امروز : پنج شنبه, ۸ خرداد , ۱۴۰۴
نگاهی به مطالعهی بررسی اثر افزوده کروسین بر درمان افسردگی مردان؛ ناشی از ترک آمفتامین ها
طرح تحقیقاتی ” بررسی اثر افزوده کروسین بر درمان افسردگی مردان؛ ناشی از ترک آمفتامین” که به همت اساتید گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده، در زمره طرح های اثر گذار این مجموعه قرار گرفت. دکتر مائده کامرانی عضو هیأت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پیرامون جزئیات این پژوهش در گفتگو […]

طرح تحقیقاتی ” بررسی اثر افزوده کروسین بر درمان افسردگی مردان؛ ناشی از ترک آمفتامین” که به همت اساتید گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد انجام شده، در زمره طرح های اثر گذار این مجموعه قرار گرفت.
دکتر مائده کامرانی عضو هیأت علمی گروه روانپزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد، پیرامون جزئیات این پژوهش در گفتگو با وب دا، اظهار کرد؛ با توجه به افزایش مصرف مواد و خصوصاً محرک ها در جامعه، سالهاست که ما در بیمارستان ابن سینا با بیمارانی مواجه هستیم که بدنبال ترک شیشه یا آمفتامین ها دچار افسردگی های ناشی از ترک میشوند و چون جنس این خلق پایین، با یک اختلال افسردگی ماژور متفاوت است، درمان های موجود به طور مکفی نمیتوانند در بهبود این حالت مؤثر باشند، زیرا این خستگی، خلق پایین، کندی و اُفت انرژی ناشی از اُفت ذخایر دوپامینی مغز و اصطلاحاً نوعی خالی شدن بدن است و گویی بیماران نوعی از سوگ و از دست دادن را تجربه میکنند که ماهیتاً با آسیب شناسی یک دپرشن ماژور تفاوت دارد.
وی ادامه داد: به دنبال دوران ترک و خلق پایین، یک فاز بسیار حساس و دوران تاریکی برای بیمار پدید می آید که بسیاری از افراد به علت عدم تحمل این دوره مستعد لغزش و عود می شوند. همچنین از آنجا که در مطالعات انجام شده قبلی عصاره گیاه زعفران اثرات تقویت کنندگی خلق و ضد افسردگی نشان داد، برآن شدیم این مطالعه را با افزودن این دارو به درمان های روتین بیماران در فاز ترک با هدف بهبود خلق و علائم افت انرژی و خستگی، انجام دهیم.
دکتر مائده کامرانی در خصوص فرایند تحقیق انجام شده هم گفت: برای این پژوهش از کروسین یا عصاره زعفران کمک گرفتیم و طی فرایندی به یک گروه از بیماران کپسول های ۱۲ میلی گرم کروسین داده شد و در گروه دیگر از دارونما با همان طعم و رنگ و بو استفاده کردیم که دو گروه به صورت تصادفی تقسیم شدند و بیماران را در حین و ۴ هفته بعد اتمام دارو مجدداً ارزیابی کردیم و در نهایت مقایسه بهبود علائم در دو گروه نشان داد استفاده از این ماده به صورت کمکی اثرات قابل توجهی در بهبود علایم فاز ترک بیماران ندارد و همچنان توصیه ما به بیماران همان روان درمانی، تشویق به تغییر سبک زندگی و پذیرفتن ماهیت گذرا و صبوری بیماران برای طی این مسیر سخت با کمک یک روان درمانگر حرفه ای است.
وی خاطرنشان کرد؛ این مطالعه بصورت دو گروهه و برروی ۳۰ نفر انجام شد و نتایج آن به صورت مقاله ای در حال طی کردن روند چاپ در یک ژورنال معتبر علمی است.
گفتنی است؛ طرح پژوهشی اثر کروسین بر درمان افسردگی با شماره ۹۹۱۸۶۰ بعنوان یکی طرح اثر گذار و قابل انتشار در دانشگاه علوم پزشکی مشهد است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.