امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Saturday, 3 May , 2025
امروز : شنبه, ۱۳ اردیبهشت , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 26978
  پرینتخانه » دارو ها و مکمل ها تاریخ انتشار : 03 می 2025 - 12:40 | 3 بازدید | ارسال توسط :

انتقال همه داروها به بدن با یک کپسول!

محققان کپسولی ابداع کردند که چند دارو را در خود جای می دهد و زمان های مختلف در بدن آزاد می کند.

انتقال همه داروها به بدن با یک کپسول!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از نیواطلس، برای کنترل برخی بیماری‌ها زمانبندی دریافت دارو اهمیت خاصی دارد. در همین راستا محققان دانشگاه یو سی سن دیگو یک کپسول با قابلیت شخصی سازی ابداع کرده‌اند که تنظیم دوز بندی پیچیده دارو را با یک سیستم رهش چند مرحله منحصربه فرد ساده می‌کند.

در سال‌های اخیر محققان دریافت برخی مواد براساس ساعت بیولوژیک بدن انسان را تحلیل کردند. در همین راستا یک تحقیق نشان داد دریافت داروهای ضد التهاب در شب برخلاف صبح ممکن است فرایند در مان را کند کند. حتی زمان افزودن شکر به قهوه تاثیرگذاری کافئین این نوشیدنی را تغییر می‌دهد.

با این وجود رعایت برنامه ریزی دوز بندی روزانه به خصوص برای افراد مسن که گاهاً با کاهش بیماری‌های شناختی دست و پنجه نرم می‌کنند، ممکن است کار مشکلی باشد. کپسول جدید یو سی سن دیگو می‌تواند در این زمینه به افراد کمک کند و احتمال تاثیرگذاری برخی داروها را افزایش دهد.

محققان برای ابداع این محصول یک کپسول با بخش‌های مختلفی که به وسیله موانعی ساخته شده از یک ماتریکس لاکتوز و مالتوز که با یک پلیمر پاسخ‌دهنده به pH جاسازی شده در آن، جدا شده بود را مهندسی کردند. این پلمیر در مقابل اسید معده از موانع محافظت می‌کند و با تغییر ضخامت موانع مختلف می‌تواند زمان رهش دارو در بخش‌های مختلف را کنترل کند.

کل این کپسول در یک لایه محافظتی از سلولز گیاهی پوشیده شده که در معده حل می‌شود. بنابراین داروهایی که باید به سرعت آزاد شوند در لایه‌های اولیه و بدون مانع محافظ قرار می‌گیرند تا با حل شدن پوشش خارجی آزاد شوند.

همچنین مهندسان در لایه خارجی ذرات منیزیم قرار دادند تا دو فعالیت را انجام دهد. نخست هنگامیکه این ذرات آزاد می‌شوند جریانی از حباب‌های هیدروژن می‌سازند که به انتشار سریع‌تر داروها کمک می‌کند. در در جه دوم منیزیم به خنثی سازی اسید معده کمک می‌کند و همین امر سبب می‌شود مانع واکنش دهنده به pH داروی دوم را آزاد کند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.