امروز : چهارشنبه, ۱۱ تیر , ۱۴۰۴
چگونه میتوانیم به کودکان در شرایط بحرانی جنگ کمک کنیم؟
عضو هیات علمی گروه روانشناسی بالینی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، راهکارهایی را برای والدین در شرایط بحرانی بیان و بر اهمیت توجه به احساسات کودکان تاکید کرد.

به گزارش روابط عمومی دانشگاه، دکتر زهرا زنجانی، با اشاره به آسیبپذیری بالای کودکان بهویژه در شرایط استرسزا، گفت: بسیاری از بزرگترها فکر میکنند که کودکان زود فراموش میکنند و درک درستی از محیط اطراف خود ندارند، اما این تصور اشتباه است و میتواند منجر به کمتوجهی به احساسات آنها شود.
وی افزود: کودکان از طریق والدین و اطرافیان جهان را ادراک می کنند و در صورتی که والدین نتوانند اضطرابهای خود را کنترل کنند و بطور پیوسته پیگیر اخبار جنگ باشند، این اضطراب به کودکان منتقل میشود و به کاهش اعتماد آنها به محیط اطراف منجر خواهد شد.
نشانههای اضطراب در کودکان در بحران
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان، همچنین با اشاره به واکنشهای متفاوت کودکان نسبت به بزرگسالان به نشانههای اضطراب در کودکان اشاره کرد و گفت: چسبیدن به والدین، پرخاشگری، فعالیتهای بیش از حد، بیقراری، کابوسهای شبانه و بازگشت به رفتارهای کودکانه مثل شب ادراری و ناخن جویدن میتواند از جمله این نشانهها باشد.
عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کاشان تصریح کرد: والدین باید در این شرایط زمان بیشتری را با کودکان خود صرف کنند و به نگرانیهای آنها گوش دهند و در صورت نیاز، متناسب با سن و درک انها توضیحاتی به انها بدهند.
دکتر زنجانی، نقش بازی و قصه گویی فعالیتهای خلاقانه را در کمک به کودکان برای بیان احساسات بسیار مؤثر دانست و افزود: بازی میتواند به عنوان راهی برای انتقال احساسات کودکان مورد استفاده قرار گیرد.
وی در پایان با دعوت از والدین برای ایجاد فضایی امن و راحت برای گفتوگو با کودکان، خاطرنشان کرد: با درک و شنیدن احساسات آنها میتوان به کاهش اضطراب و ایجاد حس امنیت کمک کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.