Sunday, 20 July , 2025
امروز : یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
امروز : یکشنبه, ۲۹ تیر , ۱۴۰۴
سرخط اخبار پزشکی و سلامت ایران و جهان »
- توافق پرسپولیس با الماس سیاه بایرن مونیخ
- بیرانوند نقره داغ میشود
- بازیکن پرحاشیه در راه استقلال/ هواداران او را نمیخواهند
- عذرخواهی بیرانوند از هواداران پرسپولیس
- هجوم ایرانیها به پیج اینستاگرام تیم والیبال صربستان
- کم محلی خودرو به ارز
- راننده اتوبوس مرگ کیست؟
- روانشناسی بالینی؛ گامی در جهت شناخت و بهبود سلامت روان
- افزایش اضطراب نوجوانانان در فصل تابستان
- علل روانشناختی مجرد ماندن افراد از نگاه علم روانشناسی
- چگونگی شکلگیری افکار منفی و تاثیر آن بر سلامت روان
- دستورالعمل ایمنی تغذیهای ویژه هیئتداران منتشر شد/ تاکید بر رعایت اصول بهداشتی و تغذیهای در مراسم مذهبی
- دیدار مدیر بانک رفاه استان کرمان با رئیس دانشگاه علوم پزشکی بم
- چه اشتباهاتی در تابستان به پوست آسیب میزند؟
- برگزاری جلسه کمیته امنیت اطلاعات در دانشکده علوم پزشکی خمین
- جلسه کمیته ستاد اربعین در دانشکده علوم پزشکی خمین برگزار شد.
- نقش دفاتر حقوقی در دانشگاهها در حال بازتعریف است
- شناخت نوع ترس در مراحل رشد کودک، برای مداخله مؤثر، ضروری است
شناسه خبر : 42917
خانه » اخبار نظام سلامت
تاریخ انتشار : 20 جولای 2025 - 21:32 | 3 بازدید | ارسال توسط : وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی
دندان شیری را جدی بگیرید؛ سلامت دهان کودک، پایه رشد جسمی و روانی اوست
دکتر یاسمین شیخحسنی، متخصص دندانپزشکی کودکان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی اراک، با اشاره به اهمیت حفظ سلامت دندانهای شیری، بر آغاز مراقبتهای دهان و دندان از نخستین ماههای زندگی کودک تأکید کرد.
.jpeg)
.jpeg)
به گزارش وبدا، دکتر شیخ حسنی، گفت: برخلاف تصور بسیاری از والدین، دندانهای شیری تا سن ۱۰ تا ۱۲ سالگی در دهان باقی میمانند و نقش مهمی در تغذیه، جویدن، رشد جسمی، تکلم و حتی اعتماد به نفس کودک ایفا میکنند؛ بنابراین پوسیدگی این دندانها میتواند عوارض متعددی به دنبال داشته باشد؛ از درد و امتناع کودک از غذا خوردن گرفته تا اختلال در رشد و کاهش اعتمادبهنفس.
وی تأکید کرد: بهترین زمان برای نخستین مراجعه به دندانپزشک، قبل از یکسالگی و ترجیحاً همزمان با رویش نخستین دندان در حدود ۶ ماهگی است؛ در این مراجعه، والدین آموزشهای لازم درباره بهداشت دهان و دندان را دریافت میکنند و کودک از همان ابتدا با محیط دندانپزشکی آشنا میشود.
وی افزود: پیش از رویش دندانها، دهان کودک باید با تنظیف تمیز شود. با ظاهر شدن اولین دندان، مسواکزنی آغاز شده و از مسواک متناسب با دهان کودک و خمیر دندان حاوی فلوراید مخصوص سن او استفاده شود.
وی مقدار مناسب خمیر دندان فلورایددار را اینگونه عنوان کرد: برای کودکان زیر ۳ سال به اندازه یک دانه برنج و برای کودکان بالای ۳ سال به اندازه یک نخود فرنگی.
وی همچنین یادآور شد که پس از مسواک زدن، دهان کودک نباید زیاد شسته شود تا اثر خمیردندان باقی بماند.این متخصص دندانپزشکی با هشدار نسبت به مصرف شکلات، تافی، آبمیوههای صنعتی و سایر خوراکیهای چسبنده، گفت: این مواد قند بالایی دارند و از عوامل اصلی پوسیدگی زودهنگام دندان هستند؛ به جای آن، از خوراکیهای سالم مانند میوهها و مغزهای طبیعی استفاده شود.
وی همچنین افزود: پس از رویش اولین دندان شیری، باید شیر شبانه بهتدریج قطع شود؛ چراکه باقیماندن قند شیر در دهان در طول شب، به شدت زمینهساز پوسیدگی است.
دکتر شیخحسنی به والدین توصیه کرد، مراقبت از دهان و دندان کودک باید پیش از رویش اولین دندان آغاز شود، اولین مراجعه به دندانپزشک باید بین ۶ ماهگی تا نهایتاً یکسالگی انجام شود و کودکان باید هر ۶ ماه یکبار تحت معاینه منظم دندانپزشکی قرار گیرند حتی اگر نشانههای ظاهری پوسیدگی را نداشته باشند.
دکتر شیخحسنی به والدین توصیه کرد، مراقبت از دهان و دندان کودک باید پیش از رویش اولین دندان آغاز شود، اولین مراجعه به دندانپزشک باید بین ۶ ماهگی تا نهایتاً یکسالگی انجام شود و کودکان باید هر ۶ ماه یکبار تحت معاینه منظم دندانپزشکی قرار گیرند حتی اگر نشانههای ظاهری پوسیدگی را نداشته باشند.
این متخصص دندانپزشکی کودکان گفت: رعایت بهداشت دهان و دندان از نخستین سالهای زندگی، یکی از مؤثرترین راهها برای پیشگیری از پوسیدگی، درد و درمانهای پرهزینه در آینده است. آموزش، آگاهی و پیگیری منظم، کلید لبخند سالم فرزند شماست.
به اشتراک بگذارید
https://iranmedlabs.com/?p=42917
تعداد دیدگاه : 0
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.