امروز : شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
با رعایت بهداشت ذِبح دام، از ابتلا به بیماری تب کریمه کنگو، پیشگیری کنیم
با نگاهی به روند بیماری CCHF (تب خونریزی دهنده کریمه کنگو) در سال های گذشته در کشور، بروز موارد ابتلا و نیز موارد منجر به مرگ در اثر CCHF در ماه های گرم سال در مناطق مختلف کشور دور از انتظار نمی باشد. فرا رسیدن ایام حج و مناسبت های این ماه و نگرانی در […]
با نگاهی به روند بیماری CCHF (تب خونریزی دهنده کریمه کنگو) در سال های گذشته در کشور، بروز موارد ابتلا و نیز موارد منجر به مرگ در اثر CCHF در ماه های گرم سال در مناطق مختلف کشور دور از انتظار نمی باشد. فرا رسیدن ایام حج و مناسبت های این ماه و نگرانی در خصوص شیوع بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو، لزوم تقویت آموزش ها و حساس سازی در خصوص بیماری تب کریمه کنگو را بیش از پیش نمایان می سازد.
دکتر بهزاد نجفپور، رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین با بیان این موضوع گفت: در سال ۱۴۰۳، ۷۹ مورد ابتلا و ۵ مورد فوت ناشی از بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در کشور گزارش شد. وی افزود: رعایت توصیه های بهداشتی هنگام ذبح دام، خطر انتقال بیماری کشنده تب خونریزی دهنده کریمه کنگو را به میزان قابل توجهی کاهش می دهد.
این مقام مسئول در ادامه گفت: تابستان و فصل گرما، شروع فعالیت کَنه ها، عدم وجود علائم بالینی مشهود بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دام، موجب ایجاد نگرانی از افزایش احتمال خطر ابتلا به این بیماری شده است. موضوع کشتار دام در منازل و معابر همزمان با بازگشت حجاج و همچنین در آستانه ماه محرم و مناسبت های این ماه، زنگ خطر ابتلا به تب کریمه کنگو را بیش از پیش مطرح می نماید که مهم ترین اقدام در این خصوص، اجرای برنامه های آموزشی و نظارتی مستمر می باشد.
دکتر نجف پور، همچنین با اشاره به این موضوع که در حال حاضر هیچ گونه واکسن انسانی یا حیوانی مود تایید علیه بیماری تب خونریزی دهنده کریمه کنگو در دسترس نیست؛ بر اجرای برنامه های آموزشی برای عموم جامعه به ویژه گروه های پرخطر تاکید نمود و گفت: از آنجاییکه مخزن ویروس در طبیعت، کنه ها هستند و ویروس بین کنه ها و میزبان های مهره دار مختلف در گردش است؛ بنابراین ریشه کنی ویروس، در عمل، امکان پذیر نیست.
تمرکز بر اجرا و پایش نظام مراقبت سندرمیک و آموزش و نظارت، نقش مهمی در مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری دارد و موارد مشکوک و محتمل بیماری سریع تر شناسایی و اقدامات متعاقب آن انجام می شود و می توان از مرگ افراد و انتشار بیماری به دیگران، جامعه پیشگیری کرد.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری های واگیر معاونت بهداشت دانشگاه اذعان داشت: روش های انتقال این بیماری به انسان شامل: گزش کنه یا له کردن کنه با دست برهنه؛ تماس مستقیم با خون، ترشحات و بافت های حیوان های آلوده در حین ذبح و تمیز کردن لاشه و خرد کردن گوشت تازه؛ تماس مستقیم با بیمار؛ تماس با خون و بافت بیماران به خصوص در مرحله خونریزی یا انجام هرگونه اعمالی که منجر به تماس انسان با خون، بزاق، ادرار، مدفوع و استفراغ آن ها می باشد. آموزش این موضوعات از استراتژی های مهم و کاربردی در کاهش ابتلا و جلوگیری از بروز و مرگ ناشی از این بیماری می باشد.
به گزارش روابط عمومی معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین، با هدف بازآموزی و مرور مهم ترین مباحث مرتبط با بیماری، اولین جلسه سالیانه آموزشی برنامه ریزی شده در روز ۲۲ اردیبهشت ۱۴۰۴″ با عنوان ” کارگاه آموزشی پیشگیری و کنترل و مراقبت بیماری CCHF” برای گروه هدف کارشناسان مسئول، کارشناسان برنامه مدیریت پیشگیری و کنترل بیماری CCHFشهرستان های تابعه، در معاونت بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین برگزار شد. در این کارگاه اهمیت بیماری، آخرین وضعیت آن در کشور و استان، عامل بیماری، روش های انتقال، مراقبت بیماری و همچنین مباحث تشخیص آزمایشگاهی، دستورالعمل مدیریت تهیه نمونه مطرح گردید.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.