امروز : شنبه, ۲۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
فشار خون بالا، یک چالش سلامتی جهانی
فشار خون بالا یک چالش سلامتی در سطح جهان است و عامل اصلی انواع سکته های قلبی و مغزی، بیماری های عروق محیطی، نارسایی قلبی و نارسایی کلیه می باشد که خود از شایع ترین علل مرگ و میر و ناتوانی در جهان هستند. معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین این مطالب را به مناسبت […]

فشار خون بالا یک چالش سلامتی در سطح جهان است و عامل اصلی انواع سکته های قلبی و مغزی، بیماری های عروق محیطی، نارسایی قلبی و نارسایی کلیه می باشد که خود از شایع ترین علل مرگ و میر و ناتوانی در جهان هستند.
معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی قزوین این مطالب را به مناسبت روز جهانی فشار خون که هر ساله در روز ۱۷ ماه می (مصادف با ۲۷ اردیبهشت) برگزار می گردد؛ بیان نمود. دکتر سید امیرحسین میرزاده، افزود: علیرغم سهولت اندازه گیری فشار خون و در دسترس بودن داروهای مؤثر، ایمن و کنترل کننده، طبق گزارش سازمان جهانی بهداشت در سال ۲۰۲۳، فشار خون بالا، حدود ۲۸/۱ میلیارد تَن از افراد ۳۰ تا ۷۹ سال در جهان را تحت تاثیر قرار داده است و این در حالی است که قریب به ۴۶ درصد بیماران از بیماری خود مطلع نیستند. همچنین ۴۲ درصد مبتلایان تحت درمان هستند و حدود یک پنجم این بیماران ( ۲۱درصد ) فشار خون با کنترل مطلوب دارند.
رییس گروه پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر استان قزوین نیز تصریح کرد: بر اساس نتایج پیمایش ملی عوامل خطر بیماری های غیر واگیر در سال ۱۴۰۰، بیش از ۳۲ درصد افراد ۱۸ سال و بالاتر کشورمان فشارخون بالا داشته اند. این شاخص در استان قزوین ۳۳٫۶ درصد می باشد یعنی تقریبا از هر ۳ تن یک تن دارای فشارخون بالا می باشد.
دکتر نسرین تنکابنی، در ادامه گفت: ۵/۶۱ درصد مبتلایان به فشارخون بالا در کشور، از بیماری خود اطلاع داشته و ۵۲ درصد آنها برای کنترل بیماری خود دارو دریافت میکرده اند و تنها ۴۲ درصد آنها فشار خون کنترل شده و مطلوب داشته اند.
وی افزود: برگزاری روز جهانی فشار خون فرصت مناسبی است که مداخلات لازم برای اصلاح عوامل رفتاری ایجاد کننده فشار خون (مانند مصرف دخانیات، کم تحرکی، تغذیه ناسالم و …) انجام دهیم و با کنترل فشار خون، سلامت قلب خود را تضمین نماییم.
فاطمه ناجی، کارشناس مسئول پیشگیری و کنترل بیماری های غیر واگیر استان قزوین نیز روز ۲۷ اردیبهشت ۱۴۰۴ بیان کرد: با اشاره به شعار جهانی امسال ” اندازه گیری دقیق، کنترل مناسب، عمر طولانی ” فشار خون خود را مدیریت کنیم ” گفت: افزایش آگاهی مردم از نحوه خود مراقبتی، کاهش وزن اضافه، کاهش اندازه دور کمر، داشتن برنامه منظم ورزشی، تغذیه سالم، کاهش میزان مصرف نمک (سدیم)، ترک دخانیات، داشتن خواب شبانه با کیفیت، مدیریت استرس و پایبندی به درمان، گام های اساسی در کنترل بیماری پرفشاری خون است.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.