امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Monday, 12 May , 2025
امروز : دوشنبه, ۲۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 28793
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 11 می 2025 - 15:56 | 5 بازدید | ارسال توسط :

عدم تغذیه نوزاد با شیر مادر و احتمال ابتلا به آسم در دوران بزرگسالی

فوق تخصص ریه و مراقبت های ویژه و عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد اظهار کرد: کاهش یا عدم تغذیه با شیر مادر در نوزادان می تواند یک فاکتور مستعد کننده برای ابتلا به آسم در سال های بعدی باشد.

عدم تغذیه نوزاد با شیر مادر و احتمال ابتلا به آسم در دوران بزرگسالی

به گزارش وبدا، دکتر شهاب الدین سروری، با اشاره به اینکه آسم یکی از بیماری های شایع تنفسی است و در چند دهه اخیر در سراسر جهان توسعه پیدا کرده است، خاطر نشان کرد: نوع تغذیه افراد با زمینه ابتلا به برخی از بیماری ها ارتباط نزدیکی دارد، از همین رو توصیه می شود تا نوزادان با شیر مادر تغذیه شوند و بانوان مراقب اضافه وزن خود باشند تا زمینه ابتلا به بیماری آسم را پیدا نکنند.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه از دیگر دلایل ایجاد آسم، عفونت های باکتریال است که این عفونت ها با حساسیت پذیری راه های ارتباطی مرتبط است، تصریح کرد: علاوه براین، صنعتی شدن شهر و وجود آلاینده های هوا با ایجاد آسیب و تخریب راه های هوایی کوچک، در ایجاد آسم مؤثر است.
کمبود ویتامین E وD و احتمال ابتلا به آسم
وی با بیان اینکه کاهش دریافت برخی ویتامین ها از جمله ویتامین E و D با ایجاد آسم مرتبط است، اظهار کرد: مصرف سیگار، استرس والدین و مصرف برخی از آنتی بیوتیک ها و تولد نوزاد نارس، همگی به ایجاد آسم در افراد مرتبط است.
عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی مشهد با بیان اینکه سر، گردن، قفسه سینه و پوست از جمله معاینات معمول برای بیماران آسم است، گفت: وجود مشکلات پوستی مانند اگزما، کهیر، درماتیت اتوپیک، درگیری راه تنفسی فوقانی مثل پولیپ های بینی در کنار علائم تنفسی می تواند کلید تشخیصی برای بیماری آسم باشد.
فوق تخصص ریه و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه برای تشخیص بیماری آسم از تست های تنفسی استفاده می شود که به طور معمول نتایج تست نشان دهنده انسداد برگشت پذیر است، گفت: طبیعی بودن تست های تنفسی به هیچ عنوان احتمال ابتلا به آسم را رد نمی کند، اما گاهی نیاز است از تست های تحریکی استفاده شود.
وی با بیان اینکه بعد از تشخیص و تعیین شدت بیماری، درمان آغاز می شود، گفت: بیماران آسم برای درمان در چند دسته قرار می گیرند، برخی از بیماران کمتر از دو روز در هفته دچار حمله آسمی می شوند و نیاز به درمان دارند، برخی از بیماران علائمی بیش از دو هفته دارند، اما این علائم روزانه نیست؛ افراد دیگر تقریباً هر روز نیاز به اسپری دارند این بیماران مبتلا به آسم شدید هستند و علائم آسم را چندین بار در طی یک روز تجربه می کنند.
دکتر سروری با اشاره به اینکه، این بیماری یک بیماری مزمن و همراه با بیمار است و مراجعه مرتب به پزشک در کنترل این بیماری مؤثر است، گفت: اساس درمان در بیماران آسم استفاده از کورتون های استنشاقی به صورت منظم و در صورت عدم کنترل نیاز به افزایش دز کورتون های استشاقی و راهکارهای درمانی ویژه است.
وی با بیان اینکه حملات تشدید آسم یکی از علل شایع مراجعات به اورژانس است، گفت: این بیماران با تنگی نفس شدید، تنفس کوتاه ،سرفه های بلند و احساس فشار در سینه به پزشک مراجعه می کنند.
دکتر سروری با اشاره به اینکه کنترل حملات آسم نیاز به درمان های مناسب و همکاری متقابل بین پزشک و بیمار دارد، گفت: بیمارانی که با حملات تشدید آسم نیاز به درمان سریع و اورژانسی دارند عموماً داروهای ضد التهاب دریافت می کنند و برخی دیگر نیازمند بستری هستند.
وی با بیان اینکه شیوع بیماری آسم در سنین قبل از بلوغ در پسران شایع تر است، اما بعد از بلوغ این بیماری شیوع یکسانی در هر دو جنس دارد، گفت: آسم های شغلی نیز به دو دسته تقسیم می شوند، اول بیمارانی که آسم زمینه ای دارند، فقط زمانی که در محیط کار قرار می گیرند، علایم آسمی ایجاد و تشدید می شود. دسته دوم افرادی هستند که بعد از قرار گرفتن در معرض مواد محرکه و تماس با مواد آلاینده مبتلا به بیماری می شوند که در صورت امکان، بیمار باید محل کار را ترک و شغل خود را تغییر دهد.
فوق تخصص ریه و مراقبت های ویژه دانشگاه علوم پزشکی مشهد با اشاره به اینکه تعداد زیادی از مراجعه کنندگان به درمانگاه ریه را بیماران آسم تشکیل می دهند، از همین رو تشخیص به موقع و درمان بیماران حائز اهمیت است، عنوان کرد: علائم بیماران آسمی، معمولا خس خس سینه، بازدم طولانی و سرفه های مکرر است.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.