امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 7 July , 2025
امروز : دوشنبه, ۱۶ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 40285
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 07 جولای 2025 - 21:34 | 3 بازدید | ارسال توسط :

هشدار درباره گرد و غبار؛ تهدید خاموش برای سلامت ایرانیان

دکتر نوری سپهر، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز، با اشاره به اثرات زیان‌بار ذرات معلق در هوا، بر ضرورت پیشگیری، آگاه‌سازی عمومی و اقدامات ملی و فرامنطقه‌ای برای مقابله با این بحران زیست‌محیطی تأکید کرد.

هشدار درباره گرد و غبار؛ تهدید خاموش برای سلامت ایرانیان

به گزارش وبدا، دکتر محمد نوری سپهر، عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی البرز با اشاره به افزایش پدیده گرد و غبار در مناطق مختلف کشور، نسبت به پیامدهای بهداشتی این آلودگی هشدار داد.

دکتر نوری سپهر گفت: ذرات معلق ناشی از گرد و غبار که عمدتاً بین ۲٫۵ تا ۱۰ میکرون هستند، به راحتی وارد دستگاه تنفسی می‌شوند و می‌توانند منجر به تشدید بیماری‌های ریوی، آسم، برونشیت مزمن و حتی بیماری‌های قلبی-عروقی شوند. این آلودگی به ویژه برای کودکان، سالمندان، بیماران قلبی و تنفسی بسیار خطرناک است.

وی افزود: در روزهایی که شاخص آلودگی هوا بالا می‌رود، توصیه می‌شود افراد آسیب‌پذیر از تردد در فضای باز خودداری کرده و در صورت نیاز، از ماسک‌های مناسب استفاده کنند. همچنین درب و پنجره‌ها را بسته نگه دارند و از دستگاه‌های تصفیه هوا در فضای داخل استفاده کنند.

این استاد گروه بهداشت محیط همچنین بر اهمیت آگاه‌سازی عمومی و اقدامات بین‌سازمانی برای کاهش منشأ گرد و غبار تأکید کرد و گفت: مهار کانون‌های داخلی و همکاری با کشورهای همسایه برای مدیریت کانون‌های خارجی گرد و غبار، باید در اولویت برنامه‌های ملی قرار گیرد.

وی توصیه کرد: در هنگام آلودگی در فضای در بسته و دارای تهویه مناسب بمانید و اگر ضروری است زمان فعالیت را بیرون به حداقل ممکن کاهش دهید و از ورزش و فعالیت بدنی در فضای باز خودداری کنید و اگر در خودرو هستید شیشه های خودرو را بالا نگه داشته و گردش هوای داخل خودرو را روشن کنید و همچنین مایعات، میوه و سبزیجات بیشتر مصرف کنید.

این عضو هیأت علمی در پایان خاطرنشان کرد: «سلامت انسان‌ها در گرو سلامت محیط زیست است و برای دستیابی به جامعه‌ای سالم، باید مقابله با عوامل زیان‌آور محیطی مانند گرد و غبار جدی گرفته شود.»

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.