امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 22 April , 2025
امروز : سه شنبه, ۲ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 24356
  پرینتخانه » اخبار نظام سلامت تاریخ انتشار : 22 آوریل 2025 - 15:55 | 4 بازدید | ارسال توسط :

نقش محیط سالم در سلامت جامعه

دکتر مهشید چایچی، به مناسبت دومین روز از هفته سلامت با شعار «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم»، بر نقش کلیدی محیط زیست در سلامت انسان از منظر طب ایرانی تاکید کرد. 

نقش محیط سالم در سلامت جامعه

به گزارش وبدا، دکتر مهشید چایچی، سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت، به مناسبت دومین روز از هفته سلامت با شعار «محیط سالم، جامعه سالم با مشارکت مردم»، بر نقش کلیدی محیط زیست در سلامت انسان از منظر طب ایرانی تاکید کرد. 

دکتر چایچی تصریح کرد: ارتباط و پیوستگی میان انسان و جهان، در مکتب طب ایرانی، تا حدی است که عالم هستی را، جهان بزرگ و انسان را نیز جهانی کوچک میشناسند که سلامتی او به جهان بزرگ وابسته است. سلامت انسان جدا از سلامت محیط زیست معنا ندارد؛ یعنی اگر محیط ناسالم باشد سلامت انسان مختل می‌شود. همانطور که امروز در هفته سلامت بر این موضوع تاکید می‌شود، حکمای ایرانی نیز همواره بر پاکیزگی آب، هوا و خاک به عنوان ارکان اصلی سلامتی تأکید داشته‌اند.
وی یادآور شد: در متون کهن طب ایرانی، توصیه‌های دقیقی درباره انتخاب محل سکونت (با توجه به اقلیم و کیفیت آب و هوا)، دفع صحیح زباله‌ها و حفظ پاکیزگی محیط زندگی وجود دارد که نشان دهنده توجه پیشگامانه این مکتب به بهداشت محیط است.
دکتر چایچی افزود: برای زندگی سالم و سلامتی به آب و هوای سالم نیاز داریم. با دانستن مزاج هر اقلیم بهتر می‌توانیم از اقلیم‌ها محافظت کنیم؛ چرا که هر کدام از این حالات مزاجی، اثرات مختلفی بر سلامت انسان‌های با مزاج متفاوت دارند.
سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی و مکمل وزارت بهداشت ادامه داد: البته سالم نگه داشتن هوا و آب در این زمانه باید به دست مردم انجام گیرد. تکنولوژی هایی که انسان ایجاد کرده و عدم رعایت بعضی قواعد محیط زیست باعث شده آلودگی هایی در این سه رکن اصلی محیطی ایجاد شود و در اصل حفظ سلامت محیط زیست بدون مشارکت مردم امکان پذیر نیست.
وی خاطرنشان کرد: توصیه‌هایی مانند کاشت درخت در محیط زندگی، پرهیز از آلوده کردن خاک و آب‌ها و توجه به تهویه مناسب منازل، نمونه‌هایی از توصیه‌های طب ایرانی هستند که همسو با این شعار هستند.
دکتر چایچی افزود: در طب ایرانی نیز بر مسئولیت فردی هر شخص در قبال سلامت خود و محیط زندگی‌اش تأکید ویژه شده است.
سرپرست معاونت توسعه سلامت دفتر طب ایرانی در پایان، با بیان اینکه رسیدن به محیط سالم نیازمند مشارکت همگانی است، تاکید کرد: حفظ محیط زیست تنها وظیفه سازمان‌های دولتی نیست، بلکه هر شهروند به عنوان جزئی از جامعه می‌تواند با رعایت اصول ساده اما مؤثر، سهم خود را در ایجاد محیطی سالم و در نتیجه جامعه‌ای سالم ایفا کند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.