امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Wednesday, 21 May , 2025
امروز : چهارشنبه, ۳۱ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 31035
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 21 می 2025 - 15:33 | 2 بازدید | ارسال توسط :

اصلاح ساختار جمعیتی و فراهم سازی امکانات به روز؛ در راستای افزایش روند فرزندآوری یک ضرورت است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تأکید بر ضرورت ارتقاء سلامت جامعه در تمام ابعاد آن گفت: ما باید ساختار افزایش جمعیت را اصلاح و بسترها را از جمله؛ در بحث امکانات و تجهیزات به روز، بیش از پیش فراهم کنیم، تا روند فرزندآوری تسهیل شود. دکتر حسن بسکابادی به مناسبت هفته ملی […]

اصلاح ساختار جمعیتی و فراهم سازی امکانات به روز؛ در راستای افزایش روند فرزندآوری یک ضرورت است

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد ضمن تأکید بر ضرورت ارتقاء سلامت جامعه در تمام ابعاد آن گفت: ما باید ساختار افزایش جمعیت را اصلاح و بسترها را از جمله؛ در بحث امکانات و تجهیزات به روز، بیش از پیش فراهم کنیم، تا روند فرزندآوری تسهیل شود.

دکتر حسن بسکابادی به مناسبت هفته ملی جمعیت در گفتگو با وبدا اظهار کرد: پیر شدن ساختار یک جامعه، آسیب های واضحی به بدنه آن وارد می کند، که این آسیب ها در دنیا نیز شناخته شده و کشورهایی که با رشد منفی جمعیت مواجه هستند متأسفانه آسیب های جدی فرهنگی ،اجتماعی و سلامت روحی را از کاهش جمعیت متحمل می شوند.

 وی افزود: علاوه بر این، کاهش جمعیت می تواند آن کشور را با کمبود نیروی کار جوان روبرو کند، لذا کشورهایی که به دنبال جذب نیرو از سایر کشورها هستند، آسیب های متعدد اجتماعی، فرهنگی بر پیکره آنها وارد می شود و در واقع فروپاشی نظام خانواده باعث آسیب به فرزندآوری می شود و این افراد نیمه دوم سن زندگی خود را به سختی سپری می کنند.

فوق تخصص نوزادان دانشگاه، همچنین با بیان اینکه تنهایی و نداشتن خانواده از جمله آسیب های وارده به فرزندآوری است، یادآور شد: با توجه به بالا رفتن سن ازدواج، تفاوت سنی بین فرزند و والدین افزایش می یابد و این می تواند رشد و تکامل فرزند را تحت تأثیر قرار دهد، واقعیت این است، که هر چه پدر و مادر جوان تر باشند، توان، حوصله و انرژی بیشتری را برای بازی و برقراری تعامل با فرزندان خود دارند.

فوق تخصص نوزادان دانشگاه، درباره سایر آسیب ها و معایب جامعه سالمند و جوامعی که رشد جمعیت در آنها منفی است، بیان داشت: با سالمندی یک جامعه، میزان نوآوری و ابتکار، موفقیت، آرامش اجتماعی، پیشرفت و… آن کمتر خواهد شد.

 دکتر بسکابادی، این نکته را هم متذکر شد که، سالانه میزان مرگ و میر نوزادان در اتاق زایمان، در تمام دنیا یک میلیون نفر است و از این تعداد ۹۷۰ هزارنوزاد، متعلق به کشورهای جهان سوم هستند، که این آمارها نشان می دهند با پیشگیری هر چه بیشتر می توان، میزان مرگ و میر نوزادان را کاهش داد و به رشد جمعیت کمک فزاینده ای کرد.

فوق تخصص نوزادان، در ادامه بیان داشت: سلامت جامعه باید در تمام ابعاد ارتقاء یابد و ما باید ساختار افزایش جمعیت را اصلاح و بسترها را از جمله در بحث امکانات و تجهیزات به روز، بیش از پیش فراهم کنیم، تا میزان فرزندآوری روز به روز تسهیل شود، لذا از مسئولین تقاضا دارم، در تمام ساختارها، بستر فرزندآوری را برای جوانان فراهم نمایند.

وی همچنین گفت: آموزش، بهداشت، مسکن، اشتغال، برابری و عدالت، کشاورزی و تغذیه، مسایل اکولوژیک و زیست محیطی، حاشیه‌نشینی و پیامدهای آسیب‌شناختی آن مانند فقر، کودکان خیابانی، کارتن‌خواب‌ها از جمله مفاهیمی است که با موضوع جمعیت و پویایی آن مرتبط است و از سویی افزایش دسترسی به خدمات بهداشتی و مراقبتی برای مادران و نوزادان می‌تواند از نگرانی‌های مربوط به بارداری و تولد فرزند بکاهد و احتمال زنده ماندن نوزاد را افزایش دهد از جمله در بحث تجهیز بخشهای مراقبت نوزادان به وسایل و امکانات پیشرفته مراقبت از نوزادان.

دکتر بسکابادی اضافه کرد: ایجاد شغل‌های مناسب و پایدار برای جوانان باعث می‌شود، که افراد بیشتری تمایل به تشکیل خانواده و فرزندآوری داشته باشند. برنامه هایی که به والدین اجازه دهد تا بین کار و زندگی شخصی تعادل برقرار کنند، می‌تواند به کاهش استرس و افزایش تمایل به فرزندآوری کمک کند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.