امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 6 May , 2025
امروز : سه شنبه, ۱۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 27826
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 06 می 2025 - 15:55 | 2 بازدید | ارسال توسط :

نقش ماماها در بحران‌ها حیاتی است

معاون بهداشت وزارت بهداشت با اشاره به شعار امسال فدراسیون بین‌المللی مامایی با عنوان “ماما، خط مقدم سلامت در هر بحران “ گفت: یکی از دستاوردهای مهم نظام سلامت ایران این بود که مراقبت‌های دوران بارداری در ایام کرونا کاهش نیافت و این موضوع حاصل تلاش ارزشمند ماماها بود.

نقش ماماها در بحران‌ها حیاتی است

به گزارش خبرنگار وبدا، دکتر علیرضا رئیسی امروز سه شنبه ( ۱۶ اردیبهشت) در مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما با اشاره به شعار امسال فدراسیون بین‌المللی مامایی با عنوان “ماما، خط مقدم سلامت در هر بحران “ گفت: این شعار به‌خوبی اهمیت حضور ماماها در خط مقدم نظام سلامت در تمامی بحران‌ها را نشان می‌دهد.
وی با بیان اینکه سازمان‌های بین‌المللی باید منتقد ایجادکنندگان بحران‌ها باشند، به وضعیت نگران‌کننده در غزه اشاره کرد و گفت: متأسفانه امروز شاهد مرگ و میر گسترده مادران و نوزادان در غزه هستیم، اما سازمان‌های جهانی در برابر این جنایات سکوت کرده‌اند. باید شعاری ویژه برای جنایات رژیم صهیونیستی و شهادت هزاران مادر و نوزاد مظلوم غزه در نظر گرفته شود.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه با اشاره به نقش ماماها در دوران پاندمی کرونا گفت: یکی از دستاوردهای مهم نظام سلامت ایران این بود که مراقبت‌های دوران بارداری در ایام کرونا کاهش نیافت و این موضوع حاصل تلاش ارزشمند ماماها بود.
دکتر رئیسی با تأکید بر ظرفیت بالای ماماها در فرآیند زایمان تصریح کرد: در حالی که ۸۰ درصد زایمان‌ها قابلیت انجام توسط ماماها را دارد، اما متأسفانه ۵۶ درصد زایمان‌ها در کشور به صورت سزارین انجام می‌شود. در برخی استان‌ها نیز این عدد از ۷۰ درصد عبور کرده که بسیار بالاست و باید برای کاهش آن چاره‌اندیشی شود.
وی با اشاره به حضور ماماها در نظام سلامت گفت: در حال حاضر ۱۸ هزار ماما در حوزه بهداشت و ۱۲ هزار ماما در حوزه درمان مشغول فعالیت هستند. همچنین از توان ماماها در برنامه‌های مراقب سلامت نیز بهره‌گیری می‌شود.
معاون بهداشت با بیان اینکه کاهش جمعیت از چالش‌های مهم کشور است، اظهار داشت: ماماها در افزایش نرخ باروری و ترویج فرزندآوری نقش کلیدی دارند و باید از این ظرفیت به‌خوبی استفاده شود.
دکتر رئیسی در پایان از کاهش مرگ‌ومیر مادران باردار در کشور خبر داد و گفت: این شاخص از ۲۵ مورد در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده به ۲۲ مورد کاهش یافته و هدف‌گذاری وزارت بهداشت رسیدن به عدد ۱۸ در هر ۱۰۰ هزار تولد زنده است؛ امری که با همکاری بخش‌های مختلف بهداشت و درمان قابل تحقق است.
مراسم گرامیداشت روز جهانی ماما صبح امروز سه ‌شنبه ۱۶ اردیبهشت ماه ۱۴۰۴، با حضور جمعی از مسئولان ارشد وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، در هتل قلب بیمارستان شهید رجایی برگزار و از جمعی از ماماهای نمونه کشور تجلیل شد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.