امروز : دوشنبه, ۲۹ اردیبهشت , ۱۴۰۴
راهاندازی شبکهای یکپارچه از مراکز تخصصی درمان ناباروری
مدیرکل دفتر طب ایرانی وزارت بهداشت با بیان اینکه درحال حاضر ۲۳ مرکز تخصصی تلفیقی در سطح کشور فعال شدهاند، تصریح کرد: در این مراکز، تیمهای درمانی متشکل از متخصصان زنان، اورولوژیستها، کارشناسان ژنتیک و متخصصان طب ایرانی به صورت هماهنگ به بررسی و درمان موارد ناباروری میپردازند.
به گزارش وبدا، دکتر نفیسه حسینی یکتا، مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت به مناسبت هفته ملی جمعیت، با اشاره به سیاستهای کلان وزارت بهداشت در حوزه سلامت باروری، گفت: وزارت بهداشت با رویکردی علمی و نظاممند در حال اجرای برنامههای جامعی برای تلفیق ظرفیتهای طب سنتی ایرانی با پزشکی مدرن در حوزه درمان ناباروری است.
مدیرکل دفتر طب ایرانی با تأکید بر ویژگی منحصربفرد طب ایرانی در ارائه درمانهای شخصیسازیشده، اظهار کرد: در طب ایرانی، هر فرد بر اساس مزاج منحصربهفرد خود ارزیابی میشود و برنامه درمانی و پیشگیرانه کاملاً متناسب با شرایط جسمی، روانی و حتی جغرافیایی وی طراحی می شود. این نگاه شخصی شده نهتنها در درمان ناباروری، بلکه در تمام حوزههای پزشکی میتواند اثربخشی درمانها را بهطور چشمگیری افزایش دهد.
دکتر حسینی یکتا با تأکید بر رویکرد پیشگیرانه در طب ایرانی، اظهار کرد: ما معتقدیم پایهریزی سلامت باروری باید از دوران کودکی آغاز شود. بسیاری از مشکلات ناباروری ریشه در سبک زندگی نادرست دارد به همین دلیل، برنامههای آموزشی ویژهای برای خانوادهها و مدارس در دست تهیه است.
وی با تأکید بر نقش محوری تغذیه در سلامت باروری تصریح کرد: در طب ایرانی، تغذیه مناسب به عنوان یکی از ارکان اصلی حفظ سلامتی و پیشگیری از ناباروری شناخته میشود و میتواند به بهبود کیفیت اسپرم و تخمک کمک کند.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل؛ افزود: برنامههای آموزشی ما بر معرفی الگوهای صحیح تغذیهای بر اساس آموزه های طب ایرانی متمرکز است تا خانوادهها بتوانند با انتخاب مواد غذایی مناسب، شانس باروری سالم را افزایش دهند.
دکتر حسینی یکتا خبر داد: در راستای احیای دانش بومی و استفاده از ظرفیتهای غذایی سنتی کشورمان در درمان ناباروری، با همکاری دفتر بهبود تغذیه وزارت بهداشت، برای برگزاری جشنواره غذاهای مؤثر در باروری و دوران شیردهی در حال برنامهریزی هستیم. این جشنواره با هدف شناسایی، مستندسازی و ترویج غذاهای بومی مؤثر در سلامت باروری به زودی در وزارت بهداشت برگزار خواهد شد.
وی با اعلام این که درحال حاضر ۲۳ مرکز تخصصی تلفیقی در سطح کشور فعال شدهاند، تصریح کرد: در این مراکز، تیمهای درمانی متشکل از متخصصان زنان، اورولوژیستها، کارشناسان ژنتیک و متخصصان طب ایرانی به صورت هماهنگ به بررسی و درمان موارد ناباروری میپردازند. این همکاری بین رشتهای، تحولی چشمگیر در کیفیت خدمات درمانی ایجاد کرده است.
دکتر حسینی یکتا با اشاره به پشتوانه علمی برنامههای دفتر طب ایرانی در افزایش سلامت باروری زوجین، گفت: تمام این اقدامات مبتنی بر پژوهشهای علمی انجامشده در دانشکدههای طب ایرانی و مراکز تحقیقات مرتبط است. مطالعات ما نشان میدهد رعایت اصول طب سنتی میتواند تا ۳۰ درصد موفقیت روشهای کمکباروری مانند IVF را افزایش دهد و عوارض بارداری را به میزان قابل توجهی کاهش دهد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی با بیان اینکه این برنامهها بخشی از سیاستهای کلان وزارت بهداشت در اجرای قانون جوانی جمعیت است، تصریح کرد: ترکیب هوشمندانه دانش بومی طب ایرانی با دستاوردهای پزشکی مدرن میتواند گامی مؤثر در حل چالش ناباروری و ارتقای شاخصهای سلامت جمعیت باشد.
دکتر حسینی یکتا در ادامه به فعالیت برخی افراد غیرمتخصص در حوزه طب سنتی اشاره کرد و هشدار داد: این افراد با توصیههای غیرعلمی نه تنها مشکل بیماران را حل نمیکنند، بلکه زمان طلایی درمان را از آنها میگیرند که ممکن است عوارض جبرانناپذیری برای بیمار به همراه داشته باشد.
مدیرکل دفتر طب ایرانی و مکمل در پایان به همه هموطنان توصیه کرد که فقط به مراکز مجاز دارای پروانه فعالیت از وزارت بهداشت و متخصصان دارای مدرک معتبر مراجعه کنند.
وی افزود: فهرست این مراکز و پزشکان متخصص در سایت رسمی دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت و انجمن علمی طب سنتی ایران قابل دسترسی است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.