امروز : سه شنبه, ۲۴ تیر , ۱۴۰۴
- قتل عجیب مادر به دست پسر در خرمدره
- تغییر مهم در مقررات ورود به طرح ترافیک
- تهرانیها بخوانند؛ امشب این معابر مسدود میشوند
- حکم پرونده نابیناشدن ۹ نفر در چشم پزشکی «نگاه» صادر شد
- زمان برگزاری نوبت دوم کنکور ۱۴۰۴ مشخص شد
- تشدید سامانه بارشی در ۱۵ استان کشور/ برای بارندگی و توفان موقتی آماده باشید
- یادداشتی به قلم دکتر فرنود گودرزی، رئیس مجمع عمومی سازمان نظام پزشکی
- بیانیه شورای عالی سازمان نظام پزشکی در محکومیت حمله تجاوزکارانه رژیم صهیونیستی
- تمدید مهلت ثبتنام داوطلبان انتخابات نهمین دوره نظام پزشکی تا پایان روز سهشنبه
- اطلاعیه معاونت انتظامی سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
- بازنشر بیانیه شماره ۱ سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
- بازنشر اطلاعیه شماره ۲ سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
- بازنشر بیانیه شماره ۳ سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
- اطلاعرسانی مهم برای اعضای محترم سازمان نظام پزشکی
- تمدید اعتبار پروانهها و مجوزهای دفاتر کار حرف وابسته تا اول مهر ۱۴۰۴
- بیانیه شماره ۴ سازمان نظام پزشکی جمهوری اسلامی ایران
- فرماندار تنگستان: نظارت ویژه بر سلامت غذایی انجام شود
- پیام اینفانتیو به علی رضا فغانی و تیم داوری فینال جام جهانی
بهترین و بدترین غذاها در شرایط آلودگی هوا
رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هنگام استنشاق هوای آلوده، مقدار زیادی رادیکال آزاد در بدن تولید میشود که سبب کاهش توان فرد در انجام کارهای روزمره زندگی شده و حتی در دراز مدت میتواند بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی- عروقی و انواع سرطان را ایجاد کند؛ لذا در […]


رئیس گروه بهبود تغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی مشهد گفت: هنگام استنشاق هوای آلوده، مقدار زیادی رادیکال آزاد در بدن تولید میشود که سبب کاهش توان فرد در انجام کارهای روزمره زندگی شده و حتی در دراز مدت میتواند بیماریهای مزمن مانند بیماری قلبی- عروقی و انواع سرطان را ایجاد کند؛ لذا در هوای آلوده باید برخی مواد غذایی که خاصیت خنثیکنندگی مواد سمی موجود در هوا را داشته باشند، مصرف کرد.
دکتر زهرا اباصلتی در گفتگو با وب دا افزود: برای به حداقل رساندن عواقب ناشی از تجمع رادیکالهای آزاد در بدن مصرف غذاهایی که حاوی آنتیاکسیدانهای سلنیوم و بتاکاروتن هستند را در رژیم غذایی افزایش دهید؛ سبزیجات و میوههایی مثل طالبی، انبه، کدو تنبل، فلفل،اسفناج، کلم و زردآلو بتاکاروتن دارند. سلنیوم را هم میتوانید در غذاهای دریایی، مرغ، نان، آجیل و غلات سبوسدار پیدا کنید.
وی اظهار داشت: چه در خانه هستید، چه در محل کار و چه پشت فرمان، از مواد غذایی مثل: کرفس، اسفناج، گوجهفرنگی، لیمو شیرین، نارنگی، پرتقال و برگه سبز کاهو که غنی از ویتامین C هستند، استفاده کنید البته مصرف جوانه گندم، روغنهای گیاهی، گردو، بادام، زیتون، جگر و سبزیجات دارای برگ سبز که منابع ویتامین E هستند را هم فراموش نکنید. به خصوص اگر شغلتان طوری است که باید بیشتر در هوای آزاد باشید؛ این ویتامین میتواند مسمومیت ناشی از آلودگی هوا را خنثی کند.منابع مناسب ویتامین D هم شیر، کره و زرده تخممرغ هستند که باید در برنامه غذایی روزانهتان باشند.
