده نمایند، همچنین لازم است با پزشک خود مشاوره داشته باشند، تا در صورت مواجهه با آلاینده ها و حمله تحریکی بدانند که از چه داروهایی استفاده کنند و چه اقدامات درمانی را انجام دهند و اگر از آن اقدام درمانی پاسخ نگرفتند حتماً به صورت اورژانسی به یک مرکز درمانی مثل اورژانس بیمارستان ها مراجعه کنند، تا در آنجا تحت نظر قرار گیرند و آسیب وسیع به ریه وارد نشود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.