امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 1 July , 2025
امروز : سه شنبه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 38075
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 24 ژوئن 2025 - 10:31 | 3 بازدید | ارسال توسط :

۵ گام خودمراقبتی در زمان بحران/ اهمیت حمایت عاطفی در عبور از بحران ها

رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان اینکه خودمراقبتی به اقداماتی گفته می‌شود که فرد به طور آگاهانه و هدفمند برای حفظ و ارتقای سلامت جسمی، روانی، عاطفی و اجتماعی خود انجام می‌دهد این موضوع را به عنوان راهکاری موثر در شرایط بحران عنوان کرد که می تواند از فرد در برابر آسیب‌های احتمالی و همچنین حفظ آرامش و سلامت روانی کمک کند.

۵ گام خودمراقبتی در زمان بحران/ اهمیت حمایت عاطفی در عبور از بحران ها

به گزارش وبدا، مهندس «بهنام لشگرآرا» با اشاره به اهمیت اصول خودمراقبتی در بحران گفت: برای اینکه بتوانیم به خود و دیگران کمک کنیم، باید پیش از هر چیز باید کنترل احساسات و روان خود را در دست بگیریم تا اضطراب ما کاهش یاید.

محدود کردن شنیدن اخبار
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز با بیان روش های خودمراقبتی در شرایط کنونی، به محدود کردن شنیدن اخبار اشاره کرد و گفت: توصیه می شود در شرایط کنونی، مشاهده و شنیدن اخبار را به کمترین میزان برسانیم و بررسی رسانه‌های اجتماعی را به‌ویژه پیش از خواب، محدود کنیم؛ چرا که اخبار جنگ، مغزمان را وارد حالت هشدار می کند، این یعنی همیشه منتظر خطر هستیم و استرس و نگرانی زیاد می‌شود.
او شنیدن خبرهای منفی مکرر را به یک بار سنگین روی قلب و ذهن تشبیه کرد که اجازه نمی دهد آرامش پیدا کنیم.

تماس با خانواده، دوستان و آشنایان
مهندس لشگرآرا افزود: صحبت کردن با دوستان، خانواده، یا گروه‌های حمایتی می‌تواند به افراد کمک کند تا احساسات خود را بیان کنند، حمایت عاطفی دریافت کنند و از انزوا و تنهایی دوری کنند. این ارتباطات همچنین می‌تواند به کاهش احساس درماندگی و افزایش احساس تعلق کمک کند؛ در شرایط موجود می‌توانیم با تماس‌های تلفنی، ارسال پیام یا حتی گفت و گوهای رودررو این ارتباط‌ها را حفظ کنیم.

پرهیز از مصرف مواد محرک
رییس گروه آموزش و ارتقای سلامت معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی شیراز در ادامه مصرف سراغ نوشیدنی‌های کافئین‌دار یا حاوی الکل را موجب تاثیر منفی روی سلامت جسم و روان‌ دانست که اضطراب‌ را افزایش می‌دهد و گفت: مواد محرک علاوه بر افزایش اضطراب، موجب تپش قلب، بی‌قراری و سایر علائم مرتبط با اختلالات اضطرابی شود.

توجه به کارهای روزمره
او انجام فعالیت‌های روزمره و همیشگی را در حفظ آرامش و کاهش اضطراب‌ بسیار موثر دانست و گفت: حفظ یک روال منظم، انجام فعالیت‌های لذت‌بخش و برقراری ارتباط با دیگران می‌تواند به کاهش اضطراب و افزایش حس کنترل در شرایط پرتنش کمک کند.

ورزش و فعالیت بدنی مناسب
به گفته مهندس لشگرآرا فعالیت بدنی منظم می‌تواند به کاهش پاسخ‌های فیزیولوژیکی بدن به استرس، بهبود خلق و خو، افزایش تاب‌آوری در برابر موقعیت‌های دشوار و ارتقای سلامت کلی جسمی و روانی کمک کند.
برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.