امروز : یکشنبه, ۲۲ تیر , ۱۴۰۴
- جنایتهای جنسی در اسرائیل؛ کودکان قربانی مناسبتهای تلمودی و نظامی
- روایت متفاوت از سالگرد شهید انصاری؛ پیامی که نیامد
- بانوان خراسان جنوبی، تداومبخش راه حسینی هستند
- ۲۹ هزار داوطلب مازندرانی در آزمون نوبت دوم کنکور رقابت میکنند
- «مهدی اسدی» به عنوان رئیس کانون مداحان کردستان معرفی شد
- استاندار سمنان: یکپارچگی اطلاعات «مالیاتی»کلید موفقیت نظام اقتصادی است
- فرمانده سپاه شفت: اجلاسیه ۳۰۰ شهید شهرستان برگزار می شود
- حمایت ویژه از مواکب اربعین در سمنان/ صدور رایگان بارنامه کامیونها
- فرشید اسماعیلی به فجر شهید سپاسی شیراز پیوست
- استاندار گیلان: شهید انصاری الگوی اخلاص و مدیریت جهادی بود
- سمنان شهر میهماننوازان بیادعا؛ اسکان رایگان هموطنان طی جنگ ۱۲ روزه
- قیمت نان دولتی در خراسان جنوبی از فردا افزایش مییابد
- بازدید استاندار تهران از شرکت گلستان
- ایثار و صبر خانوادههای شهدا رمز پیروزی اسلام و محور مقاومت است
- یادواره شهدای خواف
- سهگانه راهبردی در تنظیم بازار؛ تأمین، توزیع و نظارت
- وزش باد، احتمال رگبارهای پراکنده و بازگشت گرما طی پایان هفته در لرستان
- خطر پنهان گرمایش هوا؛ گزش مار و عقرب در کردستان
بایدهای و نبایدهای مصرف روغن ها؛ ناسالم ترین نوع روغن برای سلامت قلب چیست؟
گسترش تمایل به زندگی شهری مردم دنیا در دهه های اخیر در کنار همه ابعاد اقتصادی، اجتماعی و تکنولوژیکی، پیامدهایی را نیز در سبک زندگی افراد ایجاد کرده که مهم ترین آن شاید سرعت روزافزون برنامه روزمره زندگی است و این امر به ویژه در برنامه غذایی خانواده ها، نمود بارزی می یابد.

به گزارش,وبدا، از جمله چالش هایی که زندگی شهرنشینی برای انسان امروزی رقم زده است، تمایل به انتخاب غذاهایی با کوتاه ترین زمان پخت است که بیشتر با نام «فست فود» شناخته می شود و به میزان گسترده ای استفاده از روغن ها و غذاهای فرآوری شده را در برنامه غذایی گسترش داده است.
اما در کنار برنامه غذایی با غذاهای سریع پخت که به ویژه با افزایش سرخ کردن مواد غذایی گره خورده است، توجه به انتخاب نوع روغن مناسب، می تواند زمینه ساز سلامت ما در برابر بیماری های شایع دنیای امروز، به ویژه بیماری های قلبی عروقی به عنوان یکی از مهم ترین علت های مرگ و میر در جوامع باشد.
دکتر «جواد کجوری»، متخصص قلب و عروق و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه مهم ترین نکته هایی که لازم است در هنگام انتخاب روغن ها به یاد داشته باشیم را بیان می کند.
این پزشک فلوشیپ اقدامات مداخله ای قلب و عروق در دانشگاه علوم پزشکی شیراز، از انتخاب مناسب روغن مصرفی به عنوان یک اقدام کارآمد برای مراقبت از سلامت قلب یاد کرد و با دسته بندی روغن های مصرفی به انواع مایع و جامد گفت: روغن های ترانس با هیدروژنه کردن روغن مایع و تبدیل آن به جامد تهیه می شود که در دیدگاه عمومی به عنوان روغن نباتی شناخته می شود و ناسالم ترین نوع روغن برای سلامت افراد شناخته شده است.
