امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Thursday, 3 July , 2025
امروز : پنج شنبه, ۱۲ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 30277
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 18 می 2025 - 15:32 | 19 بازدید | ارسال توسط :

آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟ پاسخ: خیر

دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به باور غلط مبنی بر لزوم قطع مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی، عنوان کرد که بهتر است در رژیم‌ های غذایی به جای کربوهیدرات های ساده (قند و شکر)، از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.

آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟ پاسخ: خیر

به گزارش وبدا، دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت در پاسخ به اینکه آیا مصرف نان و برنج در بیماران دیابتی باید قطع شود؟ مطرح کرد: نان و برنج از گروه نان و غلات و حاوی کربوهیدرات هستند. پس از غذا خوردن، کربوهیدرات ها بیشترین اثر را بر سطح قندخون دارند؛ بنابراین، مدیریت مصرف کربوهیدرات برای کنترل خوب قندخون لازم است.

کل مقدار کربوهیدرات دریافتی در هر وعده غذایی مهم است. مقدار توصیه شده کربوهیدرات در دیابت ۱۳۰ گرم در روز ( ۵۰ تا ۶۰ درصد از کل کالری دریافتی) برای بزرگسالان است که هر واحد نان و برنج حاوی ۱۵ گرم کربوهیدرات است.

هنگامی که دیابت با انسولین درمان می شود، دریافت ۴۰ درصد تا ۵۵ درصد کربوهیدرات از کل کالری دریافتی و تنظیم مقدار انسولین با شمارش دقیق کربوهیدرات منجر به کنترل بهتر قندخون می شود.

بهتر است در رژیم‌های غذایی به جای کربوهیدرات های ساده (قند و شکر)، از کربوهیدرات های پیچیده مانند نان سبوس دار بیشتر استفاده شود تا نیاز به فیبر و سایر مواد مغذی نیز تامین شود.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.