امروز : دوشنبه, ۳۰ تیر , ۱۴۰۴
- نحوه رسیدگی به اختلافات بیمهای را بشناسید
- نقش والدین در خط مقدم جنگ رسانهای
- احتمال خشکی کامل دریاچه ارومیه تا آخر تابستان
- ادامه جستجوهای گسترده برای یافتن دامپزشک مفقودشده در اندیکا
- روایت تلخ شکمهای خالی و کودکانی که از گرسنگی جان میدهند
- زلزله هاشمیان در پرسپولیس
- جدایی ۲ بازیکن استقلال با دستور ساپینتو
- رقابت مهدی قایدی و سردار آزمون برای توپ طلای امارات
- مشتری جدید مهدی طارمی از لیگ انگلیس رسید
- از تاثیرات واردات گوشت تا چرایی افزایش قیمت
- ارائه خدمات درمانی به ۲ میلیون بیمار در مراکز تأمین اجتماعی گیلان
- ترسیم نقشه راه جامع توانبخشی در دستور کار هلالاحمر
- یادداشتکردن احساسات استرس را کاهش میدهد
- معطلی پروژه بیمارستانی «نیایش» خرمآباد
- تجهیزات فرسوده درمانی در کرمان باید سریعاً جایگزین شوند
- موکب درمانی جهادگران دانشگاه علوم پزشکی مشهد؛ خدمت رسان زائران اربعین در عمود۱۳۷۸
- انتصاب دبیران بوردهای تخصصی و فوق تخصصی وزارت بهداشت/ اولین جلسه دبیران بوردهای تخصصی با وزیر بهداشت فردا برگزار می شود
- روند افزایشی توزیع شیرخشک در خراسان رضوی؛ طی چهار ماه نخست سال جاری
بهترین زمان خواب شبانه؛ ساعات ۹ الی ۱۰ / حداقل یک تا دو ساعت قبل از خواب، از وسایل دیجیتال دور باشید
فوق تخصص اختلالات خواب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهترین زمان شروع خواب شبانه را ساعات ۹ الی ۱۰ عنوان کرد و افزود: برای داشتن خواب باکیفیت تر، بهتر است که افراد حداقل ۱ تا ۲ ساعت پیش از خواب از وسایل دیجیتال همچون موبایل، تلویزیون، لپتاپ دور باشند. دکتر سید حجت […]


فوق تخصص اختلالات خواب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد بهترین زمان شروع خواب شبانه را ساعات ۹ الی ۱۰ عنوان کرد و افزود: برای داشتن خواب باکیفیت تر، بهتر است که افراد حداقل ۱ تا ۲ ساعت پیش از خواب از وسایل دیجیتال همچون موبایل، تلویزیون، لپتاپ دور باشند.
دکتر سید حجت کاوه، در گفتگو با وب دا، با اشاره به اهمیت خواب در چرخه طبیعی زندگی انسان گفت: خواب کافی و باکیفیت، پایهگذار عملکرد صحیح مغز و سایر ارگانهای بدن است و کمخوابی میتواند بر تمامی فرآیندهای فیزیولوژیک اثر نامطلوب داشته باشد. همچنین مغز در زمان خواب، فرایندهای پردازش داده، یادگیری و تثبیت اطلاعات را انجام میدهد و به همین دلیل، خواب مناسب برای رشد، تقویت حافظه و حتی سلامت روان الزامی است.
وی خاطرنشان کرد: انسانها تقریباً یکسوم عمر خود را صرف خواب میکنند و در این مدت، مغز نه تنها استراحت میکند، بلکه عملیات حیاتی مانند آنالیز، ساماندهی و دستهبندی اطلاعات و خاطرات روز نیز در همین ساعات خواب رخ میدهد.
اهمیت خواب کافی در سنین مختلف
دکتر کاوه با بیان اینکه خواب کافی در هر رده سنی متفاوت است افزود: به عنوان مثال برای کودکان ۸ تا ۹ ساعت خواب،بزرگسالان ۷ تا ۸ ساعت و سالمندان ۶ تا ۷ ساعت در نظر گرفته می شود که می تواند نیاز بدن را تامین کند. بر همین اساس تاکید می شود که اگر افراد بهویژه اطفال کمتر از ۶ ساعت در شبانهروز بخوابند، دچار اختلال در ترشح هورمون رشد خواهند شد و این امر سبب ایراد در سیستم اشتها، برهم خوردن روند وزنگیری طبیعی بدن و در نهایت افزایش احتمال بروز چاقی میشود.
