امروز : چهارشنبه, ۱۸ تیر , ۱۴۰۴
- ساپینتو و پایانی تلخ برای این ستاره استقلال؟
- دردسرهای بیپایان استقلال/ فاجعه بزرگ در انتظار استقلال؛ داستان یک «بند» جنجالی
- آسیب پذیری چیست؟
- سفر میدانی رئیس سازمان اورژانس کشور به مرزهای خسروی و مهران
- شمارش معکوس جهت راهاندازی مدرن ترین سیتی آنژیوگرافی
- متخلف ارزی در ارومیه ۸۶ میلیارد ریال جریمه نقدی شد
- افزایش۲۷درصدی صادرات غیر نفتی در کهگیلویه و بویراحمد طی سه ماهه امسال
- دغدغه مشترک مسئولان برای تأمین آب شرب مشهد
- مادران قهرمانان بینام و نشان جنگ ۱۲ روزه بودند
- درآمد گمرکات اصفهان ۵۳ درصد افزایش یافت
- نیازمندی های منطقه کمتر برخوردار سیلاب کلوار ویژه بررسی می شود
- سند مالکیت برای ۹۹ درصد از عرصههای ملی کشور صادر شد
- بسته خبری ۱۸ تیرماه استان کردستان
- قدردانی رئیس جمهوری از خدمات پرستاران در جنگ ۱۲روزه
- جزییات خدمات سازمان بیمه سلامت در جنگ تحمیلی
- جزئیاتی تازه از منشا آلودگی و گرد و خاک تهران
- اجرای جکم اعدام قاتل ۴ زن در میاندوآب در ملاء عام
- چالش بین شهرداری و شورای شهر بر سر «تراکمفروشی» ادامه دارد
سرم، داروست نه نوشیدنی تقویتی
کارشناس واحد تجویز و مصرف منطقی دارو در دانشگاه علوم پزشکی خراسان شمالی گفت: تصور عمومی مبنی بر تأثیر مفید سرم در هر نوع بیماری نادرست است و مصرف غیرضروری آن میتواند عوارضی به همراه داشته باشد.

دکتر فاطمه عبدلآبادی در گفتوگو با وبدا با بیان اینکه درخواست سرم از سوی بیماران در بسیاری از موارد توجیه علمی و پزشکی ندارد، اظهار کرد: متأسفانه برخی افراد با فشار بر پزشکان، خواستار تجویز سرم میشوند در حالیکه این اقدام نهتنها مفید نیست بلکه میتواند سلامت آنان را نیز تهدید کند.
وی ادامه داد: سرمها مانند هر دارویی، موارد مصرف مشخص (اندیکاسیون) دارند و تجویز آنها باید بر اساس شرایط بیمار، سابقه پزشکی، بیماری زمینهای و بررسی کامل بالینی انجام شود. برخلاف تصور رایج، سرم نه نوشیدنی تقویتی است و نه برای هر حال ناخوشایند تجویز میشود.
این کارشناس معاونت غذا و داروی دانشگاه با اشاره به وضعیت مصرف سرم در استان گفت: در فهرست ۳۰ داروی پرمصرف استان، چند نوع سرم از جمله سرم نمکی در بین ۱۰ قلم اول قرار دارند که بخشی از این مصرف بالا ناشی از باور نادرست عمومی نسبت به اثربخشی همیشگی سرم در بهبود حال بیمار است.
عبدلآبادی هشدار داد: تجویز نادرست سرم میتواند برای برخی بیماران مضر باشد؛ به عنوان مثال، استفاده از سرم نمکی در بیمار مبتلا به فشار خون یا سرم قندی برای فرد دیابتی میتواند خطرناک باشد. بنابراین، پزشک با در نظر گرفتن این فاکتورها تصمیمگیری میکند.
وی کاربردهای صحیح سرم را شامل جبران کمآبی، تأمین الکترولیتها، کاهش حجم خون، تأمین کالری در شرایط خاص، مسمومیتها و موارد مشابه عنوان کرد و گفت: در مواردی مثل اسهال، به جای اصرار بر تزریق سرم، مصرف محلول خوراکی ORS میتواند جایگزین مناسب، ایمنتر و مؤثرتری باشد.
این کارشناس تأکید کرد: آگاهیبخشی به مردم برای اصلاح باورهای نادرست در حوزه مصرف دارو، از جمله سرم، نقش مهمی در ارتقای سلامت جامعه و مدیریت منابع دارویی دارد و همه افراد باید در این زمینه مسئولانه رفتار کنند.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط روابط عمومی ایران مدلبز منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا و خلاف قوانین جمهوری اسلامی باشد منتشر نخواهد شد.
- لازم به یادآوری است که آی پی شخص نظر دهنده ثبت می شود و کلیه مسئولیت های حقوقی نظرات بر عهده شخص نظر بوده و قابل پیگیری قضایی می باشد که در صورت هر گونه شکایت مسئولیت بر عهده شخص نظر دهنده خواهد بود.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.