امام علی (ع) می فرماید
۞ هر کس از خود بدگویی و انتقاد کند٬خود را اصلاح کرده و هر کس خودستایی نماید٬ پس به تحقیق خویش را تباه نموده است. ۞
Tuesday, 1 July , 2025
امروز : سه شنبه, ۱۰ تیر , ۱۴۰۴
شناسه خبر : 39354
  پرینتخانه » پزشکی و درمان تاریخ انتشار : 01 جولای 2025 - 16:10 | 2 بازدید | ارسال توسط :

راهبرد اصلی دانشگاه علوم پزشکی ایران در بحران‌های جنگی

رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران گفت: راهبرد اصلی در بحران‌ها، افزایش ظرفیت بیمارستان‌های موجود به‌جای احداث بیمارستان صحرایی است.

راهبرد اصلی دانشگاه علوم پزشکی ایران در بحران‌های جنگی

نادر توکلی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی ایران در گفتگو با خبرنگار خبرگزاری مهر با اشاره به چالش‌های لجستیکی، امنیتی و زیرساختی بیمارستان‌های صحرایی گفت: در رویکرد جدید مدیریت بحران، اولویت ما استفاده حداکثری از ظرفیت‌های داخلی بیمارستان‌ها است و راه‌اندازی بیمارستان صحرایی در وهله اول نه از نظر امنیتی قابل اطمینان است و نه از نظر عملیاتی به‌راحتی قابل اجرا است.

وی افزود: در شرایط بحرانی، ابتدا اقدام به افزایش تعداد تخت‌ها در بخش‌های موجود می‌کنیم و سپس از ظرفیت فضاهای پاراکلینیکی و درمانگاهی بهره می‌گیریم و در مراحل بعد، فضاهایی نظیر غذاخوری‌های بزرگ و سالن‌های کنفرانس را با تخلیه و تجهیز مناسب به محل موقت بستری بیماران تبدیل خواهیم کرد.

به گفته توکلی، این راهبرد نه‌تنها در زمان جنگ بلکه در سایر بحران‌ها نیز قابلیت اجرا دارد و به لحاظ سرعت عمل، امنیت و کارآمدی نسبت به بیمارستان‌های صحرایی مزیت‌های قابل توجهی دارد.

وی افزود: در عین حال، دانشگاه علوم پزشکی ایران به ظرفیت‌های مردمی و مشارکت‌های اجتماعی نیز توجه ویژه دارد و در حوزه امداد و نجات در محل حادثه، استفاده از ظرفیت بسیج‌های محلی و کادر درمان داوطلب در قالب پایگاه‌های کمک اولیه مورد توجه قرار گرفته است، این مسئله در جلسات مشترک با بسیج جامعه پزشکی تهران بزرگ نیز بررسی شده است.

به گفته وی؛ بر اساس این رویکرد، بسیج محله می‌تواند در مرحله امداد اولیه نقش مکمل و مؤثری در کنار نیروهای رسمی ایفا کرده و بار اولیه آسیب‌دیدگان را پیش از انتقال به مراکز درمانی کاهش دهد.

توکلی ادامه داد: با این سیاست‌گذاری، دانشگاه علوم پزشکی ایران تلاش دارد ضمن حفظ آمادگی در برابر تهدیدات احتمالی، از منابع موجود به‌صورت بهینه استفاده کرده و در عین حال همکاری‌های مردمی و سازمان‌یافته را نیز در نظام سلامت بحران فعال‌تر کند.

برچسب ها

این مطلب بدون برچسب می باشد.

به اشتراک بگذارید
تعداد دیدگاه : 0

  • دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط تیم مدیریت در وب منتشر خواهد شد.
  • پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد.
  • پیام هایی که به غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط باشد منتشر نخواهد شد.