امروز : یکشنبه, ۷ اردیبهشت , ۱۴۰۴
چرا ورزش همگانی مهم است؟
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با تاکید بر اهمیت ورزش همگانی، گفت: این نوع ورزش ها، علاوه بر کمک به بهبود سلامت جسمانی و روانی افراد، نقش مهمی در تقویت روحیه اجتماعی و افزایش کیفیت زندگی دارند و به علت این که این نوع ورزشها، برای عموم مردم طراحی شدهاند، به راحتی قابل دسترس و کم هزینه هستند.

به گزارش وبدا، دکتر محسن داوودی به مناسبت پنجمین روز از هفته ملی سلامت با شعار « ورزش همگانی، سلامت همگانی» بر نقش ورزش های جمعی در سلامت روان تاکید و اظهار کرد: ورزش همگانی شامل تمام فعالیتهای بدنی با شدت کم و مدت زمانهای متفاوت است، از یک پیادهروی ساده گرفته تا کوهنوردی، دوچرخهسواری و حتی بازیهای بومی و محلی.
وی در ادامه به تاثیرات این نوع ورزش بر ابعاد مختلف سلامت پرداخت و گفت: تحقیقات نشان دادهاند که تحرک بدنی و افزایش فعالیتها، ضربان قلب و جریان خون را بهبود بخشیده و تمرکز ذهنی را افزایش میدهد که این امر منجر به سلامت جسمی و به تبع آن سلامت روانی میشود.
دکتر داوودی، افزود: فعالیت بدنی با نشاط و با حداکثر اکسیژن مصرفی متوسط، که در رنج ورزش همگانی قرار میگیرد، موجب ترشح هورمونهای نشاطآور مغزی مانند اندورفین و سروتونین شده و احساس سرخوشی فیزیولوژیک ایجاد میکند.
وی، بعد اجتماعی ورزش همگانی را نیز حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: ورزشهای همگانی معمولاً به صورت گروهی انجام میشوند و این تعاملات اجتماعی، افراد را از گوشهگیری و افسردگی دور کرده و سلامت اجتماعی را ارتقا میبخشد. سلامت جسمی، روانی و اجتماعی سه ضلع یک مثلث هستند که با ورزش منظم، سه تا پنج جلسه در هفته، شکل میگیرند.
این متخصص فیزیولوژی قلب و عروق در خصوص راهکارهای تشویق افراد به ورزش همگانی، گفت: دستگاههای دولتی و رسانهها با برنامههای عملیاتی مناسب نقش موثری در ترغیب و تشویق مردم خواهند داشت.
به گفته دکتر داوودی، همچنین، ارائه امتیازهای شغلی، ارزشیابیهای ویژه برای شرکتکنندگان در برنامههای ورزشی و اهدای پاداشها میتواند نقش موثری در افزایش مشارکت اجتماعی داشته باشد.
وی با اشاره به مزایای اقتصادی ترویج ورزش همگانی، یادآور شد: با افزایش سلامت جامعه، هزینههای درمانی و خدمات بهداشتی کاهش مییابد. سازمان هایی مانند تامین اجتماعی و خدمات درمانی میتوانند با سرمایهگذاری در این حوزه، در بلندمدت شاهد کاهش هزینههای خود باشند.
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی شیراز، با تاکید بر نقش دانشگاههای علوم پزشکی به عنوان متولیان سلامت گفت: ما وظیفه داریم که دانشجویان، کارکنان، اساتید، خانوادهها و عموم جامعه را از طریق رسانهها و تریبونهای مختلف به ورزش ترغیب کنیم و فواید آن را برای بهبود عملکرد ارگانهای بدن و افزایش طول عمر سالم تشریح کنیم.
دکتر داوودی در پایان، یادآور شد: ورزش باید به عنوان یک نقش محوری در سبد سلامت مردم قرار بگیرد تا شاهد ارتقای سلامت کلی جامعه و پیشرفت کشور در تمامی زمینهها باشیم.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.