امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 26 April , 2025
امروز : شنبه, ۶ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 25292
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 26 آوریل 2025 - 15:56 | 2 بازدید | ارسال توسط :

نقش طب ایرانی در بهبود سلامت مادر و نوزاد از بارداری تا دوران نوزادی

دکتر صالحی، متخصص کودکان و نوزادان به مناسبت پنجمین روز هفته سلامت با موضوع “مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده‌ای امیدبخش”، بر اهمیت مراقبت‌های دوران بارداری و تولد در شکل‌گیری جامعه‌ای سالم تأکید کرد.

نقش طب ایرانی در بهبود سلامت مادر و نوزاد از بارداری تا دوران نوزادی

به گزارش وبدا، دکتر زهرا صالحی، متخصص کودکان و نوزادان و پزشک متخصص طب ایرانی، به مناسبت پنجمین روز هفته سلامت با موضوع “مراقبت از جنین، سلامت نوزاد، آینده‌ای امیدبخش”، بر اهمیت مراقبت‌های دوران بارداری و تولد در شکل‌گیری جامعه‌ای سالم تأکید کرد.
وی با تصریح بر اینکه سلامت مادر و کودک پایه‌ای اساسی برای توسعه جامعه است، اظهار داشت: تحقیقات علمی نشان می‌دهد مراقبت‌های دوران بارداری و تولد تأثیر مستقیمی بر سلامت جسمی و روانی فرد در طول عمر دارد.
دکتر صالحی با اشاره به ضرورت آماده‌سازی والدین پیش از بارداری، گفت: در طب سنتی، سلامت مادر و کودک وابسته به تعادل مزاج و رعایت اصول سبک زندگی است و برای داشتن فرزندانی سالم، بایستی قبل از بارداری به اصلاح مزاج و سبک زندگی والدین پرداخت و توصیه های لازم را متناسب با مزاج مادر داد. برای مثال، به مادران با مزاج سرد و خشک، غذاهای گرم‌مزاج توصیه می‌شود تا بدن را تقویت کرده تا به رشد جنین کمک کنند. همچنین پرهیز از غذاهای سنگین و سرد برای جلوگیری از سوءهاضمه ضروری است.
دکتر صالحی سلامت روان مادر را نیز عاملی کلیدی دانست و افزود: استرس و نگرانی‌های بی‌مورد می‌تواند بر رشد جنین تأثیر منفی بگذارد. خواب کافی، استراحت مناسب، ورزش سبک و هوای پاک از اصول حفظ سلامت در طب سنتی هستند.
این پزشک و متخصص طب ایرانی افزود: در طب ایرانی، خواب کافی و استراحت مناسب برای مادر از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است. خواب کافی باعث ترمیم بدن و حفظ انرژی لازم برای دوران بارداری می‌شود. ورزش‌های سبک مانند پیاده‌روی، رفع یبوست و توجه به هوای مناسب از دیگر اصول مهم سبک زندگی سالم هستند.
دکتر صالحی با اشاره به نقش مکمل‌های گیاهی تحت نظر پزشک، خاطرنشان کرد: برخی گیاهان دارویی می‌توانند عوارض بارداری مانند تهوع و اضطراب را کاهش دهند. پس از تولد نیز ماساژ نوزاد با روغن‌های طبیعی به بهبود گردش خون و کاهش کولیک کمک می‌کند.
عضو هیات‌مدیره انجمن علمی طب سنتی ایران با اشاره به اهمیت مراقبت از جنین گفت: علاوه بر مادر، مراقبت از جنین نیز از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است، زیرا این دوران نقش حیاتی در سلامت آینده کودک ایفا می‌کند. در این دوره، توجه به تغذیه، سبک زندگی، مراقبت‌های پزشکی و بهداشتی می‌تواند به رشد و تکامل طبیعی جنین کمک کند تا نسل‌های آینده از سلامتی و شادابی برخوردار باشند.
این متخصص کودکان و نوزادان ادامه داد: در کنارانجام نظارت دقیق بر رشد جنین و پیشگیری از مشکلات بالقوه در این دوران با رعایت اصول تغذیه‌ای و روانی مناسب، سلامت جسمی و روحی مادر و جنین تأمین می‌شود.
وی تاکید کرد: مراقبت‌های به موقع در دوران بارداری، چه از نظر پزشکی رایج و چه از منظر طب سنتی، زمینه‌ساز یک زندگی سالم و پربار برای نوزاد و مادر خواهد بود.
عضو هیات‌مدیره انجمن علمی طب سنتی ایران افزود: پس از تولد نوزاد، ادامه مراقبت‌های دقیق و درست در زمینه تغذیه، بهداشت و پیشگیری از بیماری‌ها، تضمین‌کننده سلامت جسمی و روانی او در آینده خواهد بود . طب سنتی ایرانی برای مراقبت از نوزاد و افزایش شیردهی نیز توصیه هایی دارد که در کنار اصول پزشکی مدرن می‌تواند به بهبود وضعیت سلامت نوزاد کمک کند. ماساژ نوزاد نیز در ماه‌های اول با روغن‌های طبیعی به بهبود گردش خون، کاهش کولیک و خواب بهتر کمک می کند. رعایت اصول علمی و استفاده از روش‌های طب سنتی می‌تواند به تقویت سلامتی و رشد طبیعی نوزاد کمک کرده و موجب ارتقای کیفیت زندگی او در سال‌های آتی شود.
دکتر صالحی با استناد به سخن حکیم ابوعلی سینا که «حفظ تندرستی مقدم بر درمان بیماری است»؛ تأکید کرد: سرمایه‌گذاری در آموزش مادران و ادغام خدمات طب سنتی در مراکز بهداشتی نه‌تنها هزینه‌های درمانی را کاهش می‌دهد، بلکه نسلی سالم و توانمند پرورش خواهد داد. تلفیق طب سنتی و پزشکی نوین می‌تواند آینده‌ای روشن برای نسل‌های آینده بسازد.

وی در پایان تصریح کرد: تلفیق طب سنتی آکادمیک و علمی با طب رایج می‌تواند از عوارض بارداری و نوزادی بکاهد. سرمایه‌گذاری در آموزش مادران و توسعه برنامه‌های مراقبت‌های اولیه و اقدامات پیشگیرانه نه‌تنها سلامت نوزادان را تضمین می‌کند و باعث کاهش هزینه‌های درمانی می شود بلکه با مراقبت‌هایی که در دوران بارداری و پس از زایمان انجام می شود می‌توان به آینده‌ای سالم و امیدبخش برای نوزاد امیدوار بود. لذا ادغام خدمات طب سنتی در مراکز بهداشتی درمانی برای پرورش نسلی سالم و توانمند ضرورت دارد.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.