امروز : شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
نقش عوامل فرهنگی و فضای مجازی در افزایش مصرف داروهای بدون نسخه
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامتمحور سازمان غذا و دارو گفت: دلایل فرهنگی، اجتماعی و اقتصادی به همراه تبلیغات نادرست در فضای مجازی، از عوامل اصلی مصرف بیرویه داروهای بدون نسخه در کشور است.

به گزارش وبدا، دکتر نازیلا یوسفی اظهار داشت: افزایش مصرف داروهای OTC در کشور تحتتأثیر عوامل متعددی از جمله هزینه و زمان مراجعه به پزشک، توصیههای نادرست اطرافیان و همچنین تبلیغات غیرعلمی در فضای مجازی است. بهویژه صفحاتی که با اهداف مالی فعالیت میکنند، با ارائه اطلاعات غلط سلامت عمومی را تهدید میکنند.
وی گرایش به مصرف خودسرانه دارو را گاهی ناشی از باورهای اشتباه فرهنگی یا تقلید از آنچه در شبکههای اجتماعی ارائه میشود، دانست و گفت: حتی داروهای OTC (بدون نیاز به نسخه) نیز میتوانند عوارض جانبی ایجاد کرده یا با سایر داروها تداخل داشته باشند.
سرپرست دفتر نظارت و پایش مصرف محصولات سلامتمحور سازمان غذا و دارو با اشاره به حضور مسئول فنی در همه داروخانههای کشور، گفت: خوشبختانه داروسازان در داروخانهها میتوانند افراد را در انتخاب صحیح داروهای OTC یاری کنند. این داروها معمولاً دارای حاشیه بیضرری بالا هستند و نیازی به آزمایشهای پیش و پس از مصرف ندارند.
دکتر یوسفی در پایان تأکید کرد: هنگام مراجعه به داروخانه برای تهیه داروهای بدون نسخه، افراد باید اطلاعات مربوط به داروهای مصرفی دیگر خود را به داروساز اطلاع دهند. همچنین در صورت عدم بهبود علائم طی مدت کوتاه مصرف، حتماً باید پیگیری پزشکی انجام شود.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.