امروز : پنج شنبه, ۱۴ فروردین , ۱۴۰۴
کودکان مبتلا به اوتیسم را مجبور به انجام کاری نکنید
عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم با بیان این که کودکان مبتلا به اوتیسم نباید مجبور به انجام کاری شوند یا از دنیای درونیشان بیرون کشیده شوند، گفت: این کودکان دنیا را متفاوت میبینند و ارتباط کلامی و غیرکلامی برایشان دشوار است. نوازش، بغل کردن و ارتباط فیزیکی میتواند برای آنها سخت باشد.

به گزارش وبدا، دکتر عباس عوض پور فوق تخصص گوارش و کبد کودکان و نوجوانان و عضو هیات علمی دانشگاه علوم پزشکی جهرم گفت: بیماری اوتیسم در پسران بیشتر تشخیص داده میشود، اما میزان ابتلا در دختران بالاتر است. بسیاری از موارد خفیف اوتیسم در دختران نادیده گرفته میشود. این بیماری معمولاً در اوایل کودکی (۱۲ تا ۲۴ ماهگی) مشهود میشود.
وی گفت: علائم اوتیسم شامل مشکلات ارتباطی، دشواری در حفظ روابط اجتماعی، حرکات و رفتارهای تکراری، و واکنشهای غیرعادی به محرکهای حسی است. افراد مبتلا ممکن است در ارتباط چشمی، خواندن زبان بدن، یا درک احساسات دیگران مشکل داشته باشند.
عوامل خطر و علت اوتیسم
این عضو هیات علمی دانشگاه افزود: علت دقیق اوتیسم ناشناخته است، اما عواملی مانند سابقه خانوادگی، جهشهای ژنتیکی، سن بالای والدین، وزن کم هنگام تولد، قرار گرفتن در معرض فلزات سنگین و برخی داروها (مانند سدیم والپروات و تالیدومید) در افزایش خطر ابتلا نقش دارند.
روشهای درمانی
دکتر عوض پور با بیان این که هیچ درمان قطعی برای اوتیسم وجود ندارد، گفت: اما مداخلات درمانی میتوانند به بهبود شرایط این بیماران کمک کنند. درمانهای غیر دارویی شامل تحلیل رفتار کاربردی، گفتار درمانی، زباندرمانی، آموزش مهارتهای اجتماعی و کاردرمانی است. در صورت شکست این روشها، داروهای سایکواکتیو، ضد تشنج، ضد افسردگی، محرکها و داروهای ضد روانپریشی تجویز میشوند.
اهمیت مداخلات زودهنگام
دکتر عوض پور با بیان این که غربالگری اوتیسم در آمریکا در سنین ۱۸ تا ۲۴ ماهگی انجام میشود، گفت: کودکانی که قبل از ۶ سالگی مهارتهای زبانی را فرا میگیرند و ضریب هوشی بالای ۵۰ دارند، نتایج بهتری در درمان خواهند داشت و میتوانند زندگی عادیتری داشته باشند.
توصیههای رفتاری
دکتر عوض پور در پایان توصیه کرد: تمرینهایی مانند پیادهروی، شنا و بازیهای تفریحی برای بهبود علائم این کودکان مؤثر است. والدین و مراقبین باید صبور باشند و از انتقاد بیمورد پرهیز کنند، زیرا انتقاد میتواند باعث اضطراب در این کودکان شود. آنها معمولاً به کارهای تکراری علاقه دارند و از انجام آنها لذت میبرند، بنابراین نباید آنها را مجبور به تغییر رفتار کرد.
این مطلب بدون برچسب می باشد.
- دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
- پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
- پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.