کدام انواع روغن مایع در اولویت قرار دارد؟ او ضمن توصیه به کاهش مصرف روغن و غذاهای سرخ کردنی در برنامه غذایی روزانه خانواده تا حد امکان، روغن مایع را مناسب ترین گزینه برای استفاده عنوان کرد که جذب کمتری در عروق دارد و افزود: در میان انواع روغن، روغن زیتون در صورت استفاده از حرارت پایین، سالم ترین نوع روغن شناخته می شود؛ همچنین روغن های تهیه شده از کلزا، ذرت و دانه آفتابگردان نیز گزینه های مناسبی محسوب می شود.
دکتر کجوری استفاده از روغن مایع برای سرخ کردن را اقدامی غیر بهداشتی توصیف کرد و در این زمینه توضیح داد: واکنش میان حرارت روغن و دیواره ظرف، خطر سرطان زایی به همراه دارد و بر همین اساس توصیه می شود از روغن مخصوص سرخ کردنی که نقطه جوش بالاتری دارد استفاده شود.
این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین استفاده از ظرف های تفلون را از دیگر عوامل تهدیدکننده سلامت افراد در زمینه خطر ابتلا به سرطان ها برشمرد و اضافه کرد: در حال حاضر ورود تکنولوژی های جدید خانگی مانند ظرف های کم روغن و دستگاه هایی که برای سرخ کردن مواد غذایی به روغن اندکی نیاز دارد، گزینه های مناسبی برای کاهش مصرف روغن در برنامه غذایی خانواده محسوب می شود.
۳ نشانه مهم بیماری های قلبی را بشناسیم دکتر کجوری ضمن تاکید بر تلاش برای مراقبت از سلامت قلب به کمک عوامل خطر قابل کنترل شامل پرهیز از مصرف سیگار، کنترل چاقی، داشتن تحرک بدنی، پیشگیری از پرفشاری خون، دیابت و چربی خون؛ اظهار کرد: به طور کلی نشانه های ابتلا به بیماری های قلبی را می توان در سه عارضه مهم درد قفسه سینه؛ تپش قلب و نفس تنگی شناسایی کرد که در صورت بروز در فرد، باید به صورت جدی پیگیری شود.
او یادآور شد: آمارهای مراجعه به مراکز درمانی نشان می دهد که حجم بالایی از موارد مراجعه با عارضه های یاد شده، در اثر بروز اضطراب در افراد ایجاد می شود؛ اما این به معنای بی توجهی به نشانه های هشدار دهنده نیست، چرا که ضمن ضرورت تشخیص پزشکی در این زمینه، گاه تشدید این نشانه ها در اثر اضطراب نیز به بروز مشکلات حاد مانند سکته های قلبی منجر می شود. پزشک متخصص قلب و عروق دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه یکی از زنگ های خطر بروز بیماری های قلبی عروقی و بسیاری بیماری های دیگر در جوامع امروزی را چاقی و اضافه وزن عنوان کرد که به ویژه در الگوی چاقی سیبی شکل در ناحیه شکم که الگوی آن اغلب در مردان شایع است، با ایجاد مشکلاتی مانند مقاومت به انسولین، موجب خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی می شود.
مهم ترین مواد غذایی مضر برای سلامت قلب به گفته این عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، روغن های جامد و حاوی ترانس و پالم؛ تکه های گوشت پرچربی در غذاهایی مانند کله پاچه و خورشت ها؛ نوشابه های گازدار؛ اسنک ها از قبیل چیپس و پفک؛ شیرینی ها و دسرها؛ همچنین پودرهای شیر برای تهیه قهوه به دلیل وجود پالم در فرآوری صنعتی؛ مهم ترین مواد غذایی مضر برای سلامت قلب است. دکتر کجوری با تاکید بر ضرورت توجه افراد به میزان دریافت کالری روزانه به عنوان راهکاری کارآمد برای دستیابی به وزن متعادل، همچنین انتخاب رژیم غذایی سالم و کاهش مصرف مواد غذایی مانند برنج در برنامه هفتگی خانواده را از جمله گام های پیشگیرانه در این زمینه برشمرد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.