فوق تخصص اختلالات خواب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، بهترین زمان خواب، را بین ساعات ۹ تا ۱۰ شب و همزمان با تاریک شدن هوا، برشمرد و گفت: در این زمان مغز هورمون ملاتونین را فعال میکند و این هورمون، هماهنگکننده اصلی ریتم شبانهروزی و چرخه خواب است؛ بههمین دلیل، خوابیدن در این بازه زمانی، کیفیت خواب را بهشکل چشمگیری افزایش میدهد.
حدود ۷۵ درصد علل بیخوابی به اختلالات روانشناختی، استرس و اضطراب بازمی گردد
دکتر کاوه بیخوابی را شایعترین اختلال موجود در فرایند خواب دانست و گفت: بیخوابی میتواند علامتی از اختلالات روانپزشکی مثل اضطراب و افسردگی باشد و حدود ۷۵ درصد علل بیخوابی به اختلالات روانشناختی، استرس و اضطراب مربوط است و در این بین فقط ۱۰ درصد موارد ناشی از اختلال بیخوابی اولیه (ترس و نگرانی افراطی درباره خوابیدن) هستند.
این استاد دانشگاه، وقفههای تنفسی هنگام خواب یا آپنهی خواب و سندرم پاهای بیقرار را جزو سایر اختلالات شایع خواب برشمرد و گفت: دمای مناسب اتاق خواب بر اساس توصیه بنیاد ملی خواب دمای ۱۵.۵ تا ۱۹.۵ درجه سانتیگراد است؛ ضمن آنکه کنترل نور و صدا، استفاده از پردههای ضخیم یا چشمیبند و گوشگیر در محیطهای پرنور یا پرصدا توصیه میشود.
وی در همین ارتباط افزود: اتاق خواب، فقط برای استراحت و رابطه زناشویی استفاده شود، تا مغز ارتباط مثبت میان تخت و خواب را تقویت کند و همچنین حداقل ۱ تا ۲ ساعت پیش از خواب از وسایل دیجیتال (موبایل، تلویزیون، لپتاپ) دور باشید؛ نور آبی این وسایل، ترشح ملاتونین را مختل میکند.
دکتر کاوه گوش دادن به موسیقی آرام یا مطالعه کتاب غیرتحریککننده و حمام یا دوش آب گرم یک تا دو ساعت پیش از خواب را در آرامش بدن و خواب بهتر کمک دانست و توصیه کرد: اگر بیش از ۲۰ دقیقه بیدار ماندهاید، از تخت خارج شوید و در محیطی کمنور و ساکت، فعالیت آرامشبخشی انجام دهید تا دوباره احساس خوابآلودگی کنید و بازگردید.
وی ادامه داد: صبح بعد از بیدار شدن از خواب در معرض نور قرار بگیرید و ورزش منظم روزانه، البته نه در ساعات قبل از خواب، به بهبود خواب کمک میکند همچنین پس از ساعت ۲ بعدازظهر از خوابیدن طولانیتر از ۳۰ دقیقه خودداری کنید.
فوق تخصص اختلالات خواب و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه عدم مصرف غذا و آب زیاد پیش از خواب و پرهیز از ورزش شدید در ساعات آخر شب در کیفیت خواب فرد موثر است، افزود: عدم خواب کافی و با کیفیت ، نیاز همیشگی به زنگ هشدار برای بیدار شدن، احساس خوابآلودگی در رانندگی، نیاز مکرر به مصرف کافئین یا نوشیدنیهای انرژیزا و کاهش تمرکز و بروز اشتباهات ساده از جمله نشانه های کم خوابی است.
وی اضافه کرد: در برخی از مواقع با وجود رعایت نکات بهداشت خواب، فرد دچار بی خوابی آپنه خواب و سندرم پای بی قرار است که برای درمان حتما باید به پزشک معالج مراجعه کند و پیش از مراجعه به متخصص خواب، به مدت دو هفته عادات خواب و علائم خود را یادداشت کند تا ارزیابی و تشخیص بهتری توسط پزشک انجام شود.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.