دکتر اباصلتی خاطرنشان کرد: مواد غذایی که سرشار از پکتین هستند، سرب موجود در هوا را میگیرند و مانع از نفوذ سرب به سلولهای بدن میشوند؛ مصرف روزانه یک عدد سیب میتواند عوارض ناشی از آلودگی هوا را کاهش داده و میوههایی مانند پرتقال و توتفرنگی نیز سرشار از پکتین بوده و برای کاهش عوارض آلودگی هوا مفید هستند.
وی تصریح کرد: مصرف شیر و فراوردههای آن باعث نرمشدن مخاط تنفسی فوقانی، مری و معده میشود و بهدلیل وجود ترکیبات مناسب برای رشد و نمو باکتریهای مفید که عمل دفع ادرار و مدفوع و مواد آلاینده را تنظیم میکنند، التهابات و بیماریهای دستگاه گوارش را کاهش میدهد لذا در هوای آلوده باید بیشتر از همیشه لبنیات کم چرب مانند شیر، ماست و دوغ بنوشید، زیرا فسفر، منیزیم و کلسیمی که در لبنیات یافت میشود، همگی خنثیکننده سموم هستند و برای کاهش صدمات دستگاه تنفسی و التهاب دستگاه گوارش ناشی از آلودگی هوا، باید مصرف شیر و لبنیات بیش از پیش شود.
رئیس گروه بهبود نغذیه جامعه معاونت بهداشت دانشگاه با بیان اینکه افرادی که کمبود کلسیم دارند، بیشتر در معرض خطر آلودگی با سرب قرار میگیرند، تأکید کرد: برای جلوگیری از آلودگی زیاد با سرب بهتر است لبنیات بیشتری مصرف کنید که منبع غنی کلسیم هستند زیرا گیرندههای فلزات ۲ ظرفیتی در بدن انسان بهصورت رقابتی عمل میکنند و در صورتی که این گیرندهها، قبلا با فلزات مورد نیاز بدن مانند آهن و کلسیم اشباع شده باشند، بدن کمتر در معرض آلودگی با سرب قرار میگیرد.
دکتر اباصلتی ادامه داد: در روزهایی که آلودگی هوا بسیار زیاد است، از غذاهای چرب بهخصوص چربیهای جامد حیوانی و گیاهی استفاده نکنید که مصرف چنین غذاهایی فقط باعث تشدید کاهش توان بدنی و ذهنی شما در طول روز خواهد شد. پس استفاده از تنقلات کم ارزش مثل چیپس، پفک و نوشابههای گازدار را بیخیال شوید که باعث اختلال جذب عناصر مفید در بدن میشود و میتواند اثرات منفی آلودگی هوا را تشدید کند. مصرف موادی مثل سوسیس و کالباس هم به دلیل داشتن مواد شیمیایی و نگهدارنده، علاوه بر این که به خودی خود مضر و سرطانزاست، برای ساکنان شهرهایی که هوای ناسالم دارد، به هیچوجه توصیه نمیشود.
وی با بیان اینکه سیر، پیاز و تره فرنگی حاوی مقدار زیادی گوگرد هستند که می توانند از مخاط دستگاه تنفسی محافظت کنندگفت: نوشیدن زیاد آب به کلیهها کمک میکند تا املاح اضافی از بدن خارج شود و ذرات آلودگی مدت کمتری در بدن باقی بماند.علاوه بر این در روزهای آلودگی هوا نباید از وانتیهایی که میوه و سبزیجات تازه را در کنار خیابانها میفروشند یا مغازههایی که سبزیجات خود را بیرون از مغازه و در مسیر عبور خودروها میگذارند، میوه و سبزی بخرید.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.