امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Sunday, 27 April , 2025
امروز : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 25682
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 27 آوریل 2025 - 15:55 | 6 بازدید | ارسال توسط :

پیشگیری از حوادث ترافیکی باید به عنوان راهبردی در سیاست جوانی جمعیت مورد توجه قرار گیرد

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان، با اشاره به شعار روز هفتم هفته سلامت با عنوان «نه به تصادف، آری به زندگی»، بر ضرورت توجه جدی به کاهش صدمات و تلفات ناشی از حوادث ترافیکی سخن تأکید کرد.

پیشگیری از حوادث ترافیکی باید به عنوان راهبردی در سیاست جوانی جمعیت مورد توجه قرار گیرد

دکتر محمدرضا شکوهی در گفتگو با خبرنگار وبدا با اشاره به شعار روز هفتم هفته سلامت با عنوان «نه به تصادف، آری به زندگی»، اظهار کرد: درصد بالایی از مرگ‌ و میرهای ناشی از حوادث ترافیکی مربوط به گروه سنی زیر ۳۰ سال است و با توجه به اینکه یکی از سیاست‌های کلان کشور، پیشگیری از سالمندی و تمرکز بر جوانی جمعیت است، کاهش آسیب‌های ترافیکی باید در اولویت برنامه‌ریزان قرار گیرد.

وی کاهش حوادث ترافیکی را یکی از مؤلفه‌های توسعه پایه در هر کشور دانست و افزود: عوامل مؤثر در بروز این حوادث در سه دسته کلی شامل عوامل انسانی، عوامل مربوط به خودرو و عوامل مرتبط با جاده طبقه‌بندی می‌شوند.

وی برخی از عوامل انسانی را ضعف در رعایت قوانین رانندگی، مهارت ناکافی، خطای انسانی، سرعت غیرمجاز، بی‌توجهی به جلو و کناره‌ها، رعایت نکردن فاصله طولی و استفاده از خودروهای ناایمن برشمرد و تصریح کرد: نقص فنی در وسایل نقلیه نیز سهم بالایی در وقوع تصادفات دارد.

عضو هیأت علمی دانشگاه علوم پزشکی همدان با تأکید بر نحوه صحیح مواجهه با صحنه تصادف، خاطرنشان کرد: در صورت مشاهده فرد مصدوم در خودرو، چنانچه احتمال انفجار، آتش‌سوزی یا خطرات محیطی دیگر وجود ندارد، به‌هیچ‌وجه نباید اقدام به خارج کردن و جابجایی وی کرد؛ چرا که حرکت دادن مصدوم بدون تثبیت وضعیت می‌تواند منجر به آسیب‌های دائمی شود. این اقدام باید توسط نیروهای امدادی صورت گیرد.

وی رعایت مقررات رانندگی را از جمله اصول حیاتی برای کاهش خطرات دانست و گفت: رانندگی با احتیاط، استفاده از کمربند ایمنی، بهره‌گیری از کلاه ایمنی برای موتورسواران، پرهیز از رانندگی در زمان خواب‌آلودگی یا خستگی، عدم نشاندن کودکان زیر ۱۲ سال در صندلی جلو و استفاده از صندلی کودک برای خردسالان، همگی مواردی هستند که رعایت آن‌ها می‌تواند از وقوع حوادث ناگوار پیشگیری کند.

دکتر شکوهی در پایان استفاده نکردن از داروهای خواب‌آور پیش از رانندگی را ضروری دانست و عنوان کرد: با رعایت اصول ساده و مهم، می‌توان گامی مؤثر در حفظ سلامت فردی و اجتماعی برداشت.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.