امروز : چهارشنبه, ۱ مرداد , ۱۴۰۴
- دلیل انزوا پس از طلاق
- خوددرمانی با ویتامین ها و مکمل های دارویی، ممنوع
- مرکز شهید سلیمانی شلمچه افتخار حوزه سلامت است
- اربعینی باشکوه را در پیش داریم
- آمادگی کامل دانشگاه علوم پزشکی آبادان برای خدمت به زوار اربعین
- توصیههای رئیس سازمان اورژانس کشور به زائران اربعین در بازدید از مرز شلمچه
- نشریات دانشجویی صدای وجدان جامعه و دانشگاه هستند
- مرکز توانبخشی و آموزشی «حامی» در قروه آغاز به کار کرد
- شاخص اشعه فرابنفش در سطح هشدار | توصیه وزارت بهداشت برای پیشگیری از سرطان پوست
- خوددرمانی با ویتامینها و مکملهای دارویی، ممنوع
- چرا باید کشور بهخاطر شاخص بالای پرتو فرابنفش تعطیل شود؟!
- کشف بیش از ۶ هزار داروی مخدر و قاچاق در اسفراین
- زمان قرعه کشی لیگ برتر فوتبال مشخص شد
- تراکتور به دنبال خرید یک دروازهبان اروپایی
- فغانی زیر تیغ انتقاد وزیر ورزش
- ترکیب ایران مقابل فرانسه مشخص شد+ عکس
- جدایی بیرانوند از تراکتور/ یاغی جدید در راه است!
- مهاجم سابق پرسپولیس در راه استقلال!
توصیه یک داروساز: کرمهای ضدآفتاب؛ مانعی مؤثر در برابر اشعه مضر خورشید
دکتر فرامرز دوبختی با تأکید بر اینکه کرمهای ضدآفتاب با SPF ۳۰ نقش مهمی در جلوگیری از آفتابسوختگی و پیری زودرس پوست دارند، گفت: کرم را ۱۰ تا ۱۵ دقیقه قبل از قرار گرفتن در آفتاب بزنید و هر ۲ تا ۳ ساعت تمدید کنید تا محافظت بهتری داشته باشید.



وی افزود: اگرچه نور آفتاب برای پوست مفید است، اما در مناطقی که شدت تابش آفتاب بالاست، احتمال آسیب و آفتابسوختگی نیز افزایش پیدا میکند. برای پیشگیری، بهویژه در ساعات ۱۱ تا ۱۷ از قرار گرفتن زیر نور مستقیم خورشید باید خودداری شود.
مدیرگروه داروسازی عنوان کرد: نور خورشید دارای دو نوع اشعه UV و IR است و اشعه UV که خود به سه نوع UVA ،UVB و UVC تقسیم میشود، خطری جدی برای پوست محسوب میگردد. به گفته او، UVB موجب قرمزی و التهاب پوست است و شاخص محافظتی کرمهای ضدآفتاب با توجه به این طول موج سنجیده میشود.
دکتر دوبختی تصریح کرد: عدد SPF بیانگر میزان محافظت کرم ضدآفتاب از پوست است. بهعنوان مثال، SPF۳۰ بدین معناست که شدت تابش باید ۳۰ برابر بیشتر باشد تا پوست آسیب ببیند.
وی با بیان اینکه مناسبترین و پرمصرفترین عدد SPF همین SPF۳۰ است و مقادیر بالاتر، میتواند همراه با عوارضی مانند التهاب و سمیت باشد، تاکید کرد که نباید صرفا به عوامل محافظت UVB اکتفا نمود و مقاومت در برابر UVA نیز اهمیت دارد.
دکتر دوبختی درباره نحوه مصرف کرم ضدآفتاب توضیح داد: مقدار مناسبی از کرم باید روی تمامی بخشهای پوست قرار گیرد بهطوری که روی سطح پوست قابل مشاهده باشد و سریع پاک نشود. بهتر است هر ۲ تا ۳ ساعت ضدآفتاب تمدید گردد. برای تمدید، اگر امکان پاکسازی با پد الکلی یا دستمال مرطوب وجود داشت، کرم جدید پس از تمیز کردن به پوست زده شود. در غیر این صورت، میتوان کرم جدید را روی لایه قبلی استفاده کرد، اما باید توجه داشت که میزان اثربخشی کاهش مییابد.
وی توصیه کرد: ده تا پانزده دقیقه قبل از قرار گرفتن در معرض نور خورشید از ضدآفتاب استفاده کنید تا بهترین اثر حمایتی حاصل گردد.
در پایان، به کرمهای وسیعالاثر اشاره شد که علاوه بر UVB، از پوست در برابر UVA نیز محافظت میکنند. این نوع کرمها بهویژه برای افرادی که زمان زیادی را زیر نور خورشید هستند توصیه میشود، چرا که UVA اگرچه سبب آفتابسوختگی نمیشود، عامل مهمی در ایجاد چینوچروک و پیری زودرس پوست است.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.